Dan Bez Kopmjutera, da vas vidim ...
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Dan Bez Kopmjutera, da vas vidim ...
^_NiN0_^ |
Feb 25 2007, 09:59 AM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Dodje i doba kompjutera! Naravno vecina su postali zavisnici , iako ne zele da priznaju. Ja sam zavisnik samo vikendom ... Inace ako mozete 24. marta da izdrzite bez kompa (ovi sto idu na republicko iz mate se ne racunaju ) prijavite se ovde !
PUSH THE BUTTON -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
pyost |
Feb 25 2007, 10:23 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Id' bre, subota Ne vidim razlog.. Ja sam svoje odradio dok sam bio bolestan - cak DVA dana!!!
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Iva |
Feb 25 2007, 11:12 AM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Da li si ti normalan?
Ja ponekad budem maximalno 30min na 24h, eto kad je bas frka oko skole. Bila sam iskrena i obelezila "I cannot" Ma jk, eto, izdrzim ako negde otputujem itd (mada onda se uvek trudim da nadjem neki net caffe..) Ok, I admit it, I'm an addict. BTW, na pitanje QUOTE What are you going to do on that day?: Odgovorila sam QUOTE Use my computer... Lol -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Laza_91 |
Feb 25 2007, 12:50 PM
|
Group: Članovi Joined: 20-May 06 Member No.: 63 |
Na Kopaoniku 7 dana i onda sam PUKAOOOO i otišao u igraonicu i ostao jedno 5 sati... =(
|
Iva |
Feb 25 2007, 08:27 PM
|
Ljudi, upravo sam utvrdila... konektovana sam 5h 15min :bag: !!!
Btw, setih se.. zasto ovaj topic nije u temi "Racunari"? This post has been edited by Iva: Feb 25 2007, 08:27 PM -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
^_NiN0_^ |
Feb 25 2007, 08:43 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Jer je vise OFF Topic ...
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Iva |
Feb 25 2007, 09:02 PM
|
Ja se sve vise plasim za svoje mentalno zdravlje...
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
RZA |
Feb 25 2007, 09:04 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(Iva @ Feb 25 2007, 08:27 PM) sta ja da ti kazem.. 24h konektovana.. od toga.. 10h na kompu.. .. zezam se.. nije toliko.. valjda... -------------------- cold
|
Iva |
Feb 25 2007, 09:14 PM
|
Ja sam jednom bila 15.. e.. kada JA dobijem ADSL...
Btw, sada je vec 6h 2min.. -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
jeele |
Feb 25 2007, 10:24 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
ja sam stavila da mogu...
stavise juce je bilo tako...i nesto mi i nije smetalo... -------------------- |
Iva |
Feb 26 2007, 07:53 AM
|
Pa, hm, mogla bih i ja ako bih bila sprecena, imala kakvu drugu preokupaciju, ili tako nesto.. ali ovako... why would I?
Inace.. bilo je juce.... oko... 7h i skoro 30min... :ninja: -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Anchi |
Feb 26 2007, 03:16 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
QUOTE stavise juce je bilo tako...i nesto mi i nije smetalo... E blago tebi... Ja ga bar na pola sata moram upaliti... uvek se necega setim Jedino kada imam kontrolni iz istorije (kao sad) ne palim komp ceo dan This post has been edited by Anchi: Feb 26 2007, 04:02 PM |
Neonkitza |
Feb 26 2007, 04:06 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
dajte bre ljudi...oborite rekord...16 h ;P inace mogu po par dana da ne dolazim na komp..sve mi jedno ;\
|
smorko_gusic |
Feb 26 2007, 07:34 PM
|
Trandža Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 93 Status: Učenik MGa |
QUOTE Pa, hm, mogla bih i ja ako bih bila sprecena, imala kakvu drugu preokupaciju Oces reci da nemas nikakvu drugu preokupaciju sem kopljutera???? Znas otvorili su skoro onu kliniku... Ljubo kako si saznao za ovaj "Dan bez kompjutera"? Bas me zanima gde ljudi cuju za sve te "akcije"(kako bih izbegavao ta mesta) -------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir. Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov, a kad jednom bude star, biće opet ista stvar. Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don, biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir. Moj standard se zove JUS Ne mogu da budem Rus!" (R.Č.) |
Iva |
Feb 26 2007, 08:03 PM
|
Ne, naravno da ne. Imam i drugih sem kompa. Zaboravio si da sam ja ucenica obicne gimnazije, i da idem na takmicenja?
Inace, ocigledno nisi dobro protumacio moje reci. Tu sam i ja delimicno kriva jer nisam jasno rekla kako mislim... bolje bi bilo da sam rekla "obavezu". Ili "ako bi me nesto sprecilo u tome". Ili vec nesto u tom stilu... Btw ako racunas da inace ne provodim vise od 2-3h za kompom dok traje skola preko nedelje, a u skoli provedem max 6-7h, nocu spavam max 6-7h, koliko preostaje vremena za druge preokupacije..? -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
maxydelanoche |
Feb 26 2007, 10:30 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Ja... 10h dnevno na kompu, nekim danima i po 12h... A ostalo se utrosi na jelo, spavanje, ucenje, odlazak (u) i dolazak iz skole (u mom slucaju to oduzima dosta vremena)...
Bez kompa mogu, ali kad otputujem negde. I onda mi treba par dana da se prilagodim, a posle lako... Ali zato, da ja ucim npr sat vremena bez prestanka u istoj sobi gde je i komp sa netom... No way! I (L) MSN! I OGame, Bitefight, SIMS, CS, NFS,... He he... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
RZA |
Feb 26 2007, 11:17 PM
|
Njeno Ljubičanstvo Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 92 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE(maxydelanoche @ Feb 26 2007, 10:30 PM) ovo zapravo dokazuje na kom ti je nivou koncentracija.. evo, ja.. npr.. ucim u sobi, ispred kompa, sa ukljucenim tv-om bez ikakvog problema.. -------------------- cold
|
Iva |
Feb 27 2007, 07:15 AM
|
Hehe, sada sam se totalno "navikla" na ucenje pred kompom. Ponekad sednem za ovaj sto da ucim, pa ofc upalim komp da uradim nesto i zaista, samo stavim "Busy" na messengere, pozatvaram browsere i cool
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
c1k4_ml3kc3 |
Feb 27 2007, 06:16 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
QUOTE(maxydelanoche @ Feb 27 2007, 01:00 AM) Ja... 10h dnevno na kompu, nekim danima i po 12h... A ostalo se utrosi na jelo, spavanje, ucenje, odlazak (u) i dolazak iz skole (u mom slucaju to oduzima dosta vremena)... Bez kompa mogu, ali kad otputujem negde. I onda mi treba par dana da se prilagodim, a posle lako... Ali zato, da ja ucim npr sat vremena bez prestanka u istoj sobi gde je i komp sa netom... No way! I (L) MSN! I OGame, Bitefight, SIMS, CS, NFS,... He he... Pa i ti si na Bitefightu !!!? RESPEKAT Inache - Ja ne mogu bez kompa - imam gomilu toga da pishem, shtampam, skeniram... Nije lako! Inache - Bez mobilnog nekako vec i mogu... Enivej, samo mi reci da nisi Vukodlak! Moracu da te bitnem ondak :hehe: -------------------- |
maxydelanoche |
Feb 27 2007, 07:24 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Vampir server 1...
Ranije sam imala koncentraciju. I u ucionici punoj buke mogu da se skoncentrisem na ucenje i vezbanje, u busu, ma mogla bih i na Cecinom koncertu, ali u blizini kompa... :0) I onda se dogadja da sednem za sto, ucim 15 minuta nesto, pa se pola sata dopisujem na MSNu, pa opet 15 minuta ucim, pa... :$ -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |