Elektronski Dnevnik
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Elektronski Dnevnik
pyost |
Sep 5 2006, 04:53 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Cudi me da je skola zapustila ovaj projekat, jer vec postoji napravljen software. Medjutim, koliko ja znam, unajmljen je neko da napravi el. dnevnik od nule - mada opet, ne vidim zasto. Doduse, nigde ne vidim cenu, pa je mozda to problem...
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Eli0t |
Sep 5 2006, 04:58 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
Jesi siguran da vec ima napravljen software? Ja sam video samo neku demo verziju. Da imaju sve odradjeno, verovatno bi vec bio u funkciji.
|
pyost |
Sep 5 2006, 05:02 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Pa pogledaj ovaj sajt.
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
svetlana |
Sep 5 2006, 06:33 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-September 06 Member No.: 87 Ime i prezime: Svetlana Kesic |
Pregled uspeha ucenika se vrsi preko servera: www.e-ocene.org, a sajt projekta je: www.e-dnevnik.org i znam pouzdano da njihov servis koristi veliki broj skola sirom Srbije. Informaticar sam po struci, ali predajem matematiku i nameravam da upisem dete sledece godine u Matematicku.
Javila sam se ovde jer je na prezentaciji u mojoj skoli i receno da ce verovatno i Matematicka Gimnazija koristiti taj projekat, ali sam videla da su angazovali nekoga za drugi model projekta u saradnji sa ETS Stari Grad koja je ustvari autor projekta, a ono ispalo da ni Matematicka gimnazija ni ETS to ne koriste. Moja skola je koristila projekat celu skolsku godinu bez ikakvih problema, izuzetna je mogucnost za roditelje da ocene mogu pregledati intenetom, sms-om i putem telefonskog automata, tu poznavanje kompjutera ne igra ulogu. Svetlana |
ex-paydoman |
Sep 7 2006, 01:43 PM
|
Moderator Group: Članovi Joined: 21-February 06 Member No.: 23 Status: Učenik MGa |
iskreno da kazzem, ja ne bih woleo da to ima u mojoj shkoli! da moji roditelji swaki dan sms-om znaju moje ocene
ne bih mogao da izlazim napolje, budem na mg forumu... -------------------- ode..
|
jeele |
Sep 9 2006, 09:47 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
au...
ne znam...moje nikad nije zanimalo u toku skolske...njih zanima samo krajnji ishod... ali opet...ne bih zelela da znaju za ''z dnevnik'' ej...ako mi komp koci i na demo verziji...je l' to znaci da ce da se ugasi na pravoj verziji? -------------------- |
ex-paydoman |
Sep 9 2006, 01:55 PM
|
Moderator Group: Članovi Joined: 21-February 06 Member No.: 23 Status: Učenik MGa |
moli se Bogu da bude tako
-------------------- ode..
|