Legalizacija Marihuane, Za ili protiv?
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Legalizacija Marihuane, Za ili protiv?
pyost |
Feb 3 2009, 12:38 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(LoshMeeBre @ Feb 3 2009, 12:31 PM) Evo danas u Glasu Javnosti -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Kipar |
Feb 3 2009, 12:58 PM
|
Group: Članovi Joined: 28-October 06 Member No.: 170 Status: Učenik MGa Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a |
QUOTE(LoshMeeBre @ Feb 3 2009, 01:31 PM) Eo saljem svima koji su mi trazili... Inace Kuzmane ODAKLE si iskopao ono Badzo, jel to zvanicno da se on drogira??? Ne kontam sto ne bruje vesti o tome?? Ne bih se slozio sa McLovinom, mada travu uopste manje (malo) koriste fanceri.. Brate moraju da se iscimaju do nekog smrdljivog dilera u nekom blatu i uprljace air max patike, ne moze to tako A kipre dobra je shiptarska, bolja od nase bar Ovu nasu nesrecnicu prskaju i bensedinima katkad @ljudi kojima saljem rad: izvinite na 10ak pravopisnih gresaka Ako nekom nije stglo to je do bangavog foruma i poslacu vam na mail, samo recite BTW, pesma je Koji su likovi pesma je vrhcina , da se ne lazemo 'ti ***** vashdu , ja vutru vamdu , druze precednice legalizuj travu' najaci lajn u pesmi glupo je pusiti siptara jer finansiras vladu kosova... Oni fazon od toga zive.. -------------------- Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
|
maxydelanoche |
Feb 3 2009, 02:48 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(pyost @ Feb 3 2009, 01:38 PM) i u "24 sata" kao i u jos hiljadu novina i na TV-u, o netu i da ne pricam loshmee, dobro je da si u toku ^^ iii posalji mi na mail tekst i ne vredjaj air maxice <3 -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Kuzman |
Feb 3 2009, 07:38 PM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
Ono je bio deo kampanje USA vlade kad su hteli da zabrane travu
-------------------- |
Neonkitza |
Feb 3 2009, 08:00 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
O BOZE strasno...
|
Slovenatz |
Feb 3 2009, 08:33 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
Get your I love Towlie T-shirt today! -------------------- |
LoshMeeBre |
Feb 3 2009, 09:02 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
Nije fer, nisu mu pukle oci
inace maxi, jbg, u guzvi sam nesto ovih dana, nov komp, citam lektiru, poceli kontrolni, zena, deca, jurim nesto sa strane, tako da sam skroooz neobavesten . . . -------------------- |
Vitez_Koja |
Feb 3 2009, 09:08 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: Jabber: backy-at-elitesecurity.org Member No.: 634 Status: Van MGa Škola/Razred: vetš / prva |
@lošmi
svaka čast, verovatno najbolji objedinjeni tekst na tu temu koji sam pročitao na srpskom jeziku... objektivnost na nivou, i tako si ga napisao da iako sam pročitao sve par puta nisam siguran dal duvaš ili ne :p @topic don't forget to bring a towel... ako su legalni alkohol i pljuge, trebali bi da budu bar i vutra i ekseri... pljuge nisu strašne samo za svest, inače su gore od svega nabrojanog... alkohol prži mozak i sjebava jetru... vutra usporava mozak al pluća sjebava manje od pljuga (ne verujem da neko redovno puši 20 buxni na dan, a pljuge brojte sami)... a ekser je tu samo po ceni (košta ko bomba piva, al radi turbo i ne piša ti se) mada, da se ja pitam ili bi sve bilo legalno ili ništa (pljuge&alkolog included)... ali u svakom slučaju dekriminalizovano do neke mere (dozvoljena doza za ličnu upotrebu, zabranjena konzumacija na javnom mestu i ta sranja) ps zamislite samo kolki bi bio srpski budžet kad bi samo na pajdo udarili pdv -------------------- Moje mišljenje se menja, ali ne i činjenica da sam u pravu...
日本光学工業株式会社 Mozda sam ja paranoican, ali to ne znaci da mi neko ipak ne radi o glavi. |
maxydelanoche |
Feb 3 2009, 09:55 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(Vitez_Koja @ Feb 3 2009, 10:08 PM) @topic don't forget to bring a towel... ako su legalni alkohol i pljuge, trebali bi da budu bar i vutra i ekseri... pljuge nisu strašne samo za svest, inače su gore od svega nabrojanog... alkohol prži mozak i sjebava jetru... vutra usporava mozak al pluća sjebava manje od pljuga (ne verujem da neko redovno puši 20 buxni na dan, a pljuge brojte sami)... a ekser je tu samo po ceni (košta ko bomba piva, al radi turbo i ne piša ti se) Daaaaaaa li si ti informisan o posledicama koriscenja "eksera"? (Bez uvrede ako jesi, samo u tom slucaju ne razumem takav stav :S) Pa dozvolimo onda sve droge, zasto da ne?!?!?! i fazon je u tome koliko zavisan mozes da postanes... tu je razlika izmedju alkohola i "eksera"... A tu su i podaci o tome koliko ljudi sa tableta predje na teze Za marihuanu se manje vise slazem kada je u pitanju licna upotreba, daleeeko od javnih mesta, a isto bih stavila i za cigare. I zakon o 18+ bi morao da se zaista sprovodi. Ostale droge... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Turgon |
Feb 3 2009, 09:57 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
Sta je ekser?
-------------------- |
voja |
Feb 3 2009, 10:07 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-March 07 From: BG Member No.: 485 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Vojislav Krvavac Škola/Razred: definitivno zavrsio MG |
QUOTE(Turgon @ Feb 3 2009, 10:57 PM) dal je moguce jbt? A inace sto se tice legalizacije malo je sjebano to sto bi bukvalno imao pun qrac klinaca koji vare redovno od petog osnovne(ima i sad takvih verujte mi na rec) a koliko god to zvucalo kao neka glupa recenica kojom keva plasi decu,kad rano pocne vutra brzo se krene i sa ekserchicima,spidom,kokom itd. BUKVALNO 100 % ljudi koje znam da su rano poceli sa vutrom je ispratilo taj shablon... -------------------- Eliot je peder :)
|
LoshMeeBre |
Feb 3 2009, 10:24 PM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
@koja: Hvala, hvala.. A potrudio sam se da budem objektivan cisto da me branka ne kastrira, al otprilike sam rekao sta mislim po tom pitanju..
Inace imamo isto misljenje po pitanju legalizacije.. Jednostavno nema logike da nesto sto ima gore posledice ostane legalno i dostupno deci, a neke "strasne" droge koje su mnogo blaze i od cigara i od alkohola i po ponosanje i po psihofizicko zdravlje i stanje su ilegalne i ispreda se hiljadu mitova o njima.. Sve zabraniti, to bi bilo super, ali svi znamo da je droga potrebna ljudima.. Ne moze se bez, nasli bi vec nesto drugo.. Ono ja sam za legalizaciju, ko hoce nek uzme.. Mozemo da pricamo o tome da li marihuana navodi na druge droge, ali ja mislim da je to vise zbog cinjenica da jeste ILEGALNA i kao takva u istom kosu sa heroinom.. A probas i nije ti nista.. i opet. i opet pa sto onda ne bi probao i koks, kad je vec tu, i za travu su rekli da je mnogo opasna.. Ja na to gledam tako A za eksere, napomena ekseri CISTI koji se kod nas tesko nalaze su jaaaako bezbedna droga.. CISTA hemija, ali jako bezbedna.. TO sto kod nas dolaze umesani za bromozepanom, bensedinom i bratijom barbiturata (jednog od najveceg otrova koji mozes da kupis na svakom cosku) to je druga stvar Cist ekser je laka droga.. Cak mozda laksa od marihuane, da ne pricamo od cigara, alkohola, LEKOVA ZA SPAVANJE... Inace ekser = ekstazi Pobogu Pisao sam na brzinu,, sad ce neko da me uhvati za rec, napisacu sutra opsirnije ako se povede rasprava... This post has been edited by LoshMeeBre: Feb 3 2009, 10:25 PM -------------------- |
Turgon |
Feb 3 2009, 10:31 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
QUOTE(LoshMeeBre @ Feb 3 2009, 11:24 PM) @koja: Hvala, hvala.. A potrudio sam se da budem objektivan cisto da me branka ne kastrira, al otprilike sam rekao sta mislim po tom pitanju.. Inace imamo isto misljenje po pitanju legalizacije.. Jednostavno nema logike da nesto sto ima gore posledice ostane legalno i dostupno deci, a neke "strasne" droge koje su mnogo blaze i od cigara i od alkohola i po ponosanje i po psihofizicko zdravlje i stanje su ilegalne i ispreda se hiljadu mitova o njima.. Sve zabraniti, to bi bilo super, ali svi znamo da je droga potrebna ljudima.. Ne moze se bez, nasli bi vec nesto drugo.. Ono ja sam za legalizaciju, ko hoce nek uzme.. Mozemo da pricamo o tome da li marihuana navodi na druge droge, ali ja mislim da je to vise zbog cinjenica da jeste ILEGALNA i kao takva u istom kosu sa heroinom.. A probas i nije ti nista.. i opet. i opet pa sto onda ne bi probao i koks, kad je vec tu, i za travu su rekli da je mnogo opasna.. Ja na to gledam tako A za eksere, napomena ekseri CISTI koji se kod nas tesko nalaze su jaaaako bezbedna droga.. CISTA hemija, ali jako bezbedna.. TO sto kod nas dolaze umesani za bromozepanom, bensedinom i bratijom barbiturata (jednog od najveceg otrova koji mozes da kupis na svakom cosku) to je druga stvar Cist ekser je laka droga.. Cak mozda laksa od marihuane, da ne pricamo od cigara, alkohola, LEKOVA ZA SPAVANJE... Inace ekser = ekstazi Pobogu Pisao sam na brzinu,, sad ce neko da me uhvati za rec, napisacu sutra opsirnije ako se povede rasprava... Aaaa, ma od ekstazija nikad nikom nista nije bilo -------------------- |
voja |
Feb 3 2009, 10:45 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-March 07 From: BG Member No.: 485 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Vojislav Krvavac Škola/Razred: definitivno zavrsio MG |
brate,cisti ekser je redji od jednoroga...
-------------------- Eliot je peder :)
|
LoshMeeBre |
Feb 3 2009, 10:55 PM
|
Sto je paradoksalno, sobirom kad se nase radinosti nagutas, mozes vrlo lako da ga nadjes
-------------------- |
Vitez_Koja |
Feb 3 2009, 10:55 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-September 07 From: Jabber: backy-at-elitesecurity.org Member No.: 634 Status: Van MGa Škola/Razred: vetš / prva |
@maxy
ne mislim na ove bombone od deterdženta za veš i petroleja koje se valjaju kod nas :p @turgon gradjevinski vezni element, falusnog oblika, na jednom kraju zašiljen, na suprotnom proširen i zaravnjen, najčešće metalni... najčešće se koristi kao municija za čekić @topic entry level droge su i mleko, kiseonik, voda... sa svime time se počinje, samo na vama je dokle ćete stići svi ste zaboravili najjevtiniju, najpristupačniju i najrasprostranjeniju drogu... LEPAK lepak duvaju čak i klinci od 5-6 godina... potpuno je legalan, kupuje se u prodavnici bez ikakvih papira, funkcionalan ima i za manje od 100din, čak i kesu u koju ga sipaš dobiješ u prodavnici za dž -------------------- Moje mišljenje se menja, ali ne i činjenica da sam u pravu...
日本光学工業株式会社 Mozda sam ja paranoican, ali to ne znaci da mi neko ipak ne radi o glavi. |
LoshMeeBre |
Feb 3 2009, 11:00 PM
|
Ortakinja moja duvala lepak jos u osnovnoj Ruzno brate, mnogo smrdi.. Bolje razredjivac
Inace da je prica oko lepka naduvana kao prica oko marihuane, imali bi mnogo, mnogo, mnogo mrtve dece all around.. Srecom nije... Ooootprilike jedino gore je da jedes mishomor.. Ili uranijum ****** OHO lepak Totalno random, setih se pesme na temu lepka "Some people like cheeba, some like brew, I get mad lifted off four gallons of glue, Pretty soon I spin like a top, in the middle of the room And the **** won’t stop! Now what I see when I triiiiippppp....... The rats in the basement all start to flip, All through my building, from door to door, I swear there’s a fire, so I piss on the floor, Now down the corridor was old fat ned, Schemin’ on a blowjob from a crackhead, He was like `hey wanna piece little man? ’ I was like `yo, I’m better off with my haaaannnndddd!!!!!!!’ Oh ****, reality returns, I need another hit but the glue won’t burn, I’m cukoo and murderous, just plain nuts, Smokin’ sodium menthol cigarette butts, And trippin’...." gravediggaz - defective trip -------------------- |
voja |
Feb 3 2009, 11:01 PM
|
lepak je ciganska droga,ako imas 3 lika koji imaju para za lepak oni ce uvek pre da se solidarisu i kupe ket vutre
inace cini mi se da je bar kod nas lepak bas nepopularan,nisam video uzivo da neko duva lepak u zivotu... -------------------- Eliot je peder :)
|
LoshMeeBre |
Feb 3 2009, 11:02 PM
|
Vojo brate, lik, 40ak godina, isto toliko kila, kod MGa i Tesle stalno duvao Sad je verovatno..
Pokoj mu dusi, mozda bolje i da je pio vajfert mozda This post has been edited by LoshMeeBre: Feb 3 2009, 11:02 PM -------------------- |
voja |
Feb 3 2009, 11:30 PM
|
QUOTE(LoshMeeBre @ Feb 4 2009, 12:02 AM) Vojo brate, lik, 40ak godina, isto toliko kila, kod MGa i Tesle stalno duvao Sad je verovatno.. Pokoj mu dusi, mozda bolje i da je pio vajfert mozda ne secam se jbt... -------------------- Eliot je peder :)
|