Konkurs Za Stipendije Talentovanim Srednjoškolcima
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Konkurs Za Stipendije Talentovanim Srednjoškolcima
^_NiN0_^ |
Apr 10 2007, 10:13 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Posto si najmladji clan foruma , necu ti brisati postove. Bar ne jos.
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
maxydelanoche |
Apr 10 2007, 10:48 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Ljubo, ti si previse opsednut prokletim lockom tema lol
Da li provaljujes da si ti do sada zakljucao 90% do sad zakljucanih tema. P.S. Sta vise, kladim se da ces i ovu temu sada da zakljucas P.P.S. Znas i ja sam medju najmladjima, nemoj da mi brises ovaj post -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
VIP <3 |
Apr 10 2007, 11:46 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
QUOTE(ser_fanky Lj@B @ Apr 10 2007, 09:38 PM) Koliko ja znam , neki koji su prosle godine osvojili prve nagrade na republickom iz matematike nisu dobili ni dinara. Npr. Jelena Markovic. Razlog je vrlo jasan - nema prijavljen boravak u Bg tri godine. QUOTE(ser_fanky Lj@B @ Apr 10 2007, 09:38 PM) Ovo moje se nece na ovome zavrsiti... Samo citajte novine svaki dan -------------------- Opsti kriminal. |
calamity |
Apr 10 2007, 11:56 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
I tako meni niko nije odgovorio na pitanje (postavljeno cisto radi uporedjivanja podataka)
Mali komentar na pokrenutu diskusiju Hvala bogu da se na takmicenje ne ide zbog para, nismo mi sponzoruse, ali opet nije fer da se neko kao Teodor vraca sa zlatom i izvisi. Nije glavni motiv, ali podstrek (bar mali) novcana nagrada sigurno jeste. Mozda bih jos malo mogla da razvezem pricu, ali iz ovih par tema sto procitah, videg da je Ljuba mnogo opasan locker cim se namirishe off @Teo Samo napred na IMO, da uzmes 6 zlata i postavis neoboriv rekord za sve Onaj ko treba ce vec da prepozna tvoj kvalitet. |
Teodoros |
Apr 11 2007, 08:09 AM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 Member No.: 453 Ime i prezime: Teodor von Burg Škola/Razred: MG / VIIIa |
@Teo
Samo napred na IMO, da uzmes 6 zlata i postavis neoboriv rekord za sve Onaj ko treba ce vec da prepozna tvoj kvalitet. [/quote] Hvala! Zato volim MG - ovde bar znaju gde se uopste takmicim. U ranijim skolama niko pojma nema ni gde sam bio, ni sta sam osvojio - ni deca ni nastavnici. Za njih su vrh bili fudbaleri. Zlato na ovoj IMO - nema teorije. Sad ispipavam teren - ali sledece godine ... Jedan mi je na takmicenju rekao - sto se ti takmicis za Srbiju, a nemas srpsko prezime - uinat njemu donecu vise medalja Srbiji nego oni sa 'ic' prezimenom. Uostalom rodjen sam u Beogradu - nece valjda da se takmicim za Boliviju. |
pyost |
Apr 11 2007, 09:10 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Stipendije su 15.000 mesecno.
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Predrag |
Apr 11 2007, 09:13 AM
|
Group: Članovi Joined: 25-March 07 Member No.: 481 Ime i prezime: Predrag Gruevski Škola/Razred: VIII |
Teodore, zaboravio si da napises jedno [quote] na pocetku.
Cestitke onima koji su dobili stipendiju, a onima u privatnim skolama koji imaju cime da se dice jedno pitanjce - ZASTO SE NE UDRUZITE kao roditelji ucenika u MG. U kom USTAVU pise da se maloletni drzavljani dele na drzavne i privatne??? Ako gundzate samo sebi u bradu - garant NISTA!!! A ako podignete prasinu mozda ce nekom klecnuti slabacko koleno. Nekima je to u komsiluku uspelo! SRECNO!!! |
Iva |
Apr 11 2007, 09:21 AM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
QUOTE(maxydelanoche) Iva, Tanja ne pise referate iz istorije, predaje joj drugi prof (tacnije prof-ica). Odredjene stvari zaista moraju manje da se uce, ali neke stvari su nam dosta teze nego u obicnim gimnazijama. Anyway, ovo nije tema o RG VS Obicne gimnazije Ja nisam mislila na nju direktno ... nije tema.. a kad bismo je otvorili prevazisla bi i one najobimnije topice (cir vs. lat, takmicenja, samofinansirajuca odeljenja etc..) Elem, sto se tice stipendija Ja sam osvojila 2. na republickom pa ne dobijam nista.. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
^_NiN0_^ |
Apr 11 2007, 10:38 AM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Ovog puta necu da zakljucam temu! Bar ne ja .
U nasoj opstini se svakog meseca deli 20.000 dinara za najboljeg policajca! Ma bolje da su te pare otisle u dobrotvorne svrhe ili pak za stipendiranje djaka -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Iva |
Apr 11 2007, 10:53 AM
|
U vasoj opstini je Puzzler kao djak generacije dobio dosta love i webcam..
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Puzzler |
Apr 11 2007, 10:59 AM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Nismo Ljuba i ja u istoj opštini
Moja opština je Bogatić, a njegova Šabac. A što se tiče toga šta sam dobio, evo ovako... - 12000 od škole - štampač od opštine, ali samo jer se moja razredna krvnički borila za to - za to što sam bio đak generacije, dobih knjigu i to opet od razredne Što se tiče webcama, to sam dobio na nekoj nagradnoj igri, to uopšte nema veze sa ovim I najvažnije od svega, kad sam konkurisao za državnu stipendiju ove godine, nisu mi je dali, a prosek primanja mi je 14.33 dinara (naravno, to su samo "državna" primanja, nisam baš u toliko lošem stanju), mada, značilo bi mi... -------------------- |
^_NiN0_^ |
Apr 11 2007, 11:09 AM
|
To uopste nije mnogo. Cak mogu reci da je to bilo samo iz sazaljenja, nazalost . Trebao si da dobijes mnogo vise.Odnosno trudio si se 8 godina, bio najbolji - ubedljivo, i dobijes stampac.Kada bolje razmislim neko ni to nije dobio , bolje ista nego nista.
-------------------- Yo!hambin,
Iva |
Apr 11 2007, 11:18 AM
|
Haha, ja sam tako neakko bila ubedjena.. uvek ste govorili "ma to je tu odmah, blizu (Uzvece)".
A znam da webcam nema veze s tim, al' morala sam ... secam se kad mi pricao za to, a nisi rekao da si dobio TI vec najbolji ucenik tvoje osnovne skole A stampac, pa ok, imam ga.. ali ne bi mi skodio da sam ga dobila (prodala bih ga, tako da opet $$). Da se moja razredna borila makar malo za mene (ne krvnicki, i ne mislim na ono sto se "borila" uopste budem djak generacije jer ce tako ona steci "slavu" u skoli).. pff.. daleko je Sunce .. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
calamity |
Apr 11 2007, 02:59 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
e ljudi ja sam kao djak generacije u svojoj osnovnoj dobila neki sat i malo deblju ali meni potpuno beskorisnu knjizurinu (istoriju helenske knjizevnosti)
Btw, ove godine gradske stipendije u Nishu su valjda 6.000 din (prosle su bile 4.500) |
Eli0t |
Apr 11 2007, 03:09 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
Ja nisam dobio nista.. U stvari, dobio sam neku diplomu.. Dve diplome Strasno..
|
maxydelanoche |
Apr 11 2007, 04:33 PM
|
Za to sto sam bila Djak generacije u Osnovnoj bila sam dobila tacno 14 knjiga od skole, opstine i od grada ne secam se kolika, ali ne mala novcana nagrada za uspeh na takmicenjima, opet od skole. I dobila sam stipendiju za pohadjanje od svoje sadasnje skole, sto mi svakako najvise znaci
Nego... Zasto uvek odemo u offtopic??? Mislim, tema uopste nije o svim vrstama stipendija, ali... Ma koga je briga... A da, Ljubu kog od sada zovem The Grim Locker P.S. Bez uvrede, samo se zezam... P.P.S. Jeste vi na kraju osmog dobili one diplome kao doprinos za ovaj onaj predmet??? od skole, ja sam dobila cetiri ili pet tih, mislim da su svi osmaci koji su se tako kao istakli u necemu dobijali, u celoj Republici? This post has been edited by maxydelanoche: Apr 11 2007, 04:38 PM -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Iva |
Apr 11 2007, 08:17 PM
|
E lol, ako cemo tako, ja sam 3 (od cega su 2 lektire za srednju skolu).
A da, ja sam imala 4 te dipome. Kod nas su dobjiali oni koji su postigli "zapazene" rezultate na takmicenjima, makar samo na opstinskim (doduse, posto je to bilo potrebno za Vukovu diplomu, neki su dobili iz likovnog, muzickog.. ma nema sta, talenti ). Ja sam dobila iz hemije, fizike, matematike, biologije (pitam se zasto jk, Crveni krst.. predvodila sam pobednicku ekipu ). Htela je nastavnica istorije da mi da, ali nisam isla na takmicenje pa nisam mogla da dobijem. A razredna (engleski) mi je nabijala na nos to sto nisam isla na takmicenje i kao zato ne mogu da imam (k'o da patim.. ..) -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
VIP <3 |
Apr 11 2007, 08:51 PM
|
Group: Članovi Joined: 7-February 07 Member No.: 425 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Tatjana Nikolic Škola/Razred: '90 IVd |
Hehe ja sam to dobila za matematiku, fiziku, ruski, srpski, fizicko, likovno i informatiku Sta cu kad sam iz svega isla na takmicenja:)
A sto se tice onoga da treba da se svi zajedno pobunimo iz rg-a, pa koji SVI?! Ja i ja? Nema vise ljudi sa rezultatima kod mene u skoli.... A i ove u skoli boli k***c za moj slucaj vise... Ali ja sam vec rekla - samo citajte novine A ako mi ne daju gradsku trazicu od skole naknadu! ***, sto sam upisala rg ispade da sam izgubila vec 4000 eura (dve godine gradske stipendije)! Kad skola moze da daje novcane stipendije ovim prvacima koji su osvojili nagrade jos u osnovnoj skoli, ima da placa i meni! Mozda ovo nece zvucati najskromnije, ali moji rezultati iz osmog su takvi da bih na toj njihovoj rang listi sa koje su u Racunarskoj uzeli prvih troje da im daju pare bila druga! I oni sad tu nesto glume...daju novac klincima koji su diplome osvajali za svoje osnovne skole, a ne daju nama koji smo se takmicili pod "zastavom", tj. imenom Racunarske! Ispade da smo mi generacija 90 u racunarskoj manje vredni nego ovi 91, buduca generacija 92, i sledeci! Jedva cekam ponedeljak da odem ja kod direktora da mu iznesem sve sto imam! Napomena svima koji biraju koju skolu hoce da upisu: NEMOJTE SE ZAJEBATI I UPISTI RG! IDITE KAO SVI NORMALNI U MG! VISE SE UCI, ALI VAS BOLJE TRETIRAJU! I POSTUJU VAS RAD! I neka bude srecan direktor i ovi iz moje skole sto cu prvo da popricam s njima pa onda da idem s pricom u medije ako mi ne izadju u susret! I taman za sve one koji dolaze na mg forum iz rg-a, ovo je "poziv" da stanete iza mene - pa i npr. Mara je sad vec zasluzila gradsku stipendiju za sledecu godinu - i sta ces dobiti, Maro? K***c! Svakako ovo je OFF TOPIC, i izvinjavam se adminima, ali morala sam negde sve ovo da napisem! A i ima veze sa temom! Manje vise -------------------- Opsti kriminal. |
maxydelanoche |
Apr 11 2007, 09:43 PM
|
QUOTE(Miss Tattianna @ Apr 11 2007, 09:51 PM) Hehe ja sam to dobila za matematiku, fiziku, ruski, srpski, fizicko, likovno i informatiku Sta cu kad sam iz svega isla na takmicenja:) Likovno??? Ali, Tanja, ti ne znas da crtas! Salim se Ja za matis, fiziku, engleski i tehnicko (to kao za inf). QUOTE A sto se tice onoga da treba da se svi zajedno pobunimo iz rg-a, pa koji SVI?! Ja i ja? Nema vise ljudi sa rezultatima kod mene u skoli.... Nemoj bre da zezas!!! Kako bre nema? Pa cak i da si mislila samo na vas drugake, nisu Anticeva i Filip niko!!! QUOTE A ako mi ne daju gradsku trazicu od skole naknadu! Ne kapiram. A zasto bi ti skola, majke ti, za to davala naknadu? QUOTE daju novac klincima koji su diplome osvajali za svoje osnovne skole Kao prvo, mi nismo klinci, kao drugo... Ma 'ajde necu ovde... QUOTE NEMOJTE SE ZAJEBATI I UPISTI RG! IDITE KAO SVI NORMALNI U MG! VISE SE UCI, ALI VAS BOLJE TRETIRAJU! I POSTUJU VAS RAD! E, ne... radi ono... Bwe, kad ti toliko lose ispisi se! A nije lose. Prema tome nemoj da kukas. Ima da likuju ovi ovde iz MG! QUOTE I neka bude srecan direktor i ovi iz moje skole sto cu prvo da popricam s njima pa onda da idem s pricom u medije ako mi ne izadju u susret! Ja i dalje ne kapiram sta ti sad direktor i skola krivi??? Zaboga... QUOTE i sta ces dobiti, Maro? K***c! LOL. :lol2: -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
milija |
Apr 12 2007, 10:33 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-March 06 Member No.: 38 Ime i prezime: Milija Jovicic |
E mali komentar
Prvo @TEO Alal vera, respect za takvo misljenje Drugo Ne, nemam stipendiju Ne znam ni da li sam talentovan, za nesto jesam samo ne znam sta, ali vidim da od stipendije 'leba nema. Jedinu novcanu podrsku koju sam dobio, bilo je 7000 od opstine posto se moj profesor fizike muchki borio da dobijem i to za takmicenja... 7000 je zaista malo novca: 1000 - na cascavanje likova 200 din - bodyguard za sezonu 2006/2007 1000 din - bratu 1000 din - za bezicni (sada vise ne placam) Vidite otislo je vec pola novca... E da ne zaboravim 700 din - samocascavanje Ljudi ja sam zadovoljan sto je ovo drzava shabana Svadjao sam se pre neko veche s likovima da nije korektno davati po 50 din kondukteru u vozu do Uzica jer koji su ludaci ovi gore u vrhu, kada uzmu digitron u shake videce da im se ta relacija ne isplati i ukinuce je... Kao sto TEO negde napisa, jos uvek su likovi (pa i moje "drustvo") vrh fudbaleri... Kladionice se otvaraju na sve strane, svi se pretvorili u parazite drustva. Dosta nezaposlenih a svi izvoljevaju posao... Jos jedno TEO (care ) alal vera za ono sto si im rekao za prezime! Najgore nacionalisticko misljenje je: Srbija Srbima Voleo bih da vidim te da su se rodili u Mongoliji, sta bi onda pricali. Jednoumlje je najgluplja stvar. Ja cisto sumnjam da cu bilo kakvu stipendiju dobiti, prosle godine su dobili svi likovi koji su bili 5,00. Ja sam ovo 5,00 trosio na takmicenjima i zato je bilo 4,73 -------------------- Izadji i bori se
Zivot je kuchka, i ja sam makro. |