Laptopovi
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Laptopovi
pyost |
Feb 8 2009, 12:50 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
LoshMeeBre |
Feb 8 2009, 03:35 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
Si kupio ili sta?? Inace mislim da su Eee PCevi odlicna stvar.. Sad su STVARNO prenosni racunari, serem se ja na one od 17" i 5 kila.. Dodaj jos koju kilu i poneses lepo big tower i akumulator iz kola.. Isti fazon, samo jeftinije i bolje
Inace iako su EeE Pc-evi poceli od ASUSa ima boljih -------------------- |
pyost |
Feb 8 2009, 03:53 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Nisam kupio, ali bih rado eeePC 700 i nije nesto, 7 inca je premalo za ekran... 10" je sasvim dovoljno, samo sto je na >=1000 serijama rezolucija 1024x600 px
Vitez_Koja |
Feb 8 2009, 03:57 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: Jabber: backy-at-elitesecurity.org Member No.: 634 Status: Van MGa Škola/Razred: vetš / prva |
svaki eee otkida, al to je asusov brend... u pitanju je prvi komercijalni laptop koji je imao ssd umesto hdd, a u srbiji mu je još uvek jedina konkurencija msi wind koji ima običan hdd od 80gb...
"običan" eee aka 701 je dovoljno ustaviti u uvijač za malu svesku i postaje otporan na sve za veće ne bih znao, al verujem da su još bolji meni se jedino ne sviđa trend da se na nove jeftine laptopove stavljaju ultra široki ekrani (16:9), inače su bolji nego ikad 2gb rama, dualcore proc, bluetooth, wireless, dl dvd rw i card reader za manje od 450€ a na stolu mi upravo stoji compaq presario 1200 iz 2000. hdd 10gb, 128mb rama, cd + floppy, nema mrežnu al ima modem i lpt... xp se diže 3 minuta kad je dobre volje -------------------- Moje mišljenje se menja, ali ne i činjenica da sam u pravu...
日本光学工業株式会社 Mozda sam ja paranoican, ali to ne znaci da mi neko ipak ne radi o glavi. |
pyost |
Feb 10 2009, 10:25 AM
|
Damn... Upravo sam shvatio da ni najnoviji eeePC nema CD drajv... Sranje
Balder |
Feb 10 2009, 10:56 AM
|
Group: Članovi Joined: 26-July 08 From: Beograd Member No.: 1.078 Status: Van MGa Ime i prezime: Danko Petrovic Škola/Razred: Visoka Elektrotehnicka Skola... vecno druga... |
I opet problem kod rezolucije... 600 po visem kraju... mada tu barem mozes da se nadas onom 800x600, ako to jos neko koristi...
Inace, imam 700-ku... Interesantna stvarcica za igranje, i za gledanje neta i sl... Ali nista preterano korisno... Notebook je ipak notebook... A ovi Netbookovi su ipak samo igracke... -------------------- "Zato vjerujem u sebe, rijeci su suvisne i to dobro znam, jedino Gavrilo Princip je spas, da uzmem utoku i pucam u vas... Bjedne egoiste, lazne moraliste."
|
Vitez_Koja |
Mar 1 2009, 04:45 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: Jabber: backy-at-elitesecurity.org Member No.: 634 Status: Van MGa Škola/Razred: vetš / prva |
-------------------- Moje mišljenje se menja, ali ne i činjenica da sam u pravu...
日本光学工業株式会社 Mozda sam ja paranoican, ali to ne znaci da mi neko ipak ne radi o glavi. |
RZA |
Mar 3 2009, 11:14 AM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
Sta mislite o ovome?
-------------------- cold
|
pyost |
Mar 3 2009, 11:16 AM
|
Premali ekran
RZA |
Mar 3 2009, 11:18 AM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
Pa tolko je i na eee... :/
|
The snorks |
Mar 3 2009, 10:19 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
Mislim da je moj lepsi
|
RZA |
Mar 3 2009, 10:24 PM
|
Tvoj jeeee?
|
The snorks |
Mar 3 2009, 10:32 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
acer aspire one ili http://en.wikipedia.org/wiki/Acer_Aspire_One
Moj je kao na slici...ali ima i rozi koji je mnogo cakan ali ga nije bilo u prodavnici kad ga je brat kupovao This post has been edited by The snorks: Mar 4 2009, 08:37 PM |
RZA |
Mar 4 2009, 12:59 PM
|
I taj je bio u opticaju
|
maxydelanoche |
Mar 4 2009, 07:22 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(The snorks @ Mar 3 2009, 11:32 PM) QUOTE(Wikipedia) Upgrading RAM Bigger RAM modules like 2 GB are not compatible. Pfff. Sta ce ti ovo -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
The snorks |
Mar 4 2009, 08:26 PM
|
Sve mi diraj laptop mi ne diraj
A sta ce mi...Mozda zato sto sa sve baterijom ima 1kg i sto mi lepo ne otpadne rame kad ga nosim a uz to ne pokrecem neke ne znam kako zahtevne programe-c,winamp,treba mi za net a eventualno moze da posluzi i za gledanje filmova... Meni sasvim dovoljno This post has been edited by The snorks: Mar 4 2009, 08:28 PM |
pyost |
Mar 4 2009, 08:29 PM
|
^^ Moj idol
The snorks |
Mar 4 2009, 08:36 PM
|
Dobro pyoste, ne moras bas toliko da mi se cepis
jk Znaci jedini nedostatak mu je sto nema dvd citac i modem... Problem modema sam resila kupovinom usb modema a dvd citac nesto nisam (bar za sada) primetila da mi fali This post has been edited by The snorks: Mar 4 2009, 08:36 PM |
Balder |
Mar 5 2009, 08:39 AM
|
Group: Članovi Joined: 26-July 08 From: Beograd Member No.: 1.078 Status: Van MGa Ime i prezime: Danko Petrovic Škola/Razred: Visoka Elektrotehnicka Skola... vecno druga... |
Sta ce ti modem, ffs?!
-------------------- "Zato vjerujem u sebe, rijeci su suvisne i to dobro znam, jedino Gavrilo Princip je spas, da uzmem utoku i pucam u vas... Bjedne egoiste, lazne moraliste."
|
pyost |
Mar 5 2009, 10:36 AM
|
Kada ode u neku vukojebinu gde ne postoji kablovski, pa mora da koristi SMIN