Sta Igrate?, igrice koje igrate na racunaru
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Sta Igrate?, igrice koje igrate na racunaru
Stefan_chemist |
Jan 13 2008, 11:51 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-September 07 From: Pančevo Member No.: 631 Status: Van MGa Škola/Razred: Pančevačka gimnazija |
Sims je dobra igra
-------------------- |
The snorks |
Jan 13 2008, 01:07 PM
|
Group: Članovi Joined: 23-June 07 Member No.: 542 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Matf / II |
|
LoshMeeBre |
Jan 13 2008, 02:04 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Jan 13 2008, 01:32 AM) Viva Red Alert Viva C&C Generals! Viva Warcraft 2 (iskreno, koliko vas je zapravo igralo Warcraft 2? ) Viva Starcraft, Viva Warhammer 40k, Viva Blitzkrieg, Viva Homeworld Ja sam igrao Warcraft 2 i 1 jos davno na P1.. Koji Final Fantasy imaju za komp?? E da sims pljuem gde god stignem, mislim da sam je pluvao bar 2 puta na ovom forumu tako da me mrzi vise.. Reci cu samo QUOTE(Nostradamus @ Jan 13 2008, 02:15 AM) Ceo zivot igram stare igre, dugo sam mislio da je to zbog kompa, ali sad imam nov komp i nista opet. Zapravo bas ovih dana igram Diablo. Definitivno nove igre nemaju smek ko stare. Sad svi hoce da nabiju efekte grafiku i tako to, a koliko igrica su tako unistili. Ne znam, ako si igrao heroje 3, imaju po meni 5 puta lepsu grafiku od heroja 5, ili crvici, koji su i propali kad se pojavila 3D verzija. Koji Diablo?? Crvice jeste unistio 3d, ali ne znam sta fali heroima 5.. Ionako s nasminkana 3ojka sa manjim mapama. Mene 5 bas zato i nervira (najvise volim 4vorku) ali sta fali sminki, lepo su je odradili (mozda ponesto previse vuce na crtani film za decu, ali uglavnom je ok) -------------------- |
Nostradamus |
Jan 13 2008, 02:46 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-November 07 From: Bg Member No.: 747 Status: Bivši učenik MGa |
Igrao sam oba diabla, sad igram 2.
Ne znam, po meni grafika u trojci je mnogo bolja nego u petici (mislim, nije bolja ali lepse izgleda). Sto se cetvorke tice, ja ne znam zasto su svi nju toliko ispljuvali, po meni igra je dobra. Peticu nisam ni igrao, samo sam par puta otvorio da vidim kako izgleda -------------------- |
^_NiN0_^ |
Jan 13 2008, 03:11 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Azada ... smori posle 5. nivoa
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
c1k4_ml3kc3 |
Jan 14 2008, 04:08 AM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Old Skul konza! Ali zaista je tako.
Final Fantasy igram na SNES (Super Nintendo Emulating System), a sve potrebne informacije o emulatorima (dakle, igras igrice s konzola na OC-u) imas na http://www.romhustler.net (doduse, neke su ESA zasticene ali nema veze, postoji torrent ili alternativni link). Igrao sam Final Fantasy dok je igra bila u 2D (ili makar isometric 2D-3D), ali ostalo gubi poentu (cak ni price vise nisu tako dobre, a onda se pojavi plagijat poput Kindom Hearts i osvoji publiku zbog Disneyevih likova...FF polako prelazi u zaborav)... Da ne zaboravim neke od NAJboljih igara koje sam igrao u zivotu - Chrono Triger i Shining Force 2. Sto se Diabla tice, kec sam doktorirao. Takodje, jedno vreme (dve godine sam igrao Sacred, dosao do dve stotine i nekog LvL-a i zapitah se "Ima li kraja, ja bih svoj zivot natrag" ). A za heroje ne mogu da kazem da je strateshka igrica zato shto mi ne deluje tako iako ima primese strategije. Trojka je super, cetvorka takodje. Petica mi se ne svidja. Crvici u 2D Worm world party (evo, igrao sam ih malopre na fon-u ) - to je tako dobra zabava uz odredjene ljude da je prosto neverovatno Da ne zaboravim - Final Fantasy 6 (III in USA, ljubi ih Kinder Laden ) je jedna u 300,000, respectfully. -------------------- |
Nostradamus |
Jan 27 2008, 08:29 PM
|
Group: Članovi Joined: 5-November 07 From: Bg Member No.: 747 Status: Bivši učenik MGa |
Pa sta je po tebi strategija ako heroji imaju samo primese strategije. To je bas igra u kojoj presudjuje taktika, i to ne samo u borbi vec i u creepovanju, kontroli teritorije i tako tome.
Sto se diabla tice, kec sam i ja dosta igrao, mada ne mogu da kazem da sam ga doktorirao, jer znam likove koji su pedesetak puta sa istim likom ubili diabla -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Jan 27 2008, 09:20 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Strategija je napredovala do real time, a heroji su turn-based.
Taktiku imas i u raznim drugim igrama, ali to ne znaci da su one strateshke vec jednostavno takticne. Npr Rainbow Six i sl. Princip levelovanja i nadmoci jednog jedinog "character"-a nije ono sto krasi strategiju vec rpg. isto je i s warcraft-om. Inace, jedna od najboljih strategija je C&C Red alert kao i C&C Generals. Princip je isti - struktura, regrutovanje borbenih jedinica i sakupljanje resorsa. Svaki od vojnika moze dogurati do veteranstva zavisno od toga koliko ratnog iskustva sakupi. Inace, da ne zaboravim i HomeWorld kao i The Settlers! This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Jan 27 2008, 09:21 PM -------------------- |
Gaara |
Jan 27 2008, 10:39 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-October 06 Member No.: 164 Status: Učenik MGa |
Ja i dalje imam samo warcraft na kompu...I to samo igram dotu...
|
maxydelanoche |
Jan 27 2008, 11:28 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(Stefan_chemist @ Jan 13 2008, 12:51 PM) Ovaj covek... Nije human... Kad god mu vidim sig na MSN-u pise da igra Sims a ja mislila da sam ja preterivala dok sam ga igrala -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Nostradamus |
Jan 28 2008, 01:08 AM
|
QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Jan 27 2008, 09:20 PM) Strategija je napredovala do real time, a heroji su turn-based. Taktiku imas i u raznim drugim igrama, ali to ne znaci da su one strateshke vec jednostavno takticne. Npr Rainbow Six i sl. Princip levelovanja i nadmoci jednog jedinog "character"-a nije ono sto krasi strategiju vec rpg. isto je i s warcraft-om. Inace, jedna od najboljih strategija je C&C Red alert kao i C&C Generals. Princip je isti - struktura, regrutovanje borbenih jedinica i sakupljanje resorsa. Svaki od vojnika moze dogurati do veteranstva zavisno od toga koliko ratnog iskustva sakupi. Inace, da ne zaboravim i HomeWorld kao i The Settlers! Real time strategije nisu naprednije od turn based, ne znam kako si dosao do toga Ne uporedjuj taktiku rainbow sixa i heroja, jer nisu uporedive. Vidim da si heroje upalio 2 puta, ako mislis da je u njima princip nadmoci jednog jedinog lika, ili jednostavno nikad nisi umeo da igras. Pravi igraci uglavnom igraju sa 8 heroja. A i taj princip koji si navo za strategije vazi i u herojima. Sad sto oni imaju dodatne rpg elemente je druga stvar -------------------- |
Stefan_chemist |
Jan 28 2008, 09:41 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-September 07 From: Pančevo Member No.: 631 Status: Van MGa Škola/Razred: Pančevačka gimnazija |
QUOTE(Mara) Ovaj covek... Nije human... Kad god mu vidim sig na MSN-u pise da igra Sims a ja mislila da sam ja preterivala dok sam ga igrala Yeah, right... Igram po 1 do 2h dnevno... -------------------- |
Slovenatz |
Jan 28 2008, 02:04 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
QUOTE(Yu-gi @ Jan 27 2008, 10:39 PM) Kako te ne smori da tako igras? @topoc: Ja trenutno igram Max Payne 1i 2, pre toga sam igrao HALO 1 i 2. -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Jan 28 2008, 03:01 PM
|
Nostradamus : Heroje sam dosta dugo igrao. Princip strategije unutar sveta iz mashte nije realan i ne sadrzi elemente vec postojeceg naoruzanja. Ako bi nastavili dolazimo jedino do razlicitih ukusa. Pritom, kada su snage ravnopravne u herojima, preovladjuje onaj koji upotrebi dovoljno znanja vezanih za specijalne magije svojih charobnjaka ili warlocka ili shta vec zavisno od rase koju bira, odnosno heroja. Ne moze biti strategija zbog jasnog rpg stila u kom sakupljash elemente ili istrazujesh okolinu - heroje neko moze jedino da igra strateshki (ukoliko je dovoljno pametan) po principu ochuvanja teritorije ili blokade ili sl.
Shto se tiche "pravih" igracha, nisam ih sreo Uostalom ne znam odakle ti ideja o tome da RT strategije nisu naprednije od turn-based!? -------------------- |
Nostradamus |
Jan 28 2008, 03:15 PM
|
QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Jan 28 2008, 03:01 PM) Nostradamus : Heroje sam dosta dugo igrao. Princip strategije unutar sveta iz mashte nije realan i ne sadrzi elemente vec postojeceg naoruzanja. Ako bi nastavili dolazimo jedino do razlicitih ukusa. Pritom, kada su snage ravnopravne u herojima, preovladjuje onaj koji upotrebi dovoljno znanja vezanih za specijalne magije svojih charobnjaka ili warlocka ili shta vec zavisno od rase koju bira, odnosno heroja. Ne moze biti strategija zbog jasnog rpg stila u kom sakupljash elemente ili istrazujesh okolinu - heroje neko moze jedino da igra strateshki (ukoliko je dovoljno pametan) po principu ochuvanja teritorije ili blokade ili sl. Shto se tiche "pravih" igracha, nisam ih sreo Uostalom ne znam odakle ti ideja o tome da RT strategije nisu naprednije od turn-based!? U pravu si, uglavnom za sve sto si rekao za heroje, mada se i dalje ne slazem u potpunosti. Ja sam samo sretao takve likove, nikad se doduse nisam odvazio na partiju, sto je i dobro posto jedan turn igraju otprilike pola sata Zasto bi bile naprednije, to su jednostavno 2 zanra. Sad neko vise voli RT, neko TB. Po meni to je ko da kazes da su avanture naprednije od pucacina, ili tako nesto This post has been edited by Nostradamus: Jan 28 2008, 03:16 PM -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Jan 28 2008, 03:35 PM
|
Turn Based nikada nije dobar za multiplayer(osim kada su to igre tipa shah i sl ), a Real Time je odlican za sive celije obzirom da zahteva sve elemente koje zahteva i turn based i plus, veci izazov zato shto je sve u RT.
Primera radi, warcraft je jedan od prvih poceo sa RT franshizom - a onda od svega napravishe RPGRTS shto se zapravo nekom i svidja. Moja poenta je da ima sve vishe omladine koja ne razlikuje igrachke zanrove i to ume da jako smeta pogotovo zato shto svaki drugi maloumnik (koji ne zna ni shta je Super Nintendo) ce reci JAO WOW JE TAKO DOBRA IGRICA, JAO GOD OF WAR, JAO IGRAO SAM WARCRAFT, JAO ZELIM DA MI DOTA NAPRAVI DETE! i Ostale nebuloze... -------------------- |
Nostradamus |
Jan 28 2008, 03:49 PM
|
Za multiplayer, potpuno je tacno. Medjutim ima ljudi koji imaju zivce za razne stvari.
Za ovo posle nisi u pravu, mislim ako neko vise voli TB od RT strategija ne znaci da je glup, ima ljudi kojima vise odgovara sloboda u vremenu, ili im vise smeta ogranicenost u vremenu. Po meni ideja u warcraftu da uvede RPG elemente nije losa, mada nije to to, sva sreca pa ce Starcraft 2 biti klasican RTS. A za ovo poslednje stvarno nemam komentar. Sto je najgore takvih likova je sve vise -------------------- |
LoshMeeBre |
Jan 28 2008, 07:53 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
Pa bas se nebih nesto slozio sa c1k4_ml3kc3-tom.. Real Time strategije su sad toliko ubrzali da je jedino od strategije da scout-ujes protivnika, a onda mass-ujes odgovor na njegovu trenutnu armiju.. A borba traje toliko kratko da nema vremena za neko posebno taktiziranje.. Uglavnom ono Group1 napadni ovo, Group2 nesto drugo i to je to, jer jednostavno nema vremena za vise (jos ako je u pitanju warcraft ddok gledas gde da bacis koju magiju - ode vreme)..
A u poteznim strategijama ti se sve svodi na strategiju. Uglavnom se dve u snazi jednake armije sukobljavaju i igraju shah Meni su ipak najbolje one tipa blitzkrieg kada imas pocetnu armiju i par reenforcement-a pa se snalazi kako znas i umes -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Jan 28 2008, 10:10 PM
|
Kako li sam samo zaboravio Starcraft?! Fantasticna igrica
Blitzkrieg je super strateshka igrica. BreMiloshe : Nisi me adekvatno razumeo, ja nisam poklonik novijih naslova - shtavishe, ne volim warcraft i ne volim sve ono shto nije nalik Blitzkrieg-u. WW2 su neke od najboljih strategija, ali ne mogu zanemariti ni Tiberium Wars, obzirom da je SUPER. Nije fora napraviti CTRL+1, CTRL+2 timove vec osposobiti cilj radi visheg smisla o strategiji (kao shto je to primer u BFME 2, war of the ring iako je to TB). nemam ja nishta protiv TB ali jednostavno jedina igrica koju sam igrao po tom smislu bila je tipa Total War kao i Civilizacija. -------------------- |
Gaara |
Jan 28 2008, 10:50 PM
|
Group: Članovi Joined: 24-October 06 Member No.: 164 Status: Učenik MGa |
|