Astrologija?, 12+3 Mlechni put.
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Astrologija?, 12+3 Mlechni put.
Pera Detlic |
Jun 11 2007, 10:04 PM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
Moze da se utvrdi u kom periodu si rodjen na osnovu horoskopskog znaka i to sa preciznoscu od 30ak dana
-------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
smorko_gusic |
Jun 11 2007, 10:11 PM
|
Trandža Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 93 Status: Učenik MGa |
Ne seriiiiii?
Pa mocna stvar taj horoskop, saznas mnogo o coveku... -------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir. Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov, a kad jednom bude star, biće opet ista stvar. Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don, biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir. Moj standard se zove JUS Ne mogu da budem Rus!" (R.Č.) |
maxydelanoche |
Jun 11 2007, 11:57 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
QUOTE(Pera Detlic @ Jun 11 2007, 11:04 PM) Moze da se utvrdi u kom periodu si rodjen na osnovu horoskopskog znaka i to sa preciznoscu od 30ak dana :lol2: :lol2: :lol2: -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
VEX |
Jun 12 2007, 07:23 AM
|
Group: Članovi Joined: 12-March 07 From: Gde sednem Member No.: 467 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG II |
I ja se malo razumem in astrology.I sigurno znam da to nije proricanjje sudbine vec samo izvestavanje o tome kolike su nam sanse nesto da uradimo .Ili bar osnovna nasa opredeljenja i ..............................
|
Kuzman |
Jun 12 2007, 08:21 AM
|
Group: Članovi Joined: 19-February 07 Member No.: 450 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Kuzmanovic Marko Škola/Razred: 07D |
Nisam sve citao ali ovakve stvari me jako pogadjaju!
Daj bre covece, da li si ti ozbiljan? Ako da voleo bih da znam sta ti je u glavi. To je sve hokus pokus. Svaki put kada se nadju 3 plananete kolinarne, gotovo je, vise nema, smak sveta. Proricati nekom sudbinu na osnovu toga kada je rodjen. Nabadati neicje dnevno ili mesecno raspolozenje/zdravstveno stanje, na osnovu zvezda? Koliko ima horoskopskih znakova? 12? A to sto zemlja prolazi kroz 13 sazvezdja to nikom nista? da su oni tada znali za to 13. prorochanstva bi bila mnooogo drugachija zar ne? Ili ono mozda nema holy power, pa je zanemareno? Ovakve stvari kao i religija su nastale kada ljudi nisu znali da objasne stvari oko njih. Ne verujem da postoji osoba koja zaista veruje da munje stvara sveti petar? Sada gotovo sve oko nas su fizika i astronomija vec objasnile. Voleo bih da se neko pojavi i razumno objasni zasto fizika nije upravu a baba prorok sa pinka jeste? -------------------- |
smorko_gusic |
Jun 12 2007, 10:34 AM
|
Trandža Group: Članovi Joined: 7-September 06 Member No.: 93 Status: Učenik MGa |
zar se ovde ne prica o tome koliko je astrologija ustvari dobra...
... za uzimanje para lakovernicima.] Ako ne onda nesto bas ne valja... -------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
režirao Rat i Mir, i leteo u svemir. Pametan je Medvedov, biće dobar dok je nov, a kad jednom bude star, biće opet ista stvar. Jednog dana lično on, ukinuće Tihi Don, biće opet Rat i Mir, i progonstva u Sibir. Moj standard se zove JUS Ne mogu da budem Rus!" (R.Č.) |
c1k4_ml3kc3 |
Jun 17 2007, 10:35 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Već sam napomenuo da neću tolerisati gluposti niti bilo kakve kvazišale na račun astrologije.
Toliko ste uvereni da sve znate, a opet nemate ni pojma na šta se astrologija odnosi. Za ljude koji astrologiju svrstavaju u dnevne novine i slične NAZOVI ''horoskope'' i mešaju je sa religijom - Moje saučešće vašoj inteligenciji i sposobnosti uočavanja istine. Pre par strana pisao sam o tome šta, kako, gde, zašto, koliko, zbog čega, preko čega, o tome i tako dalje. Nemam nameru da vam se ponovo napijem krvi... QUOTE Daj bre covece, da li si ti ozbiljan? Smešan si mi koliko sam i ja tebi, mada si ti meni na nekoliko nivoa obzirom da se ne radi samo o tvom skepticizmu QUOTE To je sve hokus pokus. Ti ćeš da mi kažeš?! Mojih petnaest godina izučavanja nasuprot TVOJOJ teoriji - tvoj lični stav i činjenice kojima ja baratam nisu ista stvar. Nerealan si QUOTE Svaki put kada se nadju 3 plananete kolinarne, gotovo je, vise nema, smak sveta. Proricati nekom sudbinu na osnovu toga kada je rodjen. Nabadati neicje dnevno ili mesecno raspolozenje/zdravstveno stanje, na osnovu zvezda? Imaš bujnu maštu QUOTE Koliko ima horoskopskih znakova? Pošto umeš da oceniš kako je to sve hokus pokus, a nisi se ni potrudio da se malo više obavestiš o svemu, za tvoju informaciju ima ukupno petnaest zodijačkih znakova. Dvanaest znakova su u punom ''speed-u'' dok je trinaesti (znak Zmijonoša) u opticaju samo između četrnaestog, petnaestog šesnaestog decembra. Uprkos tome, ljudi tada rođeni imaju izvesnu tendenciju da budu lekari ili isceljitelji ili odlični polemičari ili filozofi. Horoskop barata sa dvanaest znakova. QUOTE Ovakve stvari kao i religija su nastale kada ljudi nisu znali da objasne stvari oko njih. Astrologija nema nikakve veze sa religijama koje su nastajale iz strahoposhtovanja i/ili iz ovog ili onog razloga. Ja verujem u Boga kao u oblik iskonske energije postojanja - sveapsolutnog ''UM-a''. Astrologija je nastala tada kada je čovek podigao prst ka nebu i zapitao se ''Šta je ono?''... QUOTE Ne verujem da postoji osoba koja zaista veruje da munje stvara sveti petar? Ovo je i dokaz da si ograničen. Ja verujem da postoji neka osoba koja veruje u to, ali pitanje glasi da li se njeno verovanje može potvrditi istinitim? Uostalom, sve što je istinito - nema potrebe odbacivati to. Istina boli, ali i oslobađa... S druge strane, mogu sasvim solidno da ti poručim da je isuviše glupo pisati o nečemu, a da ne znaš šta ono zapravo predstavlja. QUOTE Sada gotovo sve oko nas su fizika i astronomija vec objasnile. Ovo je tipičan primer iskaza ograničenog mozga koji će se uvek uhvatiti za ono što deluje realnije, primamljivije i vrlo lakšim za shvatanje. Velika je šteta što astrologija, onakvoj kakva zaista jeste, dobija diskreditaciju u odnosu na ove, isuviše praktične oblasti. S druge strane, fizika i astrologija su kao dva ''jezika'' koja će se jednog dana spojiti - naravno, astrologija će biti mnogo više cenjena nego što je sada fizika. To je moje skromno mišljenje... QUOTE Voleo bih da se neko pojavi i razumno objasni zasto fizika nije upravu a baba prorok sa pinka jeste? Baba prorok sa Pink-a? Ko je rekao da fizika nije tačna? Šta god pokušavao da uradiš - ti apravo vodiš borbu koristeći mač protiv vetra... Opusti se i pročitaj neku knjigu o astrologiji - postaćeš bolja persona, veruj mi na napisanu reč... Za sve vas ostale koji se sprdate na moj račun ili na račun svih onih koji veruju u istinu - to samo govori o tome koliko ste zapravo vi mali i jadni u svom neznanju kada je reč o ovakvoj stvari. Sudbina, onakva kakva je - mnogo je veća od bilo kakvog proricanja. U, odnosno iz, horoskopa se može videti sve - prošlost, budućnost, trenutno stanje(mada ono je samo zamišljena tačka koja je uvek u padu obzirom da ne postoji precizna ''sadašnjost'' ). Šta više nije jasno? Jesam li dao linkove ka sajtovima? jesam li ispisao gotovo čitave tri strane? Jel' smatrate da ovo radim zato što želim da se vi zezate na moj račun? Možda smatrate da se ja vama rugam zato što ''znam nešto više'' - ne budite prepotentni klinci već sagledajte čitavu stvar malo ozbiljnije, neki od vas su to učinili i ja sam im zahvalan na tome... S druge strane, ako vam je do pisanja o onim dnevnim ili nedeljnim horoskopima, raznoraznim pasuljogledachima i tome slično - otvorite temu da ih i ja malo pljujem, a ne da ih povezujete sa Astrologijom o kojoj, zapravo, ništa i ne znate. -------------------- |
calamity |
Jun 17 2007, 11:25 PM
|
Group: Članovi Joined: 4-April 07 From: Cambridge, MA, USA Member No.: 491 Status: Van MGa Škola/Razred: MIT junior, RAF alumna, Grobarska alumna |
Ajooooj koliko toga ovde ima da se procita, a meni se spava pa ne mogu sve... Obecavam da cu da ishchitam i da dam detaljan komentar ovih dana, a sad samo kratko
QUOTE Pošto umeš da oceniš kako je to sve hokus pokus, a nisi se ni potrudio da se malo više obavestiš o svemu, za tvoju informaciju ima ukupno petnaest zodijačkih znakova. Dvanaest znakova su u punom ''speed-u'' dok je trinaesti (znak Zmijonoša) u opticaju samo između četrnaestog, petnaestog šesnaestog decembra. Dobro, Zmijonosa je trinaesti, a gde su ostala dva? QUOTE Ovo je tipičan primer iskaza ograničenog mozga koji će se uvek uhvatiti za ono što deluje realnije, primamljivije i vrlo lakšim za shvatanje. O da, kvantna fizika recimo je znacajno primamljivija i laksa za shvatanje nego astrologija... (setih se da su se negde u temi polozaji elektrona pa se setih i kvantne fizike ) Ne sumnjam ja da se astrologija citava jedna teorija i da nije lako baviti se time, ali meni i dalje nije zgodna za poverovati... ~ Astrologija je za astronomiju ono što je sujeverje za religiju: luda ćerka pametne majke. ~ Volter This post has been edited by calamity: Jun 17 2007, 11:25 PM |
c1k4_ml3kc3 |
Jun 17 2007, 11:47 PM
|
Group: Članovi Joined: 31-January 07 From: 29.Stepen Jupitera Member No.: 419 Status: Van MGa |
Onaj ko mi pronađe dokaz da je astrologija netačna - dajem mu svoje pare koje štedim za FON!
P.S. - Da li je Volter izučavao astrologiju kada može da DA takvu izjavu? Ko god ti taj bio... Ostala dva se zanemaruju stoga što njihov ''uticaj'' poklapaju dva kardinalna znaka Vodolija i Vaga. Zmijonoša se ''nekako probio'' između strelca i Škorpije, tj, ja bi trebalo da sam zmijonoša, ali isuviše sam Strelac Tako da ja ipak verujem da postoji samo dvanaest znakova... P.S.S Bolje pročitaj neku knjigu o astrologiji nego moju uzaludnu bitku protiv trulih mozgova koju možeš pročitati u ovoj temi. -------------------- |
maxydelanoche |
Jun 18 2007, 01:15 AM
|
QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Jun 17 2007, 11:35 PM) Astrologija je nastala tada kada je čovek podigao prst ka nebu i zapitao se ''Šta je ono?''... Lol. Da je tako, onda bi astrologija davala odgovor na pitanje "Sta je ono?", a to radi astronomija, a ne astrologija. Astrologija se javila nakon tog pitanja, ali tako sto covek nije mogao da odgovori na to pitanje, pa je samo posmatrao the "ono"... I izvlacio neke tacne/pogresne zakljucke... QUOTE Ovo je tipičan primer iskaza ograničenog mozga koji će se uvek uhvatiti za ono što deluje realnije, primamljivije i vrlo lakšim za shvatanje. A jeeeste, 'oces da kazes da je astrologija teza za shvatanje od danasnje fizike/matematike/astronomije... Ne znam za ostale, ali ja se osecam uvredjenom :smajlikojiseduri: QUOTE S druge strane, fizika i astrologija su kao dva ''jezika'' koja će se jednog dana spojiti - naravno, astrologija će biti mnogo više cenjena nego što je sada fizika. Da, da... Pa dobro, lepo je kada covek veruje tako cvrsto u nesto QUOTE(calamity @ Jun 18 2007, 12:25 AM) Samo sto se smatra da je astrologija prva nastala, te bi se ona mogla nazvati majkom. U svakom slucaju se prva razvila, sto je manje vise razumljivo obzirom na to da je Crkva bila baksuz, a njeno ucenje (sa sve geocentricnim sistemom sveta) dogma. Slicna situacija astrologija-astronomija je alhemija-hemija... QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Jun 18 2007, 12:47 AM) Onaj ko mi pronađe dokaz da je astrologija netačna - dajem mu svoje pare koje štedim za FON! ***, izvini sada, ali kol'ko puta treba da ti se kaze da se dokazuje da je nesto tacno, a ne obrnuto. FFS... Pa ja mislim da bismo tu morali da se slozimo. Neces valjda da kazes da treba da postujemo Aristotelove stavove po pitanju istrazivanja prirode. QUOTE Ko god ti taj bio... Jel' ima jos ljudi na forumu koji ne znaju ko je bio Volter? QUOTE Ostala dva se zanemaruju stoga što njihov ''uticaj'' poklapaju dva kardinalna znaka Vodolija i Vaga. Koja se to dva sazvezdja zanemaruju? Deder, reci vise imena sazvezdja... QUOTE P.S.S Bolje pročitaj neku knjigu o astrologiji nego moju uzaludnu bitku protiv trulih mozgova koju možeš pročitati u ovoj temi. Imas temu prozivke, pa tamo napisi sta mislis o mozgovima drugih clanova, a ovde se malo suzdrzi... I zaboga, ne kazes valjda post scriptum scriptum, nego post post scriptum tj. P.P.S., a ne P.S.S... This post has been edited by maxydelanoche: Jun 18 2007, 01:28 AM -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
milija |
Jun 18 2007, 06:37 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-March 06 Member No.: 38 Ime i prezime: Milija Jovicic |
Heh, optuzeni postaju tuzioci.
Ako su ovde svi truli mozgovi zasto onda i dalje pokusavas da nas nateras da mislimo je astrologija dobra Kao sto sam pisao u prethodnim postovima: QUOTE Ako je astrologija nauka zasto je onda naucnici ne prihvataju? Sigurno nije logicna koliko i druge egzaktne nauke. Sta je uopste u astrologiji egzaktno? Srecno sirenje pseudonaucnih ideja, uci fiziku i odgovori na neka konkretna pitanja. Frljanje horskopima zaista nije nauka. Nije mi jasno koji je to kalup koji se primenjuje na 1 000 000 ljudi (milion ako ti je lakse da citas). Ja sam svoje argumente izneo u nekoliko prethodnih postova, iznosim ih opet. Dragi astrolozi potrudite se da dokazete da ste egzaktna nauka onima koji se zaista bave njom. Objasnjavanje astrologije kao nauke u casopisima je isto kao i parenje morskih krastavaca. Uvek je laske lupati pseudonaucne gluposti nego kontati svojom glavom. I da, da ne bi bilo svadja, najbolje je da Zaista ne vidim smisao daljeg ubedjivanja trulih mozgova u jedno ili drugo :ninja: -------------------- Izadji i bori se
Zivot je kuchka, i ja sam makro. |
Pera Detlic |
Jun 18 2007, 04:23 PM
|
Group: Članovi Joined: 14-February 07 From: D plejs ver aj liv Member No.: 442 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG/IVc |
E stvarno ste ograniceni. Eto ja ti verujem, meni je baba Kurana iz Male Mostanice rekla da cu ja naci 4700 evra ispod stepenica, samo da budem uporan. A ona ima teleskop, i poznata je kao astrolog
-------------------- Pritisni Alt+F4 za IQ test
|
c1k4_ml3kc3 |
Jun 18 2007, 04:52 PM
|
Pa najlakshe je naici na zakljuchavanje teme zato shto mene drugi nerviraju pa onda popizdim. Shto se jednostavno NE obrishu postovi koje oni upucuju, a i vishe su nego uvredljivi? Zbog chega? Bash me zanima...
-------------------- |
c1k4_ml3kc3 |
Jun 18 2007, 06:54 PM
|
QUOTE(tijana @ Jun 18 2007, 09:04 PM) E C1k4_ml3kc3 ajde majke ti sta si nasao da se pravis pametan i da filozofiras...Ako ces da tako pametujes napisi knjigu nemoj nas da smaras sa svojim pametnim izjavama i kilometarskim postovima..Brate smara me da citam..*** ne moras da odg na svaki post koji neko napise..SAcekaj da ih ima vise pa onda odgovaraj sve u jednom...Nego ti na svaki odgovaras i to 1000000000000000000 reci...Ljudi izgube volju za citanjem..Ja necu da pametujem na ovoj temi posto me horoskop iskreno ne zanima posto nikad nije tacan..TAko da ta nagadjanja da odredis preko datuma rodjenja sta ce ti se desiti je malo verovatno tacno...Ali dobro..Ako si se time bavio 15 godina onda si dzabe trosio vreme..Koji kreten ce 15 godina da proucava zvezde..I onda dodje na forum i pravi se pametan..mislim astrologija nije nesto jako bitna u svetu i uopste.. Odyebi Toliko makar mozesh da razumesh poshto te mrzi da chitash. I da, ja sam BaSH pisao zato da ljudi ne chitaju. Odgovaram kada se nadjem prozvanim i branicu svoj stav zato shto je i vishe nego ispravan, a to kako TI koja nikada nisi procitala neku knjiguastrologije ili posetila bilo koji od sajtova mi necesh soliti pamet time da sam protracio petnaest godina na glupost koja nije bitna u svetu! Budalo jedna mala i bezobrazna! This post has been edited by c1k4_ml3kc3: Jun 18 2007, 06:56 PM -------------------- |
smorko_gusic |
Jun 18 2007, 07:06 PM
|
Daj bre tijana ako te mrzi da citas ti nemoj, ali nemoj traziti da ne pise nista, ima i onih kojima je zanimljivo da citaju to...
Evo meni jeste zanimljivo... Ne znam, zasto ali mislim da cu ovde pomenuti koji mi je deo Leteceg Cirkusa omiljen: "Olimpijada za Debile".... pa vi vidite... QUOTE("C1k4_ml3kc3") za tvoju informaciju ima ukupno petnaest zodijačkih znakova QUOTE("C1k4_ml3kc3") Tako da ja ipak verujem da postoji samo dvanaest znakova... QUOTE("C1k4_ml3kc3") Mojih petnaest godina izučavanja Pa zar za 15 godina izucavanja nisi mogao da saznas koliko ima znakova, nego samo verujes... QUOTE("C1k4_ml3kc3") Shto se jednostavno NE obrishu postovi koje oni upucuju, a i vishe su nego uvredljivi? Zbog chega? Bash me zanima... Da treba brisati njihove postove posto oni prozivaju, a ti pises lepo i ljubazno i puno postovanja (pogotovo prema inteligenciji nekih ljudi) QUOTE("C1k4_ml3kc3") Za sve vas ostale koji se sprdate na moj račun ili na račun svih onih koji veruju u istinu fino je to sto verujes u "istinu" ali bi jos lepse bilo da verujes u kulturu, koja ti ocigledno nije narocito bitna kad neznas ko je Volter, i sta znaci licemerje... -------------------- "Rus je svetski šampion, napisao Tihi Don
milija |
Jun 18 2007, 08:14 PM
|
Group: Članovi Joined: 6-March 06 Member No.: 38 Ime i prezime: Milija Jovicic |
A sta si ti to procitao iz fizike, astronomije (astrofizike), epistemologije nauke? Nesto sto je osnovno da bi mogao da tvrdis da je astrologija nauka a da to nije knjiga koju su astrolozi pisali
This post has been edited by milija: Jun 18 2007, 08:15 PM -------------------- Izadji i bori se
Zivot je kuchka, i ja sam makro. |
maxydelanoche |
Jun 18 2007, 08:15 PM
|
QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Jun 18 2007, 05:52 PM) Shto se jednostavno NE obrishu postovi koje oni upucuju, a i vishe su nego uvredljivi? Zbog chega? Bash me zanima... Ti si prvi na ovom forumu koji zeli mu se obrisu postovi koje je pisao. Planiras da odgovoris koja su cetrnaesto i petnaesto sazvezdje??? Ja tvoje postove citam, mogao bi i ti moje ili se vise lozis na monologe? -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
c1k4_ml3kc3 |
Jun 18 2007, 08:32 PM
|
Kako bi se bilo ko od vas osetio kada bi neko pravio neslane šale na račun matematike kada bi se našao na nekom od astrology foruma?
Posmatram vas i jednostavno vidim koliko vas ovo, ustvari, zabavlja da se ja mučim i pišem kako bi vi nešto i naučili!? Pritom, jedino su me dve osobe i podržale u svemu što sam do sada napisao. Ovde sam da ukažem na to da imate pogrešnu sliku o horoskopima i astrologiji. kilometarske postove sam pisao zato što nešto NISAM SMEO da izostavim. NEMOJ POSLE NEKO DA ME UPITKUJE ZASHTO PISHEM KILOMETARSKE POST-OVE! @MaksiDela blabla > Idemo redom - QUOTE Lol. Da je tako, onda bi astrologija davala odgovor na pitanje "Sta je ono?", a to radi astronomija, a ne astrologija. Astrologija se javila nakon tog pitanja, ali tako sto covek nije mogao da odgovori na to pitanje, pa je samo posmatrao the "ono"... I izvlacio neke tacne/pogresne zakljucke... Vidim da ti nije poznata činjenica da je astronomija ustvari astrologija. Proučavaj istoriju malo više i aći ćeš kada je crkva zabranila proučavanje uticaja planeta na živi svet. Krivi Crkvu za neznanje, a ne od mene da praviš majmuna, pošto to definitivno nisam Ti I ne znaš kada se ''pojavila'' astrologija niti prvi urezivani spisi kod starih Kaldejaca, ne blamiraj se predamnom... QUOTE A jeeeste, 'oces da kazes da je astrologija teza za shvatanje od danasnje fizike/matematike/astronomije... Ne znam za ostale, ali ja se osecam uvredjenom ovo je izuzetno detinjasto ponašanje od tebe koje nisam očekivao. Pristupaš temi s dosta neverice, svojih ubeđenja i gotovo nikakvog poštovanja prema meni. Koji ti qrac, izvini na pitanju? Da je astrologija BILO KAKO lakša od Fizike, matematike ili astronomije - zar ne misliš da bih ja to već uradio? Vidiš i sama da ne znam sve već samo govorim (pišem) da je svako mora naučiti na svoj način. Astrologija nije potpuno izučena oblast, ali sve ono šta znam pokazalo se istinitim. Zar ne možeš, makar iz osnovnog ljudskog poštovanja da mi poveruješ u to? Ja nisam debil i prihvatio sam žrtvu da me svi prozivaju zbog astrologije, ali ona je moja istina, moja religija, moj ''Bog'' kojeg ću slediti... Budi malo zrelija povodom toga i biće sve ok. QUOTE Da, da... Pa dobro, lepo je kada covek veruje tako cvrsto u nesto Ovo mi se ne sviđa kod vas, smatrate da ste prepametni, jako ste uobraženi i vrlo egocentrični - generalno svi na forumu (osim admina koji sluša metal ) - šalim se, naravno - ali ja izuzetno ne volim sarkastične osobe. budi ono što jesi bez kvazižargona. Sledi sebe i svoje umeće... nebitno... samo prestani s ovim, ako želiš da stekneš moje poštovanje...Delujesh mi ok, kao i svi drugi - ali yebeno ne znate i ne zelite da znate, pa me posle podyebavate shto nikako nije OK! QUOTE Samo sto se smatra da je astrologija prva nastala, te bi se ona mogla nazvati majkom. U svakom slucaju se prva razvila, sto je manje vise razumljivo obzirom na to da je Crkva bila baksuz, a njeno ucenje (sa sve geocentricnim sistemom sveta) dogma. Slicna situacija astrologija-astronomija je alhemija-hemija... Prestani sa dezinformacijama. Astrologija je isuviše komplikovana da bi mogla da stane u opis ''alhemija-hemija'' - to je malo apsurdno stoga što i nemaš čitavu sliku. QUOTE ***, izvini sada, ali kol'ko puta treba da ti se kaze da se dokazuje da je nesto tacno, a ne obrnuto. FFS... Pa ja mislim da bismo tu morali da se slozimo. Neces valjda da kazes da treba da postujemo Aristotelove stavove po pitanju istrazivanja prirode. Hahaha, molim te - smešna si do zla Boga Ovo je toliko glupo od tebe da nema teorije ni da ti odgovorim. Budi zrelija, please QUOTE Koja se to dva sazvezdja zanemaruju? Deder, reci vise imena sazvezdja... A sada zelish da te pumpam znanjem, jel' ? Ne pravi se pametna, izuzetno si drska osoba, a takve persone izbegavam po svaku cenu! QUOTE Imas temu prozivke, pa tamo napisi sta mislis o mozgovima drugih clanova, a ovde se malo suzdrzi... I zaboga, ne kazes valjda post scriptum scriptum, nego post post scriptum tj. P.P.S., a ne P.S.S... Eto, našla si mi prvu grešku ikada! Žao mi je što sam energičan i burno reagujem na glupost i to me ponekad dovodi do situacije u kojoj ću se kad ta ''saplesti''! Nebitno, ovo za P.P.S nisam znao - hvala na informaciji I neću da se suzdržavam kada moderatore i admine boli patka da obrišu gluposti koje su pisane u ovoj temi - 1. svi znaju da se astrologijom bavim već petnaest godina, od toga pet godina profesionalno. Na taj način zarađujem pare iako već imam posao u fotografskoj radnji na Dorćolu. Neću da trpim prozivke na moj račun od budala koje niti zanima da sve pročitaju niti zanima da se uvere u nešto niti ih zanima da imaju makar trunku poštovanja prema osobi koja ima daleko više iskustva na ovom polju od njih. Jel' ti smatraš da je to ok? Ne, recite mi - da li je to ok da prozivate osobu koja se iskreno nada da će nešto učiniti i nekoga ''opametiti'' povodom pitanja astrologije samo zato što ste previše lenji da mrdnete dupe i saznate zbog čega astrologije NIJE ONO ZA KAKVU JE VIDITE? I očekujete da ja vas poštujem? Ne, naravno da neću - za mene su takve osobe gomila budala koje ne vide dalje od svog ponosa i prepuni su sujete smatrajući da ništa ne može da uzdrma njihov život. 2. Hoću da se suzdržite takvih komentara koji me iritiraju obzirom da je to jedini način na koji ''možete'' da mi doskočite, pošto me jako iritira ljudska glupost. 3. Većina vas smatra mene za debila zato što mi je tako puno stalo do astrologije da smatrate da vas ja teram da je prihvatite?! Ja to ne radim - samo sam ukazao na put, a teram vas da budete pristojniji prema meni obzirom da i nisam učenik ove škole, a smatram da sam možda i najstariji korisnik foruma - ušao sam u dvadesetu godinu 4. Astrologija je oblast koja se konstantno uči, izučava, beleži, obrađuje - nije to tako kako je vi vidite, kroz par novina ili kroz par baba S3ra sa TV-a (Iskreno, ne znam ni šta ima na Tv-u, ne pratim ga - o je brainwash sistem... ) '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''+''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' QUOTE E stvarno ste ograniceni. Eto ja ti verujem, meni je baba Kurana iz Male Mostanice rekla da cu ja naci 4700 evra ispod stepenica, samo da budem uporan. A ona ima teleskop, i poznata je kao astrolog Jadan ti. nisi mogao da nađeš devojku nego si išao kod te babe da ti skida mrak... Jako si nekulturan, mogu ti reći. U mojim očima nisi nikakva faca niti komičar već samo jedno malo, uplašeno i sujetno stvorenje koje nema pametnija posla nego da podyebava i ruga se nečemu šta ne može da shvati. Nadam se da si sada razumeo pošto neću da čekam još pet godina da ti se popravi inteligencija... QUOTE Pa zar za 15 godina izucavanja nisi mogao da saznas koliko ima znakova, nego samo verujes... Vidim da ti logika nije jača strana. svakom znaku je dodeljeno po trideset stepeni ekliptike. računajući sve - dobijaš svega dvanaest znakova Pritom, iako POSTOJI petnaest znakova, samo dvanaest su se pokazali preciznim i tačnim. Zašto je to tako, ne pitaj mene već ljude koji se dosta duže bave astrologijom. BTW - da si obratio pažnju, ALI NISI POŠTO MORAŠ DA BUDEŠ GLUP , primetio bi da sam JA Zmijonoša, ali napisao sam da NEMAM nikakve OSOBINE zmijonoše već isključivo Strelca. Zato mi je čitava priča oko Zmijonoše i ostala dva znaka NEDEFINISANA i JAKO SUMNJIVA. Ja Lično ne verujem u nju. Jesi li srećan sada? QUOTE Da treba brisati njihove postove posto oni prozivaju, a ti pises lepo i ljubazno i puno postovanja (pogotovo prema inteligenciji nekih ljudi) Znaš, ja ne volim glupe ljude. Šta više, prezirem ih. Kada mi neko dođe i počne da vređa - to je jako glupo od njega/nje. Kada neko dođe i počne da sagledava GDE JA GREŠIM(iako JA nisam ni bitan u ČITAVOJ PRIČI) - to je jako glupo. Kada neko dođe i počne sa ''Na osnovu toga i toga ti ne možeš to i to'' - To je JAKO GLUPO Osećam se vrlo slobodnim da to i iskažem, pošto - znaš, želja me nadahnjava dok mi volja vri i kada se oba usklade - jednostavno BAM Tolerisati glupost je gubljenje vremena! Posebno su mi SMEŠNE persone koje dođu i počnu da me podzebavaju samo da bih ja 'trs'o zato što nemam strpljenja s njima. Pogledaj malo po stranama i videćeš link-ove po sajtovima, pa idi drndaj neke priznate astrologe, a MENE I OVU TEMU NE POSEĆUJ, pošto već i ne veruješ(ovo važi i za druge morone ) QUOTE fino je to sto verujes u "istinu" ali bi jos lepse bilo da verujes u kulturu, koja ti ocigledno nije narocito bitna kad neznas ko je Volter, i sta znaci licemerje... Znam, glup sam - šta ćeš Pogotovo sam nekulturan, ali ja makar gajim osnovnu SRPSKU KULTURU, a to su psovke! nisam pederčić koji ide okolo i žacka, pecka ko neka pčelica nemajući pametnija posla poput Pere Detlića a ni ti ne zaostaješ sa njim, mada mi je drago sa si se IOLE uozbiljio. ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' QUOTE E C1k4_ml3kc3 ajde majke ti sta si nasao da se pravis pametan i da filozofiras Ja se nikada ne pravim, a ovde sam zato što verujem u neke osnovne ljudske osobine kao što su iskrenost, istina, posvećenost, altruizam, poštovanje, inteligenciju, razum i um, komunikaciju. To što određene osobe ne umeju to da cene ne znači da sam ja loša osoba zato što se razlikujem od njih, naprotiv. QUOTE Ako ces da tako pametujes napisi knjigu nemoj nas da smaras sa svojim pametnim izjavama i kilometarskim postovima..Brate smara me da citam Čudno, već sam napisao dve knjige, ali bile su o Vampirima, a ne o astrologiji hehehe. BTW - Ko tebe tera da čitaš i da se smaraš? Ko si pa TI da se odmah nadovežeš na temu. Prvo - Nisi ni pročitala ništa od napisanog ( O BOŽE! ) Drugo - Našla si da o meni stvaraš predrasude ( ) Treće - Nisam ti ja Brat. Ne vređaj. Četvrto - Sve šta sam imao da ispišem VEĆ sam ispisao i nemam nameru da ponavljam sve. Želim da neko jednostavno ispoštuje sav moj trud zato što sam ja to IPAK pisao zbog vas, a ne da bih se ja ''pravio pametan''... ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' -------------------- |
maxydelanoche |
Jun 18 2007, 08:49 PM
|
@c1k4_ml3kc3: post 201 na ovoj temi ti je potpuno budalast.
Nema sta da me pumpas znanjem jer nema 15 zodjackih sazvezdja. 13 sazvezdja lezi na Ekliptici, a za ona dva sam te lepo i kulturno pitala vec dvaput, jer mi sve vise izgleda da si lupio za broj 15! Prvo nas nekolicinu nazivas rulim mozgovima, a sada ti se ne dopada sto koristim sarkazam. lol? Neka svaki (aktivan) clan foruma procita moj post na prosloj strani i ovaj tvoj 201 i neka zakljuci ko je ovde nezreo, egocentrican itd itd... Ja licno ne izmevam tebe vec samo i jedino astrologiju, a na to imam pravo. Zao mi je sto ovoliko ljudi postuje, a malo njih moze zaista da ti pruzi argumente. Astronomija NIJE astrologija. Sad sam i ja iznervirana, jel' te... A sto vise pises, mlekce, to mi se vise cini da ti ne znas o cemu pricas kada pricas o istoriji nauke. Neki na ovom forumu znaju koliko znam o astronomiji i istoriji razvica, a njima si smesan i to ne bi trebalo da te cudi. -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
c1k4_ml3kc3 |
Jun 18 2007, 08:50 PM
|
QUOTE(maxydelanoche @ Jun 18 2007, 10:45 PM) Ti si prvi na ovom forumu koji zeli mu se obrisu postovi koje je pisao. Planiras da odgovoris koja su cetrnaesto i petnaesto sazvezdje??? Ja tvoje postove citam, mogao bi i ti moje ili se vise lozis na monologe? QUOTE Ajde da se i ja malo ukljucim. Da danas moze da se smatra Naukom - ne moze, iz prostih razloga sto ne postoje dokazi za njeno delovanje sem astroloske prakse koja je kod iskusnih astrologa cesto nepromasivo tachna. Pre nego sto vam priblizim tekst i dam vam mali info o astrologiji da vam prdstavim naucnike na kojima se sazniva cela njihova oblast proucavanja. 1. Issak Newton 2. Kepler 3. Hipokrat 4. Karl Gustav Jung ( koji je verovali ili ne celu svoju psiholosku studio zasnovao posmatraci astrologiju ) Ok vreme je da pocnemo sa ovom temom. Niko ovde nije nesto puno pisao o astrologiji sem neke stvari iz takozvanog dela "zabavne" astrologije. Ja cu ovde izbaciti sta se tu zapravo radi i kako. Prvo da pocnem sa postavkom sta je to astrologija: "Astrologija je nauka koja se bavi proucavanjem uticaja planeta na coveka" Deo I Obichno se ljudi zapitaju, kako to planete uticu na coveka. Ne znamo. Znamo jedino da astrologija daje praktichne rezultate i prognoze(tumacenja). Ne znamo kako jer tajna astrologija potiche josh iz nama trenutno poznatih korena civilizacije. Vidjaju je josh u starom egiptu. Podela astrologije. Natana - Grana astrlogije koja se bavi proucavanjem coveka na osnovu njegove natalne karte, t.j raspredom planeta u trenutku njegovog rodjenja. Mundana Politichka koja proucava uticaj planeta na politiku neke zemlje, narodne mase, drzave itd. Sve vezano za to Honorarna - Resavanjem problema u trenutku "rodjenja" tog problema. Takodje se ona koristi za pravljenje horoskopa brodovima, fabrikama itd.. Astrometerologija Uticaj nebeskih tela na vremeneske prilike. ------------------------------------------------------------------------- Deo II - bez astronomije nema astrologije. Zemlja je okruzena sa 12 velikih sazvezdja, koja su dobila imena "zivotinja" i nazvana zodijak u Staroj Grckoj, pa smo mi to ime prihvatili i danas iako nisu svi astroloski znaci predstavljeni zivotinjama ( Vaga - Stvar; Blizanac, Devica, Vodolija - Ljudski; Jarac, Strelac - mitski polu zivotinjski oblici) Ovde cu vam opisati ono sto je najcesce spomenuto u astrologiji t.j Natalnu astrologiju. Sta je tu zapravo bitno znati: 12 Osnovnih znakova: Ovan - Aries -(skraceno Ar- ) Bik - Taurus - (skraceno Ta- ) Blizanci - Gemini ( skraceno Ge- ) Rak - Cancer ( skraceno Ca- ) Lav - Leo (skraceno Le- ) Devica - Virgo - (skreceno Vi- ) Vaga - Libra - ( skraceno Li- ) Skorpion - Scorpio - ( skraceno Sc- ) Strelac - Sagittarius - ( Skraeceno Sa- ) Jarac - Capricornus -( skraceno Co- ) Vodolija - Aquarius - ( skraceno Aq- ) Ribe - Pisces - ( skraceno Pi- ) *svaki znak zauzima po 30 stepeni zvezdanog neba koje nas okruzuje, pa sa tim 12 x 30* = 360* - pun zodijacki krug. O Detaljnim opisima znakova na ovom linku: Opis i podela Sazvezdja 12 Osnovnih polja. I ona imaju imena i opise ali trenutno vam nisi bitni dodacu ih posle. Najbitnije tacke u poljima su Asc (podznak), Ic, Dsc i Mc. O opisima polja na ovom linku : Simbolika polja u horoskopu 9 Planeta: Sunce - S0 - Vladar znaka Lav Mesec - MO - Vladar znaka Rak (sunce i mesec su takozvana Svetla po defaultu bitne planete u horoskopu) Merkur - ME - Vladar Znaka Blizanca i Device Venera - VE - Vladar znaka Bika i Vage Mars - MA - Vladar znaka Skorpiona i Ovna Jupiter - JU - Vladar znaka Strelca Saturn - SA - Vladar znaka Jarca i Vodolije Uran - UR - Vladar znaka Vodolije Neptun - NE - Vladar znaka Riba Pluton - PL - Vladar Znaka Skorpiona. Aspekti: - Konjukcija : Razlika izmedju polozaja astroloskih tela na Horoskopskom krugu je 0* (stepeni). Aspekt moze da bude i pozitivan i negativan zavisi od prirode planeta. - Sekstil: Razdaljina izmedju planeta na zodijackom krugu 60*. Pretezno dobar aspekt. - Kvadratura: Rastojanje izmedju tela 90*. Uglavnom los aspekt. - Triangl: Rastojanje izmedju aspekta 120*. Uglavnom dobar aspket. - Opozicija: Rastojanje 180*. Uglavnom los aspekt. Znaci kombinacije 12 kuca 12 znakova 10 objekta na nebu iz suncevog sistema + 360 tacki krugova zodijaka na kojima se nalaze odredjene "fixne" zvezde - Kombinacija koliko ti dusa trazi A da ne pricam o vladarstvu, Mars kao vladar naprimer 4 kuce u kvadratu sa Saturnom vladarem Sedme, nije isto sto i Mars vladar 5 kuce u kvadratu sa Saturnom vladarem 8. Onda replay na glupost koja pise na ovom linku http://www.paralax.co.yu/knjiga4.htm 1. Astrolozi su ljudi i oni sumnjaju u svoje znanje. Ako ti trazish odnos sa decom, on na karti nece da ti trazi sadizam i mentalne bolesti. 2. Da je on stvarno hteo da sazna nesto o astrologiji dosao bi sa pitanjem " izvolte podatke, ja sam naucnik i zelim da proverim istinitost astrologije, zamolio bih vas da mi kazete sve o ovoj osobi" E da je to uradio i da je ovaj rekao nesto pogresno a lichno sumnjam da bi astrolo (iskusan i velikog kvalitetan ) promaso puno toga. Isti je sluchaj kao sa vama ovde, vi ne zelite da znate je li astrologija radi ili ne. Vi zelite po svaku cenu da dokazete da je to glupost i ne nauka da se vasi Egoi ne bi nasli uvredjeni i povredjeni. Ne verujte - proverite. A ovaj psiholog koji je "istrazivao" Kad je vec hteo da konsultuje misljenja astrologa prema raznim ljudima zasto se nije oslonio na Imisigarice koji su i napravili Kepler institut vec na neke televizijske astrologe, koju su malte ne sharlatani, nepouzdani i nenauceni. ALo ljudi oni su u medijima, pa sve sto je u njihovom interesuje je novac i zele ga po svaku cenu, pa za izradu analize i sinteze natalne karte treba po 2 nedelje pisanja krvi a ovaj na tv-u to uradi za pet min. Za dva sazvedja ne znam Ali prelistal Elite Security Forum i nadji MAdZone temu o astrologiji. Tamo je, valjda, jedan chovek odgovorio MENI koja su to dva sazvedja. nemam vremena da trazim, a zaista me i ne zanima da ti se pravdam trenutno. -------------------- |