16 Pages « < 7 8 9 10 11 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Astrologija?, 12+3 Mlechni put.

milija
post Mar 7 2007, 05:28 PM
Post #161

Group: Članovi
Member No.: 38
Ime i prezime: Milija Jovicic

QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Mar 6 2007, 10:57 PM)
Citava Galaksija se vrti, citav sunchev sistem ide gore dole kroz galaxiju, a vi ste nashli da uporedjujete i prichate o tome ''kako neshto utiche na nas'' - Koja glupost! Gde Vam je Logika? Chak i malo dete moze to da shvati.
Da sam nauchnik postavljao bih sebi pitanja od vhega su nastali ljudi? Kako su se uopshte molekuli postavili? Koja je najsnaznija sila? Shta je sama svrha zivota? Zashto zivimo? I ne, nuka nije odgovorila na ta pitanja. Nauka nema pojma shta, odnosno kakav oblik energije predstavlja ''novootkrivena'' ''crna masa'', odnosno ''crna energija'' i zaista vishe necu ni da odgovaram niti da polemishem oko iste stvari. PO DESETI PUT - RADIO SAM, ISTRAZIVAO SAM I ZNAM DA RADI - zivot je prekratak da bih dokazivao Vama, na kojoj osnovi ona zaista radi - neka taj posao ostane upravo nauchnicima.

Ok, ovo zaista ne mogu da prenebegnem. Gde je tebi logika u kvantnoj fizici (Sredingerova macka). Da koristimo samo logiku ne bismo daleko stigli u nauci.

Mislim da je nauka dala odgovore na mnoga od tvojih gore postavljenih pitanja ako ne mozes da nadjes odgovore poslacu ti spisak literature.

--------------------
Izadji i bori se

Zivot je kuchka, i ja sam makro.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Mar 7 2007, 06:38 PM
Post #162

From: 29.Stepen Jupitera
Member No.: 419
Status: Van MGa

Moja pitanja su namenjena svima koji bi morali da se zapitaju.

Šta je nauka dokazala? Nauka je dokazala da je nesposobna da objasni uticaj koji se pojavljuje u astrologiji! I šta, sada je potrebno odbaciti taj uticaj i čitav niz istinitih dešavanja, događaja i ostalih stvari koje su se pokazale tačnim i korektnim i nazvati ih lažnim samo zbog toga što ljudi ne žele da se uvere na svoju ličnu inicijativu? Uostalom, šta si se ti toliko ograničio na dokaze nauke?
Izvoli, imaš i neče čvrste dokaze da astrologija jeste tachna i to ćeš shvatiti čim budeš uradio par horoskopa na svoju ličnu ruku. Preterao si u svom neznanju i ogranichenosti.

Razbesneo si me, nemoj da mi se obracash vishe na temi, tebi nemam shta vishe ni da objashnjavam, a ni da ti pricam jer tebi neke stvari definitivno ne idu u glavu i pritom ti drzi do tvog stava, koji nije tacan.

Ovom prilikom se izvinjavam svima koji su morali da ucestvuju u ovoj temi il da na bilo koji nacin shvate sebe kao ostechen/og/u u bilo kakvom smislu, zaista mi nije bio cilj da se ova tematika na bilo koji nachin pretvori u oblik svadjanja, a josh manje da bude i nekakvih uvreda ili prozivanja.
Meni je jako vazno da ukazem na istinu, a da li cete je prihvatiti ili ne, od Vas zavisi

Hvala Vam toliko, i nisam ni ocekivao ovakav napredak kod Vas(ima me i na drugim forumima) - gotovo ste sve skapirali smile.gif i hvala na utroshenom vremenu smile.gif

This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Mar 7 2007, 06:40 PM

--------------------
user posted image
+Quote Post
^_NiN0_^
post Mar 9 2007, 04:37 PM
Post #163

Moderator
Group Icon

Group: Moderatori
Member No.: 4
Status: Učenik MGa

QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Mar 6 2007, 10:57 PM)
Ako se meni obracas ovom recenicom koju sam boldovao, pa recimo da na neki nachin i jesam, ali samo u cilju da bih je nekako priblizo ostalima i pritom rekao ono shta zaista mislim o njoj - enivej - ja sam veliki pobornik prave astrologije.
*

Ne tebi, vec Puzzleru. Da se zna smile.gif

--------------------
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin
Yo-yo, yo-yo, yo
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambiiina
(Mala matura deca kokaina®
Velika matura deca Yo!hambina)
+Quote Post
Puzzler
post Mar 10 2007, 01:17 PM
Post #164

Member No.: 74
Škola/Razred: MG/IIb (proud of it)

Pa dobro, čovek je pogodio bar nešto...
Može, a ne mora biti, koincidencija.
Ipak, nemam više potrebu da se frustriram, ovo je tuđa bitka sad. wink.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
^_NiN0_^
post Mar 11 2007, 08:45 PM
Post #165

Moderator
Group Icon

Group: Moderatori
Member No.: 4

NATALNA KARTA

On line natalna karta, pa ko veruje nek' izvoli biggrin.gif

--------------------
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin
Yo-yo, yo-yo, yo
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambiiina
(Mala matura deca kokaina®
Velika matura deca Yo!hambina)
+Quote Post
Ana
post Mar 15 2007, 10:00 AM
Post #166

Member No.: 72

Da definišem svoj stav, bez uvijanja: astrologija je glupost a astrolozi su ili šarlatani ili prevaranti. Ljudi koji veruju u astrologiju su naivni. Verovanje u astrologiju narušava sposobnost jasnog razmišljanja. A evo i zašto…

Za početak, hajde da ne teramo mak na konac postavljajući pitanje: "Šta je, zapravo, trenutak rođenja"? Jer, kao što svaka majka zna, porođaj nije nešto što traje jednu sekundu. Da li je to trenutak kada su započeli prvi trudovi, ili je to trenutak kada je pukao vodenjak, ili trenutak kada se promolio prvi delić tela, ili možda glava? Ili je to, zapravo, onaj trenutak koji je administrativni radnik porodilišta upisao u "krštenicu" gledajući u sat koji niko nije doterao mesecima? Umesto da ovako cepidlačimo, hajde da podvrgnemo sudu razuma ključnu aksiomu svih astroloških škola koja kaže da nebesa utiču na ljude. Prevedeno na jezik fizike, astrolog tvrdi: "postoji sila kojom zvezde i planete deluju na ljude".

Koja je to sila?

Fizika nas uči da u prirodi postoje svega četiri sile: sila slabe i jake interakcije, elektromagnetna i gravitaciona sila. Prve dve sile deluju isključivo u domenu atomskog jezgra, na rastojanjima koja su milionima puta manja od jednog milimetra. Koristeći čak i superosetljive instrumente nemoguće je detektovati dejstvo ove dve sile na makroskopim rastojanjima bliskim ljudskim čulima. Samim tim, krajnje je neverovatno da planete deluju na ljudske sudbine preko nepojmljivo velikih rastojanja posredstvom slabe ili jake nuklearne sile.

Treći kandidat je gravitacija, sila koja je odavno i podrobno izučena. Još je Njutn utvrdio da je sila kojom se dva tela privlače proprocionalna njihovoj masi, a obrnuto proporcionalna kvadratu njihovog rastojanja. Uzmimo, na primer, Mesec i Jupiter. Jupiter je 25.000 puta masivniji od Meseca ali je i 1.500 puta dalji. Uz malo elementarne matematike lako ćete sračunati da je gravitacioni uticaj Meseca neuporedivo jači od uticaja Jupitera. Štaviše Mesec je "jači" nego sve ostale planete zajedno. Drugim rečima, ako je gravitacija ta sila koja prenosi uticaj nebeskih tela na ljude, onda bi u tumačenju svakog horoskopa Mesec morao da ima dominantan uticaj, dok bi planete imale sasvim efemernu ulogu. Pa ipak, nijedna astrološka škola ne daje takav primat Mesecu.

Evo jednog primera: posmatrajmo tek rođenu bebu, recimo mog malog Luku od pre tri godine, i uporedimo gravitacioni uticaj Plutona (masa 1.3 x 1022 kilograma, rastojanje 6 milijardi kilometara) sa gravitacionim uticajem njegove omiljene babice Ljilje koja ima otprilike 70kg i drži mog Luku na rastojanju od oko pola metra. Verovali ili ne (ako ne verujte, kalkulator u ruke), gravitacioni uticaj babice Ljilje na malog Luku je 780.000 puta jači od uticaja Plutona. Pa ipak, u Lukinoj natalnoj karti nijedan astrolog neće nacrtati Ljilju umesto Plutona.
http://www.b92.net/zivot/novodoba.php?nav_id=195584

Ja se slazem sa tim... biggrin.gif

This post has been edited by Anna: Mar 16 2007, 05:54 PM

--------------------
user posted image
+Quote Post
Iva
post Mar 15 2007, 11:32 AM
Post #167

Member No.: 71

Koji je text u pitanju? Odakle si ovo kopirala?

--------------------
When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
+Quote Post
maxydelanoche
post Mar 16 2007, 04:08 AM
Post #168

From: Zion
Member No.: 61

Ha ha... Izgleda da je i za ovo verovala da se nece primetiti da je kopirano tongue.gif

Ali... Gravitaciona sila bas i nije nesto preterano dobro ispitana ako imamo u vidu da jedino nju nemamo u Standardnom modelu, da ne znam njenu pravu prirodu, da je imamo u klasicnoj, relativistickoj i kvantnoj verziji... Mozda sam malo nespretno napisala ovu digresiju, ali to je...

--------------------
Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena.

I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can.

www.viva-fizika.org
+Quote Post
aphr0
post Mar 16 2007, 10:20 AM
Post #169

Member No.: 81
Škola/Razred: I bg gimnazija

user posted image
Sudbina je neizbezna...narudzbine na PM...ahahahah
Sliko na bus stanici..XD.gif

--------------------
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
+Quote Post
milija
post Mar 16 2007, 03:22 PM
Post #170

Member No.: 38
Ime i prezime: Milija Jovicic

Citao sam ovu knjigu, verovali ili ne smile.gif

--------------------
Izadji i bori se

Zivot je kuchka, i ja sam makro.
+Quote Post
Ana
post Mar 16 2007, 05:50 PM
Post #171

Member No.: 72

Bilo na mom kompu u 5nici... XD.gif XD.gif XD.gif

Ali se svj slazem sa tim. Mislim, bilo je nesto u vezi zvezda, pa kako treba da pisem "the rad" pogledala.

XD.gif XD.gif XD.gif

QUOTE(maxydelanoche @ Mar 16 2007, 04:08 AM)
Ha ha... Izgleda da je i za ovo verovala da se nece primetiti da je kopirano tongue.gif
*

Ah, pa sada... To prevazilazi i moj koeficijent naivnosti i glupavosti!
mad.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
aphr0
post Mar 19 2007, 08:15 AM
Post #172

Member No.: 81
Škola/Razred: I bg gimnazija

Ahahahhaha
Niko nece ni da naruci....tongue.gif
Zabrinem se kad vidim ovakve stvari...XD.gif

--------------------
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post May 9 2007, 09:10 PM
Post #173

Zdravo forumaši! Evo mene posle duže pauze. Imao sam dosta obaveza koji se tiču fakulteta i ostalih životnih faktora koji oduzimaju dragoceno vreme te ni ja nisam mogao da budem online smile.gif

Enivej - Napomenuti tekst je skinut sa rubrike B92, a ja sam već pisao u komentarima pod pseudonima ''MLekce'' i ''Nenad Dj Lojic''. My signature is allways ''Mentis Sufix'' wink.gif

Trenutak rođenja uzima se tada kada dete udahne vazduh, odnosno udahne ''spoljašnjost''. Astrologija nije neka od ''sila'', a kada astrolozi napomenu ''uticaj planeta'' to se odnosi na ono šta su ljudi saznali o planetama i ostalim nebeskim telima.
Čak iako se ne zna ''tačno vreme rođenja'' određenom procedurom, u kojoj astrolog postavlja pitanja o prošlosti(kako bi dobio sliku i povezao aspekte), dolazi do tačnog podatka kada i u koliko sati(čak i minut) je osoba rođena smile.gif i to je odnedavno postalo jako aktivna teza u svetu jer je teorija o određenim Stepenima pokazala da je korektna i prevazilazi svaku statistiku(100%/100%) - dakle - postala je stopostotna činjenica koja se svaki put može dokazati.

što se fizike tiče - ona nije apsolutna nauka i uvek je spremna da prihvati nešto novo, ukoliko bi naišlo. Astrologija je, još uvek, relativno mlada(po ko zna koji put ovo pominjem, ljudi čitajte pređašnje post-ove - pisao sam zato što je istina i ne bih da ispadne kako ''ja'' imam neko najuniverzalnije znanje o tome ili slično - jednostavno potrebni su ljudi koji će je razumeti i koji će se baviti).

Što se tog čoveka, koji je pisao, tiče - ne znam da li sam napominjao ali on je maksimalno ukaljao svoju titulu Doktora Nauka zbog toga što nije izučio oblast o kojoj je pisao, a pritom nije ni postigao nikakav efekat niti je dokazao da je astrologija neistinita.
Mnogi ljudi su to pre njega pokušali i nisu uspeli. Katolička crkva, marksizam, despotovanje, inkvizicija i ostali - svi su pokušali da je iskorene - ali znanje je opstalo...

Što se gravitacionog uticaja tiče - ja se u to zaista ne razumem, ali slažem se da Mesec ima najveći fizički uticaj na ljude, a tokom nekoliko desetina hiljada godina uticao je i na razvoj vegetacije i Čoveka. Mesec je poprilično banalan primer onog najprostijeg oblika astrologije, odnosno njegov uticaj najlakše je protumačiti.
Iako malo ljudi veruje u nju (karmu) (pa čak je i meni teško da verujem u karmu), tamo gde mi se nalazi Severni Mesečev Čvor, u Ribama - tamo me svi putevi vode kako god da okrenem - naići ću na osobu koja je rođena u znaku Riba... To je, još jedan banalan primer Meseca koji je meni lično poznat.

Što se gospodina koji je pisao i odvojio svoje vreme kako bi pisao o astrologiji - Pobogu, neka je prvo izuči pa neka onda piše. On je, ustvari, želeo da dokaže kako nije neophodno nešto izučiti kako bi se otkrilo da se radi o prevari.
Molim lepo - to nisu načela nauke.
Isaak je rekao čoveku koji je pokušao da dokaže da astrologija nije tačna ''Sir, I have studied it - You have not''...

Tokom ovih proteklih mesec i po dana - saznao sam da se mnogo što šta u astrologiji odnosi na određene cikluse i konstantna ponavljanja - kao vid krugova koji se ponavlja i ponavlja kroz određeni niz godina, odnosno zavisno od toga o kojj se planeti vodi reč.

Astrologija je potpuna i mnogo veća od fizike, ali ljudskom umu je to jako teško da prihvati...
Galileja su izdali...Bio je u pravu.
Meni ste se smejali...Ostajem u pravu.
smile.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
Grashak
post May 9 2007, 09:22 PM
Post #174

From: drugi sprat, 4 vrata desno!111
Member No.: 42
Status: Bivši učenik MGa
Škola/Razred: IVc i dalje kooonza BWEEEEEEE

e sta god da zelite da saznate o astrologiji pitajte gdju diskusijejshn! ko razume shvatice wink.gif

a sto se tice logike u kvantnoj fizici (upade mi u oci), ako u njoj ima logike ubijte me.. mislim ima logike, ali nema ove sa kojom smo mi odrasli... kao sto je rekao jedan lik, ona nam nikako ne moze biti logicna, jer se na kvantnom nivou stvari desavaju mnogo drugacije nego ono na sta smo mi navikli.. zato naucnicima je ona mnogo teze prihvatljva, nema "ociglednosti" da se tako izrazim, ne mogu naci pravu rec...

--------------------
You spin me right round baby, Right round! Weeeee!!
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post May 9 2007, 09:23 PM
Post #175

Hahaha ' *** spuzva ' ne dam da mi neko kalja astrologiju. Horoskope sme, ali astrologiju ne smile.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
Pera Detlic
post Jun 10 2007, 09:08 PM
Post #176

From: D plejs ver aj liv
Member No.: 442
Škola/Razred: MG/IVc

QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ May 9 2007, 09:10 PM)
Pun ku*** gluposti
*

Pazi brate, Kinezi kazu da postoje tri neizlecive bolesti
1. Visak delova tela
2. Manjak delova tela
3. Kad je neko budala
Hmmm. Zasto li sam se ja ovoga setio? thinking.gif

--------------------
Pritisni Alt+F4 za IQ test

user posted image
+Quote Post
Kipar
post Jun 11 2007, 11:12 AM
Post #177

Member No.: 170
Škola/Razred: Matematicka IVc bio , sada vec kolega sa FON-a

QUOTE(Pera Detlic @ Jun 10 2007, 09:08 PM)
Pazi brate, Kinezi kazu da postoje tri neizlecive bolesti
1. Visak delova tela
2. Manjak delova tela
3. Kad je neko budala
Hmmm. Zasto li sam se ja ovoga setio? thinking.gif
*

bicesh ti sociolog.... biggrin.gif

--------------------
Lepa rec i gvozdena vrata otvara , ali gvozdena stangla otvara lobanju.
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Jun 11 2007, 07:35 PM
Post #178

Bash sam jutros provalio jednog novinara sa B92 koji je doshao na horoskopsku analizu. Pitao me je kada ce se ozeniti, a jasno se vidi da je derpitj. Samo je zinuo kada sam rekao nikad, ti si gay.

--------------------
user posted image
+Quote Post
maxydelanoche
post Jun 11 2007, 07:46 PM
Post #179

From: Zion
Member No.: 61

QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Jun 11 2007, 08:35 PM)
Bash sam jutros provalio jednog novinara sa B92 koji je doshao na horoskopsku analizu. Pitao me je kada ce se ozeniti, a jasno se vidi da je derpitj. Samo je zinuo kada sam rekao nikad, ti si gay.
*

C c c... Koliko znam, u nekim zemljama, brak izmedju homoseksualaca jeste dozvoljen laugh.gif

BTW, to da li je neko homoseksualac moze da se utvrdi cesto i bez horoskopa... A mozda su to i samo moje predrasude...

--------------------
Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena.

I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can.

www.viva-fizika.org
+Quote Post
smorko_gusic
post Jun 11 2007, 09:10 PM
Post #180

Trandža

Member No.: 93

Zar ista moze da se utvrdi samo pomocu horoskopa????

This post has been edited by smorko_gusic: Jun 11 2007, 09:11 PM

--------------------
"Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir.
Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov,
a kad jednom bude star, biće opet ista stvar.
Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don,
biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir.
Moj standard se zove JUS
Ne mogu da budem Rus!"
(R.Č.)
+Quote Post

16 Pages « < 7 8 9 10 11 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members: