Sta Igrate?, igrice koje igrate na racunaru
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Sta Igrate?, igrice koje igrate na racunaru
c1k4_ml3kc3 |
Feb 22 2008, 12:19 AM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Nasha O.S "Aleksa Santic" je druga po velicini u Srbiji, prva je u Vinci
Inace - ne vidjam ja tog Haskija, daleko sam ja od tih kokoshaka - to ima tamo u "selu", a u taj predeo bash i ne zailazim Mi imamo trotoar!, oni imaju stenje i kamenje i po koju vezanu kravu u garazi... -------------------- |
maxydelanoche |
Feb 22 2008, 01:46 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Feb 22 2008, 01:19 AM) Inace - ne vidjam ja tog Haskija, daleko sam ja od tih kokoshaka - to ima tamo u "selu", a u taj predeo bash i ne zailazim Mi imamo trotoar!, oni imaju stenje i kamenje i po koju vezanu kravu u garazi... Hahahaha ovo kao Stara Borca i C1 nasuprot svim ostalim centrima i Gredi -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
username |
Feb 22 2008, 06:51 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
jos 4-5 trka i presao sam need for speed
...i predjeno |
jeele |
Mar 4 2008, 09:12 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
je l' se neko seca igrice PREHISTORIC ili tako nesto ...
dva divljaka / moze i single player ... jedan sa sekirom drugi sa velikom koskom ... prolaze kroz tako sharene predele, ubijaju pterodaktile, t-rexove, mamute ... nisam je nikada presla, mislim da spasavaju neku divljakusu ... i mislim da je to bilo oko '95-'97. igrica ... zna neko gde bih je mogla naci??? -------------------- |
Neonkitza |
Mar 4 2008, 10:16 AM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
mislim da se ne zove tako ;\
edit:al sam nasla commander keena ^^ weeeee edit2:nasla sam zove se prehistorik imas 1 i 2...samo izgooglaj & hf http://en.wikipedia.org/wiki/Prehistorik http://en.wikipedia.org/wiki/Prehistorik_2 This post has been edited by Neonkitza: Mar 4 2008, 10:25 AM |
maxydelanoche |
Mar 4 2008, 10:35 AM
|
Jaaaaaaaaao kaaako volim tu igricu! Samo sam zaboravila kako se zove... Prehistorik ili kako god Keenove imam sve delove
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
jeele |
Mar 4 2008, 10:41 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
ne...ipak nije to ta igrica ...
ovo ne znam sta je, ali znam da nije to Ta Igrica -------------------- |
Pera Detlic |
Mar 4 2008, 10:48 AM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
Jao to se zvalo pecinko na onom neko cdu. Kako sam se ubijao tom igricom. Jel ste nasli mozda neku verziju za windows?
-------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
Neonkitza |
Mar 4 2008, 11:03 AM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
ae cekaj sacu da googlam ;p
mislim da znam na koju igru mislite ali ne mogu da nadjem ;( http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_MS-DOS_games This post has been edited by Neonkitza: Mar 4 2008, 11:24 AM |
c1k4_ml3kc3 |
Mar 5 2008, 04:07 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Xe-xe. I kno' koja je to igrica i znam gde je mozes naci i igrati vec za pola sata
http://sydlexia.com/imagesandstuff/caveman/cnin0000.jpg U pitanju je "Caveman Ninja". Poseti sledeci sajt http://romhustler.net/ Idi na link koji vodi ka Emulatorors (s desne je strane) i klikni na Genesis. Pod opcijom Sega Genesis / Sega Cd pronadji Gens32 (verzija 1.66) i downloaduj. Kasnije, vrati se na pocetnu stranicu i pod opcijom Roms pronadji (ponovo) Genesis. Scroll down, pod "C" pronadji "Caveman Ninja", a ukoliko nije pod "C" onda je sigurno pod "J" kao "Joe&Mac:Caveman Ninja". Ah, da ne zaboravim - potreban ti je WinRar (ili neki drugi program za extrakciju fajlova) koji ima opciju da otvori .7z format. Kada downloadujesh ROM neke igrice (to je u principu ketrizd za "Sega Mega" igrachku platformu) pronadji English Version. Pisace "[!]". Potrebno je da je ubacish u direktorijum u kom je Gens32 program radi brzeg i pristupacnijeg otvaranja This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Mar 5 2008, 04:11 PM -------------------- |
jeele |
Mar 6 2008, 07:18 PM
|
to je toooo thank you, thank you, thank you
e sad se jos treba snaci i download-ovati -------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Mar 7 2008, 01:09 AM
|
QUOTE(maxydelanoche @ Mar 4 2008, 01:05 PM) Jaaaaaaaaao kaaako volim tu igricu! Samo sam zaboravila kako se zove... Prehistorik ili kako god Keenove imam sve delove Ili Duke Nukem u MsDos - onaj zvuk koji proizvodi SoundBlaster Komandeer Keen je tako kewl! obozavao sam da igram ovu igricu, pa kad onako skakuce svuda, pa double jump hehe Jeele- Ma nikakav problem. Na tom sajtu mozes naci bilo koju igricu za gotovo bilo koju igrachku platformu i igrai na svom PC-u. Dakle, od 1986. god do 1998. do kada su zvanichno izlazile igrice za Genesis (Sega Mega Drive 2) i SNS (Super Nintendo System). A za sve one koji su zheljni odlicne igrice koja ce im oduzeti nekih dvadesetak sati kvalitetnog igranja i izuzetno zanimljive price, preporucujem igru pod nazivom "Chrono Triger" - mislim da ima oko osamnaest zavrshetaka a, mozete da skinete i Final Fantasy 6 (odnosno 3) - Takva vrsta RPG-a se ceni. preporucujem i Shining Force 2 za ljubitelje takticnog RPG-a. -------------------- |
Neonkitza |
Mar 7 2008, 10:34 AM
|
duke je bio dobar...imam to jos negde i wolfenstein 3D...
jbt...secam se duke-a :| |
pyost |
Mar 7 2008, 02:26 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Duke je naaaajjaci Bas sam ga pre nekih mesec dana skinuo i odvalio se od igranja
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
maxydelanoche |
Mar 7 2008, 08:25 PM
|
Hahhahahahahaha imam Duke-a
covece, nikako da predjem drugi level u 'ebenom Prehistoriku i to me muci isti deo kao i kad sam bila maaala... Kaaako volim da igram ove igrice od pre trista godina. Podsecaju me na vremena kada sam dnevno provodila 8h pred TVom i 8h pred kompom (bez neta) -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Neonkitza |
Mar 8 2008, 12:03 AM
|
eh to su bili dani ili dani slaganja lego kockica...
|
c1k4_ml3kc3 |
Mar 8 2008, 12:38 AM
|
kada se samo ja setim svog 286 LOL Imao sam Windows 3.1 This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Mar 8 2008, 12:41 AM -------------------- |
Neonkitza |
Mar 8 2008, 12:43 AM
|
awww..ja se secam nekog plavog sranja kad sam bila mala...valjda je bio dos sa nekim programom sa kojim setas po kompu..plavo sve zuta ili bela slova...ne secam se sad mi je palo napamet,preteca total commandera?
|
jeele |
Mar 8 2008, 10:31 AM
|
dA!
mada ja sam drndala komsijin kompjuter ... i na njemu igrala i prince of persia, i lion king-a ... i aladdina ... lego kocke su zakon -------------------- |
LoshMeeBre |
Mar 8 2008, 11:24 AM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
-------------------- |