Seminarski Rad
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Seminarski Rad
jeele |
May 17 2007, 06:46 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
uzgred, zadrzavam sva autorska prava...juce mi je NEKO rekao ''e uzecu ti ideju, bas je cool'' :|
(lomim kosti... koshchice...onako polako... ) iva, cim ga dovrsim saljem... -------------------- |
Iva |
May 17 2007, 07:58 AM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
QUOTE(jeele) eto, ako ovo ikada bude citao, daje se do zakljucka da mi je stalo do....hemije... veoma... Super, hehehe samo napred QUOTE(jeele) uzgred, zadrzavam sva autorska prava...juce mi je NEKO rekao ''e uzecu ti ideju, bas je cool'' Samo napishi copyright kad zavrshish i nek' proba.. I neshto za Pyosta QUOTE(jeele) :| njanja! -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
NeverMore21 |
May 17 2007, 09:15 AM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
QUOTE(jeele @ May 17 2007, 06:43 AM) it shows stupidity - or it shows persistance ... eto, ako ovo ikada bude citao, daje se do zakljucka da mi je stalo do....hemije... veoma... ali volim ja sve...stalo je meni i do informatike...(uliz uliz... ) Pa umesto toga, mogla si samo da pozowesh funkciju da ti ih kreira u run time-u! Ja josh ne mogu da zamislim 109 dugmica, lolz :lol2: ! This post has been edited by NeverMore21: May 17 2007, 09:23 AM -------------------- |
jeele |
May 17 2007, 10:57 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
hm???
jesam amater...ali Toliki amater - e TO tek jesam... ... katastrofa... -------------------- |
maxydelanoche |
May 17 2007, 01:54 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Jeele, mene zanima sta si osim tih 109 dugmica radila, pretpostavljam da textove o elementima imas negde u nekom fajlu, kako si to uradila? Volela bih i ja da vidim kad zavrsis
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Neonkitza |
May 17 2007, 10:24 PM
|
Spammerkitza Group: Članovi Joined: 26-August 06 From: WoW Beta Member No.: 80 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: Studentkinja ETF-a |
maxy ne zelis da znas kako je radila
|
NeverMore21 |
May 18 2007, 10:35 AM
|
Group: Članovi Joined: 21-September 06 From: 21. блок Member No.: 115 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Bojan Zukic Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb |
Ajde pogledajte ovaj skin i recite da li je dobar ! Mnogo su dobre animacije system dugmica !
-------------------- |
^_NiN0_^ |
May 18 2007, 10:56 AM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Auuu *** ... gde si nabavio ovaj skin? Fenomenalan je
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
NeverMore21 |
May 18 2007, 11:02 AM
|
Pa taj mi je najbolji ! Dobio sam ga uz komponentu! Nego, jel ti prikazuje neki warning kad pokrenesh program??? Ako nema niceg, onda su ovi shto su pravili komponentu bash glupi (jer je komponenta shareware) !
-------------------- |
^_NiN0_^ |
May 18 2007, 11:10 AM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
Nista, normalno radi! E, gde moze da se skine ta komponenta tj downloaduje
This post has been edited by ser_fanky Lj@B: May 18 2007, 11:10 AM -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
NeverMore21 |
May 18 2007, 11:15 AM
|
DynamicSkinForm
VAljda ces znati da instalirash ! Pazi, NIKAKO nemoj da samo ubacis skin u svoju aplikaciju, vec kopiraj njihov demo, izbrishi sve sto je u njemu i kopiraj svoj kod! Na taj nacin ces izbeci warning dijalog (unregistred version)! Kad su glupi, kompajlirali su svoj demo sa registrovanom verzijom ! edit: Mozda ce se taj warning pojaviti kad dodam druge kontrole ko zna ! This post has been edited by NeverMore21: May 18 2007, 11:16 AM -------------------- |
jeele |
May 19 2007, 07:28 AM
|
QUOTE maxy ne zelis da znas kako je radila staaaaa? pa nije tako lose uopste... uci se... k'o da mora perfektno iz prva da bude ... -------------------- |
maxydelanoche |
May 19 2007, 01:48 PM
|
QUOTE(jeele @ May 19 2007, 08:28 AM) Pa odgovori onda Mislim, verujem da nisi radila txt fajl za svaki element, ali kako si radila? -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
jeele |
May 19 2007, 09:20 PM
|
rekoh k'o da mora perfektno iz prva da bude
-------------------- |
Eli0t |
May 19 2007, 10:10 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
Eh, izgleda da je ovo sto sam ja zamislio mnogo komplikovanije nego sto sam mislio Pokusavacu jos par dana, ako ne uspem, pocecu nesto novo
|
pyost |
May 19 2007, 10:12 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Told you so
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Eli0t |
May 19 2007, 10:16 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
Ma mogao bih ja i ovo.. Samo kad me ne bi mrzelo I samo sto bih za pocetak morao da procitam "mali" e-book od "samo" 158 strana o teoriji pravljenja rasporeda casova To nije vredno jedne petice iz informatike..
|
NeverMore21 |
May 19 2007, 10:33 PM
|
QUOTE(Eli0t @ May 19 2007, 10:16 PM) Pa naravno da nije Procitam i ja "Veliku enciklopediju" pa ne postanem doktor nauka ! -------------------- |
maxydelanoche |
May 19 2007, 11:28 PM
|
Sto se tice rada ovog, ja sam skapirala da sferna trigonometrija i nije tako laka sto znaci da cu mozda morati da pojednostavim neke sitnice... Ali ne puno
Nego, mislim da sam vec pitala, a da ste me svi izignorisali? Kakvu motivaciju imate da uradite ovaj rad? Mislim, nije valjda samo petica iz inf? -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Iva |
May 20 2007, 08:03 AM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
QUOTE(eli0t) o teoriji pravljenja rasporeda casova You're kidding QUOTE(eli0t) To nije vredno jedne petice iz informatike.. Pa da, ali ces onda zasigurno biti struchniji u tome od ovih shto inache prave raspored... tj. kod nas bi bio.. a tek u mojoj osnovnoj (dok nije doshla fizicharka da pravi to bilo je.. ) -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|