Koliko Volim Geometriju?
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Koliko Volim Geometriju?
Pera Detlic |
Feb 14 2007, 08:05 PM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
Ne mogu da kazem da me ne uzbudjuje da resavam geometriju, ali tu nema tolike strasti kao u analizi.
-------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
VIP <3 |
Feb 14 2007, 09:16 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Je*i ga, ja nemam odvojenu analizu i geometriju... Ali sigurna sam da tako nesto mora biti jako uzbudljivo.... WOW!
-------------------- Opsti kriminal. |
Anchi |
Feb 14 2007, 09:31 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
QUOTE Ne mogu da kazem da me ne uzbudjuje da resavam geometriju, ali tu nema tolike strasti kao u analizi. E... Ja se slazem potpuno... Mada volim geometriju. Ali ipak analiza... |
pyost |
Feb 14 2007, 10:59 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Zavisi sta. Trigonometriju volim, ali dokaze u stereometriji i sve ostalo sto je apstraktno.. Bljak..
Doduse, casovi su dovoljno zanimljivi da sve to zanemarim -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
^_NiN0_^ |
Feb 15 2007, 12:20 AM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Ako mislis na Bozinu geometriju ... ... nee , ali trig mi definitivno ide od ruke. Aksiome, teoreme, samo da bacim u vatru
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
jeele |
Feb 15 2007, 08:42 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
geometrija bi po mom misljenju trebala da spada u posebnu nauku...
pored analize s' algebrom, ona je potpuno egzaktna...(i pored toga sto je i algebra egzaktna...ali ne toliko kao geometrija...) osim one definicije da tacka nema dimenziju i da se duz sastoji od beskonacno mnogo tacaka (iako tacka nema dimenziju kazu...kako onda moze da cini celinu...hm...ali to je mozda i do autora?) volim ja sve u mg -------------------- |
Anchi |
Feb 15 2007, 12:19 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
QUOTE volim ja sve u mg Blago tebi... |
harry |
Feb 15 2007, 03:48 PM
|
Group: Članovi Joined: 13-November 06 Member No.: 189 Ime i prezime: Bogdan Savić Škola/Razred: matematicka gimnazije/Ie |
Evo ja bas sada vezbam za pismeni iz geometrije i ko zna sta cu dobiti.Ja nju ne volim i mrzi me da je radim.Izmedju analize i geometrije moj favorit je analiza
|
Anchi |
Feb 15 2007, 03:50 PM
|
Kad bre imate vec pismeni??
Ja sad je ucim za kontrolni koji se blizi... Mada je ja volim |
Puzzler |
Feb 15 2007, 03:57 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Ja ne mogu da ne volim gedžu, ipak mi je predaje (pogubljena) razredna.
-------------------- |
Anchi |
Feb 15 2007, 04:07 PM
|
QUOTE ipak mi je predaje (pogubljena) razredna. E lepo misljenje o svojoj razrednoj..... |
Iva |
Feb 15 2007, 04:09 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Ma ok deluje zena! Ne deluje toliko pogubljeno kao sto ti pricas
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Anchi |
Feb 15 2007, 04:12 PM
|
Ma super je ona. Ok je.
(Mene zove Marijana umesto Andrijana, ali nema veze...) |
RZA |
Feb 15 2007, 04:15 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
Presudno je da li ces voleti neki predmet od profesora.. da li te zainteresuje za njega ili ne.. nekad i nije tako.. ako se ti zainteresujes pre nego sto imas taj predmeti ili tako nesto.. .. al.. uglavnom, veoma cesto..
Geometrija je zanimljiva.. mislim.. volim da je slusam i sve to.. ali moj problem je sto ne radim, uopste, i to me nervira, ali me mrzi da radim.. -------------------- cold
|
Iva |
Feb 15 2007, 04:16 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Pa ok, moja razredna mene jos uvek doziva sa "Bašić" umesto "Bačić", i tako još neke fore...
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Anchi |
Feb 15 2007, 04:20 PM
|
QUOTE Presudno je da li ces voleti neki predmet od profesora.. da li te zainteresuje za njega ili ne.. nekad i nije tako.. ako se ti zainteresujes pre nego sto imas taj predmeti ili tako nesto.. Pa to je uglavnom tacno Ja nikad hemiju nisam zavolela u osnovnoj zbog profesorke... |
harry |
Feb 15 2007, 04:58 PM
|
Group: Članovi Joined: 13-November 06 Member No.: 189 Ime i prezime: Bogdan Savić Škola/Razred: matematicka gimnazije/Ie |
|
harry |
Feb 15 2007, 05:01 PM
|
QUOTE(Spužva @ Feb 15 2007, 04:15 PM) Presudno je da li ces voleti neki predmet od profesora.. da li te zainteresuje za njega ili ne.. nekad i nije tako.. ako se ti zainteresujes pre nego sto imas taj predmeti ili tako nesto.. .. al.. uglavnom, veoma cesto.. Geometrija je zanimljiva.. mislim.. volim da je slusam i sve to.. ali moj problem je sto ne radim, uopste, i to me nervira, ali me mrzi da radim.. potpuno si upravu.Ja sam bio u MG u sedmom i osmom razredu i fiziku mi je predavala Čalukovićka i zato sada volim da fiziku. |
Anchi |
Feb 15 2007, 05:01 PM
|
A... i mi smo drugi pismeni imali u drugom polugodistu, ali smo ga uradili jos u cetvrtak prve nedelje kad smo dosli
|
harry |
Feb 15 2007, 05:03 PM
|
QUOTE(Spužva @ Feb 15 2007, 04:15 PM) Presudno je da li ces voleti neki predmet od profesora.. da li te zainteresuje za njega ili ne.. nekad i nije tako.. ako se ti zainteresujes pre nego sto imas taj predmeti ili tako nesto.. .. al.. uglavnom, veoma cesto.. Geometrija je zanimljiva.. mislim.. volim da je slusam i sve to.. ali moj problem je sto ne radim, uopste, i to me nervira, ali me mrzi da radim.. Slazem se s tobom.Ja volim fiziku samo zato sto mi je predavala Čalukovićka. |