Fizika 2006, Opstinsko
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Fizika 2006, Opstinsko
pyost |
Feb 4 2006, 01:50 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Kakvi su vaši utisci o ovom takmičenju?
Što se tiče prvog razreda, zadaci su bili laki, vremena na pretek, ali je zato 4. zadatak jednom rečju - GLUP! Kao prvo, nije lepo napisan, jer može da se posmatra na više načina, a pri rešavanju na jedan od tih načina dobije se rešenje 0. Naravno, to nije tačno, već 1, ali je stvarno nečuveno. -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
zugi |
Feb 4 2006, 01:57 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-January 06 Member No.: 7 Status: Učenik MGa |
Prosle godine u 7. su imali greske u zadacima na opstinskom, gradskom i republickom!!!!
Stvarno bi trebali vise da razmisljaju o zadacima koje postavljaju. |
^_NiN0_^ |
Feb 4 2006, 03:49 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Pa ja sam uradio sve osim 4.Ono kad sam video zacudio sam se.Koja im je fora da postave zdatak.Primetio sam da su novi oni sto sastavljaju zadatke, sigurno su nesto duvali!!!Ja se nadam da cu imati 80!!!
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Nikola |
Feb 4 2006, 05:13 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 06 From: Beograd Member No.: 11 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Nikola Sibalic Škola/Razred: MG IIId |
Cestitam svima!!!
Mesto na listi Ime Suma 1. Jelena M. Markovic 100 2. Uros Markovic 100 4. Ivana Cvijovic 95 6. Martin 86 7. Mina 86 8. Nenad 86 9. Jovana 85 10. Nikola 83 11. Dino 82 14. Vucenovic 80 16. Vidor 72 17. Vojislav 71 18. Ljuba 67 23. Marko 57 31. Dejan 44 Minimalan broj osvojenih poena je ispod 10. Zalbe treba da se predaju prof. fizike (u nasem slucaju, razrednoj) valjda do srede u 12h Napomena od: pyost Premesteno u vec postojeci topic |
pyost |
Feb 4 2006, 05:32 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
E *** Ljubo, imas 67
Ali zato ja imam 86 i 6. sam na listi ako imam dobre informacije -------------------- Baby, it's a violent world.
zugi |
Feb 4 2006, 05:53 PM
|
Jel moze neko da okaci zadatke???
|
pyost |
Feb 4 2006, 06:01 PM
|
Evo ja ih upravo pisem, to malo traje, jer moram da nacrtam slike.
~edit~ Evo napisao sam zadatke. Nema resenje i ima samo za prvi razred, ali sta je tu je. Ako je neko voljan da napise zadatke iz nekog od ostalih razreda, postavicemo i to. Resenja cemo mozda postavljati, jer nista ne moze da zameni zvanicna resenja Zadaci za prvi razred -------------------- Baby, it's a violent world.
Miny |
Feb 4 2006, 08:49 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-January 06 From: Beograd Member No.: 8 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Mina Spasic Škola/Razred: MG/IVd |
Sve je bilo prilicno lako, a cetvrti ne treba komentarisati...Mislim, da se setis one gluposti
-------------------- Lepa na tatu, pametna na mamu[COLOR=blue]
|
Eli0t |
Feb 4 2006, 08:52 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE 23. Marko 57 Koji Marko? Takodje cestitam svima koji su se plasirali dalje. Vidim da vas je Markovicka opet razbila |
^_NiN0_^ |
Feb 4 2006, 09:10 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Ma nema veze.Idemo dalje!!!!
Smrcc...... Ali sta cu, nadao sam se , mada nisam nista vezbao. A tebi Bozo cetitam, kao i ostalima!!!! Pozzz -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
nbg_konza |
Feb 4 2006, 09:49 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-February 06 Member No.: 16 Ime i prezime: Martin M Jovanovic |
jel ste zadovoljni postignutim?
|
^_NiN0_^ |
Feb 4 2006, 09:56 PM
|
Nisam Martine M Jovanovicu!!!Tebi svaka cast!Ipak u tebi cuci fizicar, skriveni!
nbg_konza |
Feb 4 2006, 09:57 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-February 06 Member No.: 16 Ime i prezime: Martin M Jovanovic |
kako se resava onaj **** od cetvrtog?
|
^_NiN0_^ |
Feb 4 2006, 10:03 PM
|
Pa pitaj one budale koje su i smislile taj zadatak.Koje je tebi resenje???
Eli0t |
Feb 4 2006, 10:29 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
Meni je taj 4-ti najlepsi zadatak od svih
|
^_NiN0_^ |
Feb 4 2006, 10:41 PM
|
QUOTE(nYMphoManiAc @ Feb 4 2006, 10:29 PM) Verovatno jer nama ostalima nije!!!! -------------------- Yo!hambin,
zugi |
Feb 4 2006, 10:48 PM
|
Cestitam svima na zavidnom(???) uspehu!!!!!
|
^_NiN0_^ |
Feb 4 2006, 10:51 PM
|
QUOTE(zugi @ Feb 4 2006, 10:48 PM) Nemoj meni Ja sam ljut Jako ljut............... Mnogo ljut.................................. VIDIMO SE U SKOLI Id Hi hi hi..................... -------------------- Yo!hambin,
Nikola |
Feb 5 2006, 09:23 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 06 From: Beograd Member No.: 11 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Nikola Sibalic Škola/Razred: MG IIId |
QUOTE(nbg_konza @ Feb 4 2006, 09:57 PM) Recimo da tacka A2 miruje. Ako posmatramo iz referentnog sistema vezanog za tacku A1 onda izgleda kao da sve rotira oko tacke O1. Tada tacka A2 ima brzinu OMEGA*(5m-2m)=3m/s. Ostalo je jos samo da uracunamo i to sto se tacka A2 rotira oko O2, pa ima brzinu u odnosu na nepokretnu podlogu koja iznosi 4m/s. Zbog napomene u zadatku o smeru rotiranja, dobija se da su vektori ove dve brzine suprotno usmereni, pa je konacan smer brzine tacke A2 u odnosu na A1 1m/s. Zadatak nije glup. Trebalo se setiti. Neki su potcenili zadatak (ja naprimer... ) pa nisu razmisljali... Fora mala, ali fora... |
pyost |
Feb 8 2006, 12:34 PM
|
-------------------- Baby, it's a violent world.