Pismeni Zadatak
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Pismeni Zadatak
Laza_91 |
Nov 19 2006, 08:13 AM
|
Group: Članovi Joined: 20-May 06 Member No.: 63 |
Molim prvake koji su imali pismeni da okace zadatke (prvenstveno Anchi kojoj predaje moja razredna)!!!
|
Puzzler |
Nov 19 2006, 12:14 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Ma batali to, očigledno da čuvaju znanje samo za sebe...
-------------------- |
Anchi |
Nov 19 2006, 01:20 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
Evo zadataka (iz moje grupe):
1. Date su tri nekolinearne tacke A,B,C i prava p u istoj ravni. Ako su A,B Sa iste strane p i B,C sa razlicitih strana prave p, dokazati da su A,C sa razlicitih strana prave p. (Ne znam kako da vam napisem ono sa dve tacke i crtom za "sa iste strane", znacete valjda na sta mislim). 2.Ako su p i q dve mimoilazne pravei tacka S van njih, dokazati da postoji jedinstvena ravan koja sadrzi pravu p i paralelna je sa pravom q. 3.Dokazati da su dva ostrougla trougla ABC i A'B'C' podudarni ako su im podudarni sledeci elementi: HK=H'K', HL=H'L', <LBH=<L'H'B', gde su K, K', L, L' podnozja visina iz temena C, C', A, A' redom, a H i H' ortocentri odgovarajucih trouglova. 4.Dat je trougao ABC. Neka je E presecna tacka Simetrale ugla iz temena A sa stranicom BC. Dokazati da je AB>BE i AC>CE. 5. Neka je S centar kruga upisanog u trougao ABC. Ako prava koja sadrzi tacku S i paralelna je ivici BC tog trougla sece ivice AB i AC redom u tackama M i N, dokazati da je BM+NC=NM Ne znam da li ce vama dati drugacije zadatke posto nismo imali isti dan. Druga grupa je imala slicne zadatke, pitajte sutra nekog iz mog odeljenja. This post has been edited by Anchi: Nov 19 2006, 01:21 PM |
Puzzler |
Nov 19 2006, 02:14 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Hvala, Andrijana!!!
-------------------- |
Anchi |
Nov 19 2006, 05:16 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
Nadam se da ce vam koristiti!
A ako vam da kao nama... Fotokopirani zadaci njenog rukopisa... Nema sanse da procitate... Zasto nije lepo otkucala zadatke na kompu nego pisala rukom??? Jos kad su fotokopirani nema sanse da procitate... |
Laza_91 |
Nov 19 2006, 05:32 PM
|
Puno ti hvala!!!
|
Puzzler |
Nov 19 2006, 07:01 PM
|
QUOTE(Anchi @ Nov 19 2006, 01:20 PM) 2.Ako su p i q dve mimoilazne prave i tacka S van njih, dokazati da postoji jedinstvena ravan koja sadrzi pravu p i paralelna je sa pravom q. Ne kapiram šta će ova tačka ovde -------------------- |
Laza_91 |
Nov 19 2006, 09:47 PM
|
Pretpostavljam da glasi:
2.Ako su p i q dve mimoilazne prave i tacka S van njih, dokazati da postoji jedinstvena ravan koja sadrzi pravu S i paralelna je sa pravama p i q. |
Anchi |
Nov 20 2006, 12:30 AM
|
Da, nesto tako...
|
Anchi |
Nov 22 2006, 01:37 PM
|
I kako je prosao pismeni???
|
Laza_91 |
Nov 22 2006, 04:45 PM
|
Pa,onako.Trebalo bi da dobijem 4 ili 5
|
Anchi |
Nov 22 2006, 06:00 PM
|
A kako vam je analiza bila laka!!!!!!!!!!!!!!! Smesni su vam bili zadaci, bio bi red da imate 50% petica...
|
Puzzler |
Nov 24 2006, 07:14 PM
|
QUOTE(Anchi @ Nov 22 2006, 06:00 PM) A kako vam je analiza bila laka!!!!!!!!!!!!!!! Smesni su vam bili zadaci, bio bi red da imate 50% petica... Daj ne seri... A što se petica tiče... Ja sam dobio 5 :dance13fm0uvnh9: A iz gedže... Videćemo... Računam na ili This post has been edited by Puzzler: Nov 24 2006, 07:15 PM -------------------- |
Anchi |
Nov 24 2006, 07:48 PM
|
Bravo
Nama geometriju jos nije donela a ni istoriju |
RZA |
Nov 24 2006, 07:54 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(Puzzler @ Nov 24 2006, 07:14 PM) pa sta onda kakis?!.. dobio si 5, i nemoj da se zalis na to kako ste imali najlaske zadatke, treba da budes srecan!.. ja bih volela da sam imala vase zadatke.. to su i trebali da budu nasi.. .. a nasi.. nisu trebali da budu vasi.. -------------------- cold
|
Puzzler |
Nov 24 2006, 09:05 PM
|
QUOTE(Spužva @ Nov 24 2006, 07:54 PM) Koja je logička vrednost ovog iskaza??? Jeb'o te, počela si da se gubiš... -------------------- |
RZA |
Nov 24 2006, 09:09 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
haha... pricaj mi o tome.. ..
ceo dan nisam nista kreativno radila.. smorila sam se.. kad se smorim.. pocinjem da se gubim.. dok konacno ne puknem.. .. htela sam da kazem.. vasi zadaci iz analize.. su u stvari nasi.. on je zamenio.. a zadaci koje smo mi imali.. nisu trebali da budu vasi.. ja bar mislim.. -------------------- cold
|
Puzzler |
Nov 24 2006, 09:20 PM
|
OK, sad sam razumeo...
-------------------- |
RZA |
Nov 27 2006, 08:07 PM
|
Mi sutra imamo pismeni... ..
Je l' predavao nekome Vojislav Pantic?.. Kakav kontrolni daje iz ove trece glave?.. Podudarnost.. itd.. Imam losa iskustva sa prvim kontrolnim.. tako da.. se nadam da ce sad biti bolje.. -------------------- cold
|
Anchi |
Nov 28 2006, 08:31 PM
|
QUOTE Je l' predavao nekome Vojislav Pantic?.. Hvala Bogu, meni ne predaje... |