Abortus
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Abortus
VIP <3 |
Dec 14 2008, 03:13 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Problem je sto kod masturbacije postoji sansa daaaaaaaa hm TEORETSKI da otkines "nesto" ( ) i sta onda? ubio si mnogo vise dece (muskarac za zivota moze da napravi mnogo vise dece nego sto zena moze da rodi => otkidanjem polnog organa muskarca ubija se mnogo vise dece nego abortusom kod zena!)
vidite li sad koliko je banalna izjava "abortus je ubistvo"? svima onima koji to kazu ja kazem (argumentovano prethodnim pasusom ) "Dr.kanje je jos gore ubistvo!" -------------------- Opsti kriminal. |
maxydelanoche |
Dec 14 2008, 03:40 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(The snorks @ Dec 14 2008, 03:25 PM) Nama je biologicarka to objasnjavala i koliko se secam prica ide ovako: problem je ako je majka rh- a dete moze biti rh+.Problem nastaje(valjda) zbog antitela ploda i samim tim valjda sve trudnoce nakon toga koje su rh- ne mogu da se odrze(a moze da se desi da svaka bude rh- ako ti je novi partner rh-).Mada to sa antitelima vise nije problem,kako je ona nama objasnila, jer postoji neki serum koji se daje u tim situacijama! To nema veze sa abortusom (iako je svakako zanimljiv podatak) negativna krvna grupa je verovatno mislio A- ili tako nesto, ne rh+ ili - :S QUOTE(Hannibal Lecter @ Dec 14 2008, 04:09 PM) Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaako male sanse? -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
calamity |
Dec 14 2008, 03:47 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
Erm... A- znaci krvna grupa A i negativan rezus faktor tj. rh-
This post has been edited by calamity: Dec 14 2008, 03:47 PM |
maxydelanoche |
Dec 14 2008, 04:06 PM
|
Ahaaaaaaaaaaaaa... lololol ja bolje da se sakrijem negde kada je biologija u pitanju
Ok, sad mi je mnogo toga jasnije osim zasto ne bi zene sa rh- posle mogle ponovo da imaju decu ako jednom izvrse abortus. I rh- faktor je jaaako redak, isn't it?! Kada dete prave jedna rh- i rh+ osoba to je uopste problem da li ce dete preziveti, as far as I know. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
The snorks |
Dec 14 2008, 04:13 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
Pa da manje je rh- jer za rh- oba alela(ucices sta su aleli sl. godine za sl. da ne znas) treba da budu rh- sto znaci 3:1 za rh+
U ovoj prici gore sto si navela je bitno ko je musko ko je zensko...Problem upravo i nastaje kada je zena rh- a plod rh+ |
The snorks |
Dec 14 2008, 04:21 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
Evo link za maxy i ostale zainteresovane da ne spamujemo vise temu
http://www.plivazdravlje.hr/?section=arhiv...&id=5205&show=1 This post has been edited by pyost: Dec 14 2008, 04:45 PM |
Kipar |
Dec 14 2008, 06:26 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-October 06 Member No.: 170 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a |
ja sam to cuo , ali pitao sam biologicarku da li je istina. Uglavnom ja ne znam to da objasnim zasto je to tako, Shansa za trudnocu i dalje postoji ali je izuzetno mala. Dakle , zene koje su rh- ne bi trebale da vrse abortus , bar ranije je tako bilo. Mozda moze to da se sredi danas ali ranije definitivno nije.
maxy , kao i u svakoj diskusiji opet gledas svaku porkuku zasebno i tumacish sve na na neki nacin samo da bi nashlna neku kontru meni tako da ja od oviga vishe nemam sta da kazem. osim mozda neke psovke da dodam.. -------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
maxydelanoche |
Dec 14 2008, 08:06 PM
|
Ti to malo laskas sebi ako mislis da trosim i sekund svog vremena na neko namerno kontriranje bas tebi samo obrazlazem zasto su neke stvari koje ti napises potpuna glupost, onda se ti uvredis, and it goes all around...
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Kipar |
Dec 14 2008, 08:30 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-October 06 Member No.: 170 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a |
ti stvarno laskas sebi ako mislish da ti je sekund dovljan da shvatis sta je bilo ko ovde napisao , yato sto obicno ne shvatas yato i lupas takve guposti
-------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
c1k4_ml3kc3 |
Dec 14 2008, 08:31 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Макси, када абортираш, јави се.
А Вип, фетус је комбинација како сперматозоида тако и јајне ћелије те том најглупљом логиком ИКАД коју сам видео у животу испада да је сваки мушкић од 12-56 заправо извршио геноцид, као и свака менструација код девојака да представља исто... Но, фетус, сам по себи, представља биће у развоју - биће које расте, развија се у стомаку жене те је то сасвим друга прича и другачији поглед и потребно је одлучити пре трећег месеца шта и како даље поступати. Поента је да су ове расправе о убиству и сл баналне, а још су глупље изјаве типа ''то је женско право'', ко да им па неко брани да себи стругају материцу. -------------------- |
maxydelanoche |
Dec 14 2008, 08:35 PM
|
@kipar: daj bre ako imas nesto pametno da kazes o temi, kazi, ako ne, iskuliraj... sad ti znas i koliko dugo ja citam neciji post (mada to fala bogu obicno i jeste do tri cetiri sekunde :S)...
This post has been edited by maxydelanoche: Dec 14 2008, 08:36 PM -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
VIP <3 |
Dec 15 2008, 12:26 AM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Dec 14 2008, 09:31 PM) А Вип, фетус је комбинација како сперматозоида тако и јајне ћелије те том најглупљом логиком ИКАД коју сам видео у животу испада да је сваки мушкић од 12-56 заправо извршио геноцид, као и свака менструација код девојака да представља исто... Rrrrrrrrr poenta je bila da je glupo reci da je abortus ubistvo isto kao sto je glupo reci da je drkanj.e i menstruacija ubistvo! Naravno, ti ne nalazis niciju nit sem svoje...... no dobro -.- -------------------- Opsti kriminal. |
c1k4_ml3kc3 |
Dec 15 2008, 12:43 AM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Зависи с које перспективе гледаш...
Моја је и да јесте, а и да није убиство...Мада, реалније је да није, али свакако долази до границе гашења потенцијалног живота...те...из тог разлога -------------------- |
VIP <3 |
Dec 16 2008, 12:31 AM
|
Rrrrrrrr ali zar nije to isto sto se dogadja drkanje.m? Mislim, realno, i tako se gasi potencijalni zivot! Pa, jel neko kaze da je to ubistvo?
Kako samo ne razumeeeeeete -------------------- Opsti kriminal. |
c1k4_ml3kc3 |
Dec 16 2008, 01:25 AM
|
Али вероватноћа да ће од сперматозоида настати ембрион који ће се развијати је раван нулу...док се не убаце мало трансхуманистичке идеје...Оно...клонирање...надоградња другог пениса...чиповање мозга...и тако...
-------------------- |
Kipar |
Dec 16 2008, 05:42 PM
|
Tanja , seresh. Svrshavanje u ***** je potencijalni zivot van toga nije. Ja znam ljude koji su 'greshke' , slucajno su ih roditelji napravili usred razlicitih nepilika. Ti roditelji su isto razmishljali o abortusu i drago mi je sto nisu odradili. Koliko ce roditelj ovo reci svojoj deci , malo. Zamislite da ste vi nastali 'greskom' spontano. Zamislite da su vashe mame abortirale. Hipoteticki , posto cete vi opet uzeti da se proseravate. A siguran sam da je bar jedan od vas nastao ovako..
This post has been edited by Kipar: Dec 16 2008, 05:43 PM -------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
Neonkitza |
Dec 16 2008, 07:49 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
ali to dete je opet bilo proizvod ljubavi ;p mama i tata su se igrali u krevetu zato sto se vole...ne bi se vencali da se ne vole,zar ne? ;p
|
c1k4_ml3kc3 |
Dec 16 2008, 10:59 PM
|
Овде фали једино кловн трисексуалац.
-------------------- |
Kipar |
Dec 16 2008, 11:32 PM
|
QUOTE(Neonkitza @ Dec 16 2008, 08:49 PM) ali to dete je opet bilo proizvod ljubavi ;p mama i tata su se igrali u krevetu zato sto se vole...ne bi se vencali da se ne vole,zar ne? ;p ne vencali su se jer roditeljni nisu dali da majka abortira , govorim o konkretnim slucajevima na koje sam mislio u gornjem postu. I ovoga sto si ti navela naravno da ima i to nije greska to je -------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
c1k4_ml3kc3 |
Dec 17 2008, 01:01 AM
|
Hahahahaha To je
хехехехехе Абортус је срањац. То боли. Фуј, фуј. -------------------- |