Sta Igrate?, igrice koje igrate na racunaru
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Sta Igrate?, igrice koje igrate na racunaru
LoshMeeBre |
Jan 9 2008, 01:59 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
QUOTE(username @ Jan 9 2008, 01:53 PM) Pa samotreba da ispunjavas zadatke, (pogadjas mesta oznacena malom pplavom strelicom) i tako u nedogled.. Zar ne? -------------------- |
username |
Jan 9 2008, 02:02 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
ma znam, ali nije to tako lako uciniti
|
Slovenatz |
Jan 9 2008, 02:08 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Ma najmocnija je dota, ako si smoren igras preko neta, ako si besan igras sam protiv 5 insane botova u -wtf modu i izivljavas se, a i kad zavrsis uvek mozes da pricas o njoj u skoli
-------------------- |
LoshMeeBre |
Jan 9 2008, 02:10 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
Kako vasa ne smori DotA nikada mi nece biti jasno..
Nogo slovenatz sta je to sivkasto/zelenkasto/belicasto na tvom avataru?? -------------------- |
Slovenatz |
Jan 9 2008, 02:17 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Dota je kao CS, cak i ako te smori, vratis se posle par meseci ( moj slucaj, vec nekoliko puta sam se bezuspesno odvikavao od dote )
Slika budistickog svestenika koji se zapalio u Sajgonu u znak protesta prema anit-budistickoj vladi, slika je dobile Pulitzera. ( ovo je samo deo slike, bez automobila u pozadini sa albuma Rage Against the Machine ) -------------------- |
username |
Jan 9 2008, 05:04 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
oce izaci dota kao zasebna igrica i kad?
posto ne znam de mi je warcraft cd |
pyost |
Jan 9 2008, 05:16 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Tesko, posto je DotA bez Warcrafta nula.
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Slovenatz |
Jan 9 2008, 05:39 PM
|
Dota je mapa za warcraft koja koristi sve modele, zvukove itd. iz njega, tako da bi sama dota bila poprilicno velika, a sumnjam da IceFrog & co. planiraju da naprave zasebnu igricu.
-------------------- |
Eagle1914 |
Jan 10 2008, 08:51 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-January 08 From: Znik Member No.: 834 Status: Van MGa Ime i prezime: Branko Milosavljevic Škola/Razred: ЕТФ |
FM 2008
-------------------- ЕТФ-овац, па шта?!
|
Nostradamus |
Jan 11 2008, 12:15 AM
|
Group: Članovi Joined: 5-November 07 From: Bg Member No.: 747 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(Slovenatz @ Jan 9 2008, 02:17 PM) Dota je kao CS, cak i ako te smori, vratis se posle par meseci ( moj slucaj, vec nekoliko puta sam se bezuspesno odvikavao od dote ) Takodje. Doduse sad uglavnom igram jednom nedeljno sa nekom ekipom sto i nije toliko strasno, ali mislim da dotu igram od 2 god. gimnazije -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Jan 12 2008, 02:43 AM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Defense of the ancients je, koliko sam uocio, tribute nekim drugim igrama. Inace, koliko sam i opazio drugi put - nekome je to samo zabava. Iritiraju me ljudi koji ne vide vishi smisao nechega...
Uzmimo na primer Sange&Yasha (Skies of Arcadia) Smatram da je neko ko je pravio ovu custom mapu zeleo da spoji svoje omiljene igre u jedan veliki rat...Toliko je uspelo da je DotA postala i mod warcraft-a (slicna je situacija i s Counter-Strike - od Mod-a postala zasebna igrica)... Inace da napomenem da malo ko zaista zna istoriju Warcraft-a. To je zalosno. ne znaju cak ni ime titana, ne znaju cak ni imena Bogova, ne znaju ni sta se desilo s Illidanom, ne znaju ni ko predvodi Burning Legion, a sebe smatraju VEEElikim fanovima warcraft-a..jes, djavola. This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Jan 12 2008, 02:45 AM -------------------- |
pyost |
Jan 12 2008, 01:28 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Pa ne moras da znas celu pricu igre da bi mnogo voleo da je igras
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Nostradamus |
Jan 12 2008, 02:36 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-November 07 From: Bg Member No.: 747 Status: Bivši učenik MGa |
Ili ne moras da budes pacenika da bi voleo da igras warcraft
-------------------- |
Slovenatz |
Jan 12 2008, 08:42 PM
|
Malo ko zna istoriju warcraft sveta ako igra samo warcraft, prosto nema potrebe. Ali ako igras wow obicno imas nekoga u guildu ko ce da ti preprica skraceno izdanje, i pokupices dosta od questova i u instancama.
-------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Jan 13 2008, 01:32 AM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Ja nikad nisam voleo warcraft - potpuno mi je pateticna igra (iako ima primesa magije, astrologije, dimenzija i sl). Na svega desetak lokacija sam prelistao povece "knjige" (tokom svoje WoW karijere) u kojima je sazeto to kako sta i gde s kim.
Rekoh jednom, reci cu ponovo - igracu WoW kada odem u penziju i nemam zivot. a sto se warcraft-a tice - ljudi koji spomenu da je to najbolja strategija (pazi, josh je i chistokrvnastrategija(?!)) bi trebalo da se zapitaju sta zapravo znaju o strateshkim igrama. Viva Red Alert Viva C&C Generals! Viva Warcraft 2 (iskreno, koliko vas je zapravo igralo Warcraft 2? ) -------------------- |
Nostradamus |
Jan 13 2008, 02:05 AM
|
Ja sam igrao, ali daj tu imas dve rase koje su iste (osim imena jedinica, i magija koje imaju 2 jedinice). Inace sa orcima sam stigao do prve misije poslednjeg acta.
Serijal Reda Alerta nikada nisam voleo, a za najbolju strategiju (real time) bih izabrao starcraft. -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Jan 13 2008, 02:10 AM
|
Uf, ja obozavam C&C igre
Starcraft je jedina Blizzard igra koju volim i koju nisu zaebali. Diablo je ok, ali mi se ne svidja (iako bi me neki ljudi sada lincovali da mogu ) Inace, u poslednje vreme sam u retro fazonu, nove igre me nimalo ne privlace - jedva sam igrao Assassins creed ...na silu nekako... Praise the Final Fantasy i SNES -------------------- |
Nostradamus |
Jan 13 2008, 02:15 AM
|
Ceo zivot igram stare igre, dugo sam mislio da je to zbog kompa, ali sad imam nov komp i nista opet. Zapravo bas ovih dana igram Diablo.
Definitivno nove igre nemaju smek ko stare. Sad svi hoce da nabiju efekte grafiku i tako to, a koliko igrica su tako unistili. Ne znam, ako si igrao heroje 3, imaju po meni 5 puta lepsu grafiku od heroja 5, ili crvici, koji su i propali kad se pojavila 3D verzija. -------------------- |
Stefan_chemist |
Jan 13 2008, 11:17 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-September 07 From: Pančevo Member No.: 631 Status: Van MGa Škola/Razred: Pančevačka gimnazija |
OK, ja sam poceo da igram Sims 2 (posle jednogodisnje pauze)... Cak sam kupio i sve moguce ekspanzije.. I zeljno iscekujem "Free Time"...
Instalirao sam cak i Sims 1 sa svim ekspanzijama... Cini mi se da gubim razum -------------------- |
Slovenatz |
Jan 13 2008, 11:51 AM
|
Pored toliko dobrih igara ti si nasao sims
-------------------- |