Sta Igrate?, igrice koje igrate na racunaru
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Sta Igrate?, igrice koje igrate na racunaru
Neonkitza |
Mar 8 2008, 12:10 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
http://www.vivapinata.com/ ocu toooo ali ima 7 gb!!
|
Slovenatz |
Mar 8 2008, 02:00 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Imas 1.5 mb/s, mozes da skines..
Ja sad zavrsavam NWN 2 ( kotor klon ) i skidam Pirates of the Caribbean ( igra iz 2003, ne pojavljuje se niko iz filma, samo Black Pearl ) -------------------- |
Neonkitza |
Mar 8 2008, 11:25 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
ne mogu da skinem...jebeni torrent ide 5 kbps -.- argh...
|
c1k4_ml3kc3 |
Mar 9 2008, 10:16 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
QUOTE(Neonkitza @ Mar 8 2008, 03:13 AM) awww..ja se secam nekog plavog sranja kad sam bila mala...valjda je bio dos sa nekim programom sa kojim setas po kompu..plavo sve zuta ili bela slova...ne secam se sad mi je palo napamet,preteca total commandera? sa nekim programom kojim shetash po DOS-u? Ne, meni se spava DOS je DOS Windows je Linux -------------------- |
Neonkitza |
Mar 9 2008, 10:17 PM
|
ma...nebitno ne znam ni sama sta sam htela da kazem..niti se secam sta je bilo
plavo ***** podeljeno na 2 dela |
c1k4_ml3kc3 |
Mar 9 2008, 10:26 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Oookej. DOS je, defin...
Da vidim, da vidim, da vidim...Igrao sam Naruto: High ninja (ili tako neshto) Svideo mi se fazon grafike - nishta prenabudzeno vec sasvim kao u Manga fazonu. It's kewl! K'o da je od kajmaka, jbt! -------------------- |
username |
Mar 9 2008, 10:30 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-September 07 Member No.: 684 Status: Bivši učenik MGa |
sad kad sam gledao ovo setih se supaplex-a
secate se te igrice? moze da se skine na http://www.elmerproductions.com/sp/dlinst.html a meni zasad radi na xp-u! |
Neonkitza |
Mar 9 2008, 10:33 PM
|
radi na xpu..u pm je teska secam je se vrlo dobro...
igrala sam lemmingse |
c1k4_ml3kc3 |
Mar 9 2008, 11:21 PM
|
Ehehe, seca li se neko igrice "Caesar III" ?
http://www.macreactor.com/pics2/caesariii/2.jpg http://www.itreviews.co.uk/graphics/normal/games/g24.jpg http://www.doupe.cz/Files/Obrazky/art2/c/c...3/caesar306.jpg Ovo je igrao/la neki N00b kako je ruzno poredjao kucice haha -------------------- |
Neonkitza |
Mar 9 2008, 11:30 PM
|
u to je bilo extra..i zevs...i pharaon/cleopatra
|
LoshMeeBre |
Mar 10 2008, 12:32 AM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
Sta bre dal se seca, igrah je pre godinu dana max... I pharaon i zeus..
-------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Mar 10 2008, 03:20 AM
|
Ja sam nekom liku dao "Pharaoh" i nikada mi nije vratio. Ono shto sam primetio jeste to da i "Caesar III" i "Pharaoh" imaju edztra muziku
Eh, a koliko znam Pharaoh ima ekspanziju Cleopatra (kao shto je Neonkitza spomenula), a Zeus ima ekspanziju Poseidon. Eto, tri Sierine igrice koje su jako malo zahtevne, ali imaju odlichnu igrivost za odluchne ljude. Caesar je nekako najtezhi dok je Pharaoh tu i tamo...smaralo me je postavljanje piramida, trajalo je dosta dugo. Svidelo mi se to shto bozanstva shetaju gradom u Zeusu hehe kao i to da ne morash imati kucicu blizu neke strukture koja je namenjena za tezhi rad. Moracu da iskopam iz crne zemljice ova tri diska odlichna igrica za rad mozga, ako smem da dodam (iako sam vec dodao hehe) -------------------- |
Neonkitza |
Mar 10 2008, 02:47 PM
|
imam zevsa...i cleopatru negde mada nije frka i da se skine
|
pyost |
Mar 10 2008, 08:03 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Zeus je genijalna igra, to sam satima mogao da igram Eh, ti dobri dani...
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Neonkitza |
Mar 10 2008, 08:11 PM
|
o da...bas mi se igra..mada koliko se ja secam presla sam sve...moram da uzmem faraona negde...i cezar bi bio najs...
|
maxydelanoche |
Mar 10 2008, 08:56 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
E, ja imam supaplexa, ali nije hteo da mi radi ae sad cu DLujem ovo, pa da vidim...
LEMINGSI! KAKO SAM JA TO VOLELA! Bilo u onom 256 igrica i onda jedan dan samo prestalo da radi -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Neonkitza |
Mar 10 2008, 08:58 PM
|
ma sve su to male igrice..samo ih skini
supaplex provereno moze da radi na xpu |
c1k4_ml3kc3 |
Mar 10 2008, 09:30 PM
|
Hvala Bogu, pametni LJUDI na ovom forumu...OLE!
BTW - ili sam u nekoj superultra high depresiji ili sam "odrast'o" pa nemam zelju da igram games. To je za mene jedan oblik konfuzije obzirom da sam od svoje sheste godine dnevno posvecivao po dva sata mog zhivota (malo sam kalkulisao)... Help? -------------------- |
Neonkitza |
Mar 10 2008, 09:38 PM
|
pa i odrasli ljudi igraju igrice...valjda :| cek,docice dan kada necu hteti da igram igrice?! O_O OMG!!!AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!
|
c1k4_ml3kc3 |
Mar 10 2008, 09:43 PM
|
Ja sam ubedjen da taj dan nece doci, meni igrice ne mogu da smetaju niti da mi dosade (mogu samo da imam nedostatak vremena koje bih posvetio igranju).
Ali ne kapiram . . . moguce je da sam se razocharao u igrice koje izlaze. Ja ne volim igrice koje tezhe ka savrshenstvu grafike, odnosno fotorealistike - dzabe je to ukoliko igrica nema pricu i ukoliko ti ne moze pomoci da razvijash svoje mentalne sposobnosti...dunno. Pochelo je to kada sam raskinuo s devojkom ali...hm...poseticu psihica i naterati da igra Legend of Zelda -------------------- |