16 Pages « < 3 4 5 6 7 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Astrologija?, 12+3 Mlechni put.

c1k4_ml3kc3
post Mar 3 2007, 09:00 PM
Post #81

Group: Članovi
From: 29.Stepen Jupitera
Member No.: 419
Status: Van MGa

Evo, ja ću konačno da se oglasim!!!  mad.gif
Pošto već od početka pratim ovaj topic, i pratim šta se ovde piše, ne mogu više da ćutim!!!
blink.gif Ne brini se, niko nikoga ovde ne siluje - ovo je sasvim jedna prirodna rasprava koja se tiche ljudskih shvatanja, pomalo borbe izmedju razuma i instinkta, verovanja u istinu ili verovanja u laz i sl Ne znam zashto se ranije nisi oglasio? Necu da te ugrizem(osim ukoliko ne kliknesh na link dole)

Svaki post sam pročitao pažljivo, razmislio o svemu...

Zahvaljujem ti na tome, ali to ne znachi da si i razumeo

Možda (naglašavam MOŽDA) astrologija i može biti tačna, ali...

Ovo je kao da si coveku koji prodaje paradajz rekao ''Mozda( naglasavam MOZDA) je paradajz biljka'' - Za mene je to chinjenica, a ne verovatnoca. Dojam ''Mozda'' mi nishta ne znachi niti vredi ukoliko pokushavam da kazem istinu.
Ono shto je ''mozda'' to je jedino ''mozda ce neko i znati o chemu je c1k4_ml3kc3 pisao''. Nadajmo se da ce se to desiti pre 2045. god(lupio sam - nemojte pomisliti da je ta godina vezana za neko moje astroloshko tumachenje - ako i jeste, to je na nesvesnom nivou ''vishe astrologije'' koja nije pojmljiva ljudskom razumu )

Iskreno, ništa, ni ti sajtovi, ni tvoje priče me NISU ubedile da jeste!!!
Ne smeta mi, iskreno - tvoj problem. Nisu vazni sajtovi vec njihova sadrzina kao i opis knjiga koje bi se morale kupiti kako bi se poznavala astrologija + na forumu si mogao da postavish par pitanja(ako vec i nisi) priznatim astrolozima koji su potvrdili korektnost horoskopa - svaka osoba je pricha za sebe i svaka ima odredjeni horoskop kao i polozaj nebeskih tela u datom trenutku rodjenja - trenutna slika rodjenja predstavlja ono ''shta smo'' a nebeski tranziti predstavljaju ono ''kako cemo ziveti'' - Ja da ponavljam istu pricu mogu stalno I posle se cudite zashto postavljam neshto potpuno nevezano za ovu temu - poput Murphy-evog zakona rolleyes.gif .

Posle ovoliko ljudi koji tvrde da ne veruju u astrologiju, ne znam kako još uvek osećaš da nas možeš ubediti u suprotno.

Pa trudim se, zar ne? Istina je da me niko ne zna od Vas, ali nemam razloga zbog cega bih lagao i dovodio sebe u situaciju podsmevanja?!

...ali shvati da si među retkim ljudima u Srbiji, možda i na svetu, koji su imali tu sreću da sve što im predvide iz zvezda bude manje-više tačno.

Ne znam shta bi bilo loshe u tome chak i da je istina to shto si napisao.
Svaki pokret koji nachinim ili odnos u konverzaciji s nekim mogu okarakterisati i videti kroz astrologiju.
Reci cu ti da ja nisam medju retkima koji su se uverili u uticaj nebeskih tela na ljude, ima nas cak previshe - ja sam na neki nachin odrastao uz astrologiju i nemam nikakvu odbojnost prema izuchavanju iste - I'm open minded. wub.gif

Ostatak sveta se tome smeje, i gleda nisko...

''Ostatak sveta'' je vrlo shirok pojam koji obuhvata ne samo ljude vec i medije kao i raznorazne novine i ostale novchane manipulante. Poshto vec trazish dokaz o istinitosti astrologije(verujem da si josh uvek spreman da otkrijesh - poshto sebe nazivash intelektualcem) putem Tv-a, novina i ostalih ''brainwash'' sistema informacija, ne mozesh ga spoznati niti otkriti u pravom svetlu. Ja sam lichno procitao oko sedamnaest astroloshkih knjiga i nakon toga sam se bacio na izradjivanje natalnih horoskopa - Shvatio sam da i posle stotinak uradjenih horoskopa, to je bio tek pochetak mog lichnog dokazivanja istinitosti astrologije(A ti zelish da se uverish tek tako odjednom!? I ukoliko ne mozesh, onda to nije istina? I verujem da ovo nije samo tvoj stav vec i stav ostalih ljudi koji ''k'o bajagi'' citaju moje post-ove - iskreno, takvo neznanje me iritira i necu shtedeti rechi na nekoga, ma kakav da utisak ostavljam. Ja samo trazim razumevanje i otvoren pogled na astrologiju. Zeleo bih da dodjem do reshenja o tome koji je najbolji nachin za primenjivanje astrologije i do sada sam samo nailazio na sebichluk ostalih astrologa kojima su pare bitne - Mene to uzasava! Stoga i pokushavam da nekoga navedem da krene tim tokom saznanja o astrologiji bez predrasuda jer smatram da ovde ima dovoljno mladih i pametnih ljudi).

Ja ne spadam u te ljude, poštujem svačiji izbor, ako se time baviš, neka! Ali, ne vredi ubeđivati "nevernike", jer posle Zorke, Kleopatre, i sad na kraju, ovog "Tarot" lika koji za 3s ispriča sve, od toga šta ćeš jesti, pa do toga kad ćeš se udati/oženiti, teško da veliki deo našeg stanovništva veruje u te stvari.

Vec sam pomenuo da astrologija spada u domen chinjenica, a ne verovatnoce.
Vidoviti ljudi postoje(to je vec neshto shto ja ne mogu da razumem ma koliko se trudio) i imao sam par prilika da se u to i uverim time sto sam bio neposredni pratilac dogadjaja koji su se odvijali mom dobrom prijatelju i ''ortaku'' Miloshu. U astrologiji, odnosno praktichnoj primeni jedne od teorija nekih astrologa, pokazalo se da je najvishi broj vidovitih osoba koje imaju Neptun ili Pluton na 29* Lava ili sl - Uglavnom - 29* ocenjuje vidovitost kod osoba - pitanje je jedino da li ce ona biti svesna ili nesvesna(osoba koja dobija informacije o buducnosti). Dodao bih i to da Zorka, Kleopatra ili lik Tarot nemaju veze s onim shto ja pokushavam da objasnim, odnosno na shta pokushavam da ukazem. Drago mi je da ti ne sledish footsteps svojih sunarodnika koji ''ne veruju'' ''Zorki'' i ostalim pasuljogledachima. Bila bi ironija da je ona zaista Vidovita i + nemam nishta protiv nje, a ni protiv Kleopatre. Shto se Tarot-a tiche - smatram da je to fina zabava za maloumne. Nisam izuchavao Tarot - ali ono na Tv-u je komedija - ljudi postavljaju pitanja na koja vec znaju odgovor. Slazem se da je to glupost, barem meni - Ko je voljan da me uveri u suprotno, neka slobodno pokusha smile.gif

Verujem da postoji nešto izvan svih nas, nešto što drži Univerzum u ustrojstvu (Matrix?), ali to sigurno nije astrologija, barem ja u to nisam ubeđen, posle cele ove diskusije.

Ovom rechenicom si mi dokazao da nisi potpuno pratio ili obratio paznju na rechenice koje su bile u sastavu textova koje sam pisao(ili su astrolozi pisali), ali koje se nisu isticale - Ipak je vazno ne citati samo izm redova...
Enivej - Ja takodje verujem u ''Matrix'' - ali ako je to istinito(da neshto drzi to i to na taj i taj nacin) - onda je DEFINITIVNO sigurno da je astrologija jedan ''mashinski jezik'' na osnovu kojeg mozemo predvideti SVE shta ce se deshavati i shta se desilo u ''kompjuteru'' univerzuma
Nadam se da ce neko shvatiti ovakav pristup astrologiji.
Enivej - Meni je drago da ti verujesh da univerzum postoji - ja ga nikada i nisam video, tako da mi je teshko da poverujem da bilo shta postoji osim mojih misli - za iste sam siguran, ali svega 1%
Sada zamisli samo kako i na koji nachin JA dozivljavam astrologiju... smile.gif
(astrolozi me mrze smile.gif )
Recimo da zaista verujem da univerzum postoji, kao i sva ostala nebeska tela itd ...
Astrologija JESTE nachin na koji ce se otkritivati kako koja planeta(nebesko telo, uopshte) utiche na nas i nad nama (Sa moje tachke gledishta Astrologija jeste istinita nauka, jezik - shta vec ili kako vec da je nazovete - ALI ljudi se NE trude dovoljno da je IZUCHE maksimalno i potpuno opravdavam one astrologe koji pored ovog znanja pokushavaju da nadju korektan oblik pristupa chitavoj astrologiji kao i izuchavanju uticaja ne samo Solarnog sistema vec i shire! - HEJ, ko to uradi - dobice Nobela!)

A gotovo religijsko ubeđenje nekih ljudi da je astrologija srž života izdvojio bih kao sektu, pa neka veruje ko želi... No offence, samo iznosim svoj stav. (Mislim, znam da je ovo odmah shvaćeno kao offence, pa jedva čekam odgovor. Pa nek verska tolerancija odradi svoje.

Nemam odgovor na ovo - Slobodno misli shta zelish, samo si me sada jako razocarao zbog ovakvog stava. da, jeste offence na sve ono shto pokushavam da pokazem ili ''dokazem'' jer je moje verovanje upravo takvo da je astrologija jedna od najuniverzalnijih filozofija ili ideal koji sledim-koji upravo prozima SVe, a ne samo srz zivota- ako mi podje za rukom - mnogi su mi rekli da je to jalov posao, ali nisam zeleo da im verujem. Meni je borba za istinu vazna, a da pricam o necemu shto ne znam - ponizavajuce i nekulturno. Sada ti razmisli da li znash ili ne znash astrologiju - RELIGIJA WTF? Iskreno bih se smejao, ali si me razocharao(pogotovo zato shto sam ovo prochitao nakon svega napisanog - ali *** - vec sam potroshio gotovo sat vremena iako, da sam prochitao ovakvu rechenicu, ne bih ni odgovarao niti uzaludno gubio vreme).

BTW Kad pročitaš 99% horoskopa, reci mi, da li je zaista svaki pogodio tvoje raspoloženje, zdravlje, sreću, ljubav, porodične odnose?
Ljudi koji veruju u horoskop...
Samo mogu reći da onaj ko pročita horoskop ujutru, podsvesno čuva to u sebi, a kad mu se to sve desi, to je upravo zato što je sam sebi zacrtao da će se to desiti, iz tog svog verovanja... I tako se to vrti...

Mene ne mozesh da ubedish da si prochitao svaki od mojih post-ova chitko, stalozeno i razumljivo. Na ovome ti sada zameram. Ovo o chemu si pisao u navedenom ''quote-u'' je chista rekla/kazala. Enivej - pomocicu ti - Ja sam rekao da je JEDINI nachin spoznaje astrologije putem izrade lichnog horoskopa ma koji da je(natalni, solarni, horarni itd)! Nikada se necesh uveriti dok to sebi ne potvrdish lichnom izradom i da, znam o chemu ti pricham, ti budi dovoljno tolerantan i ne ocrnjuj ono shto nikada i nisi spoznao - to samo govori o tome koliko ti NISI za intelektualca obzirom da sudish o nechemu za shta ni sam nisi siguran - odnosno, to dodatno ukazuje na to da tebi istina nije bitna vec samo pogled drugih ljudi kao i logika, odnosno donoshenje odluka na osnovu vec priznatih zakona itd(koja i sama ponekad previdi neke chinioce). Dokazhi da ja verujem ili citam ''dnevne horoskope'' i sl ''sranjca'' - ja se ne secam da sam to negde pomenuo... Da nisam senilan?
(mala doza sarkazma nikome ne shkodi tongue.gif )

BTW Ovo je jedini post koji ću napisati u ovoj temi...
Možda nekad bude editovan, ali će ostati jedini.
Šta god drugo da napišem, znam da će posle njega biti neka potpuna kontra, i uvreda za mene i moj intelekt (kao što su drugi dobili  npr. "Zao mi je, ali nemas pojma." i sl.), a pošto nemam vremena da pišem ovakve postove svaki put (iskreno, mrzi me), ostaviću sve ovako...

Da, ja volim da se smejem neznanju, pogotovo da vredjanjem ili pomalo napadnim stavom odbranim svoja uverenja - manje diplomatichnosti i mnogo istine - that's my ticket.
Kontra u ovom sluchaju MORA da nastane obzirom da si sebe nazvao intelektualcem(kao i to da ''verujesh'' da ja jesam jedan od intelektualaca-Pitaj astrologe sta ce ti reci o mom znanju obzirom da mi je Merkur na 18* Strelca u prirodnoj Shestoj kuci Device dok pravi trigon sa Jupiterom kao i konjukciju sa Uranom-koji je, takodje, u Strelcu, prirodnoj shestoj kuci Device...Ili ukoliko nemash vremena - jednostavno mi kazu pa pitaju ''Imash taj i taj aspekt i sada cu te pitati - zashto si ti uopshte i dolazio kod mene?'' )
(da, hvalim se da sam vrlo pametan, ali intelektualnost podrazumeva vishe opcija ''pametnog'' - Postoji emotivna inetelktualnost, postoji i intelektualnost koja podrazumeva reflekse kao i pracenje kretanja okoline u odnosu na pojedinog ''intelektualca'' ITD - Ovo definitivno nema veze s temom, ali mi je bitno da naglasim), a oni se bave prouchavanjem onoga shto ne znaju - za njih je ''mrzi me'' nepoznat izraz kada je novo saznanje u pitanju.
Kada neko kaze ''Astrologija nije tachna'' Dodje mi da mu/joj bacim Tv na glavu zajedno sa tramvajem i Ajfelovom kulom. Ipak, nauchio sam da takve komentare
potisnem u sebi i potrudim se da iole budem diplomatichniji, da popushtam i da jednostavno navodim ljude da sami spoznaju(umesto shto cu ih lichno ja poduchavati ili odgovarati na odredjena pitanja). Ali hej! Zadovoljan sam i postignutim rezultatima koje sam postigao kod odredjenih osoba ovog foruma - ipak je sve u domenu astrologije korektno smile.gif

Nadam se da nisi uvređen, ovako su mi zvezde rekle da uradim.

Ovo je pomalo i ironichno - Ostvarila su ti se nadanja - pre ce biti da sam pomalo razocharan, ali, hej, ne dam da me to ospori u pokazivanju puta smile.gif josh uvek ima mnogo pozitivnosti u meni koju mogu da delim.
Enivej - Pre ce biti da si pod uticajem Merkura koristio kompjuter, odnosno bilo kakav elektronski aparat - a to shto si pisao je OK, barem iz tvog pogleda. Ne, nisi procitao sve shto sam pisao - Da jesi, ne bi lupio glupost poput one da ja chitam ''horoskope'' ili sl. Uprkos tome, ja tebe razumem iako ti mene ne mozes, kao i ono o cemu se ovde prica.
Poznati su mi problemi, ali necu da zastanem na njima samo zato shto VECINA misli da je to pogreshno.
'ALO !!! GALILEJA SU OSKRNAVILI ZATO SHTO JE TVRDIO DA JE PLANETA OKRUGLA!!! KO JE ''VECINA'' BILA DA TO OSPORI ILI DEMANTUJE???
End of da story. ( For some time now ).
P.S. Enivej - Ko zaista bude procitao sve - nikada mi i nece postavljati pitanja jer ce znati da sve ''stoji'' na njima.

--------------------
user posted image
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
RZA
post Mar 3 2007, 10:21 PM
Post #82

Njeno Ljubičanstvo

Member No.: 92
Status: Bivši učenik MGa

e.. oki.. ja sam procitala nabrzaka.. ali sam trenutno preumorna da citam detaljno..
elem.. nesto sto je puzzler rekao mi je skrenulo paznju.. sto mozda cak ni nema veze sa temom, ali moram da kazem..
A gotovo religijsko ubeđenje nekih ljudi da je astrologija srž života izdvojio bih kao sektu, pa neka veruje ko želi... No offence, samo iznosim svoj stav. (Mislim, znam da je ovo odmah shvaćeno kao offence, pa jedva čekam odgovor. Pa nek verska tolerancija odradi svoje

e.. vidi sad..
sekta, kod mnogo ljudi, podrazumeva obozavanje necega loseg, tacnije skup ne mnogo ljudi koji obozavaju djavola ili sl.. ili da sekta navodi na samoubistvo ili sl..
ne, sekta nije to..
sekta je verovanje i postovanje necega..
sekta nije obozavanje djavola, niti verovanje u apsurd..
sekta nije nista lose..
takodje, sekta nije tek neka grupa ljudi od 10-10000.. nego je to skup ljudi koji veruju u jednu stvar..
na taj nacin, i hriscanstvo jeste sekta, i jeste nastalo iz sekte, ali se prosirilo.. ako ces tako, i ti si sektas, a ti se vredjaj ovom recenicom koliko god hoces.. ljudi takodje pogresno misle da hrisanstvo, islam, budizam i sl, nisu sekte.. e pa jesu.. i to one najgore, zato sto najvise ljudi veruje u njih, i manipulacija je samim tim mnogo veca!
itd itd.. stvarno me smara da sad filozofiram... smile.gif

@cika mlekce
stvarno je glupo pitanje.. al, veruj mi, ima neke veze..
jel si ti bio u petnici ove godine?smile.gif

--------------------
cold
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Mar 3 2007, 10:54 PM
Post #83

Zaista ne znam sta je petnica blush.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
RZA
post Mar 3 2007, 10:59 PM
Post #84

Njeno Ljubičanstvo

axa.. pa dobro.. nema veze..
nego.. bio je jedan lik, koji je isto nesto znao o astrologiji.. al.. ne znam.. samo sam se upoznala.. nisam nesto pricala..
mada mi se cini da je on vise ono horoskop i tarot.. nego astrologija.. rolleyes.gif..

--------------------
cold
+Quote Post
^_NiN0_^
post Mar 3 2007, 11:01 PM
Post #85

Moderator
Group Icon

Group: Moderatori
Member No.: 4
Status: Učenik MGa

Pa i mnoga desavanja na TV-u nas preplavljuju da je astrologija tacna, a mnoga i ne.
Procitao sam sve, i mogu ti reci da delim sa tobom misljenje, ali ne bas doslovce! Naime smatram da neki polozaj zvezda, ili jos necega u vasioni odredjuje zivot na zemlji, ali kao sto sam rekao , ne i da nas kontrolise!!! Da nesto ne "pokrece" nas zivot, ne bismo nista radili (nista je bar nesto XD.gif) i tako smile.gif smile.gif

--------------------
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin
Yo-yo, yo-yo, yo
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambiiina
(Mala matura deca kokaina®
Velika matura deca Yo!hambina)
+Quote Post
maxydelanoche
post Mar 3 2007, 11:19 PM
Post #86

From: Zion
Member No.: 61

QUOTE(c1k4_ml3kc3 @ Mar 3 2007, 05:16 PM)
@-MAKSIDELANOCHE XD.gif  XD.gif  XD.gif  XD.gif  XD.gif  XD.gif Zao mi je, ali nemas pojma. P.S. Ovim post-om si dokazala da NISI posecivala NI forum radiosvastare, a ni neke od astroloshkih sajtova ljudi KOJI SU SE BAVILI astrologijom dokazujuci njezin uticaj putem izradjivanja horoskopa. Da jesi, ti ovakvu glupost ne bi odvalila!

- > Ovo je najobicnije bezanje nakon donetog zakljuchka da ''astrologija nije istinita''.
Ti NISI u mogucnosti da to kazesh jer NIKADA nisi konsultovala nekog od astrologa, nikada NISI izucavala astrologiju, a kamoli neshto drugo - i o5 se usudjujesh da kontrirash mom saznanju i ostalim post-ovima koje sam stavio samo da bi dokazala sebi da je to sve ''bull****'' - P.S. Nikakva prozivanja nisu bila u pitanju, ''Murphy-ev zakon'' je super knjiga i zao mi je sto se ti osecas prozvanom, odnosno si sebe nashla u tome.

*

dry.gif A ako ti nikada nisi proucavao fiziku, astrofiziku i astronomiju i filozofiju do kraja, onda ti nemas prava da kontriras mojim stavovima. Mislila sam da sam jasno stavila do znanja da ne zelim vise da ucestvujem u ovoj raspravi. A ti to koristis i nazivas "bezanjem". Ovde smo iznosili argumente za i protiv astrologije. Mene argumenti u korist astrologije nisu ubedili. Ne vidim da imas nesto novo da kazes, stoga sam "pobegla" sa teme. A ti celu temu pokusavas da pretvoris u licnu raspravu. Enivej, glupost je kad neko kaze kako je Zemlja ravna ploca, sto dalje implicira na to da moj stav ne moze biti glupost. U Marfijevom zakonu nisam, hvala bogu, prepoznala sebe, inace bih se zalila moderatorima biggrin.gif , vec neku drugu osobu ciji je post prethodio tome. Nevazno. Molim te da se vise ne obracas meni licno na ovoj temi. Ako imas nesto pametno da dodas, dodaj, ali neka se tice astrologije. Temu, naravno, nastavljam da pratim, ali uz nadu da cu cuti nesto novo. Mnoge sajtove o astrologiji obisla sam uzduz i popreko mnogo pre nego sto si ti ovu temu otvorio. angel.gif

QUOTE(Spužva @ Mar 3 2007, 10:21 PM)
sekta, kod mnogo ljudi, podrazumeva obozavanje necega loseg, tacnije skup ne mnogo ljudi koji obozavaju djavola ili sl.. ili da sekta navodi na samoubistvo ili sl..
ne, sekta nije to..
sekta je verovanje i postovanje necega..
sekta nije obozavanje djavola, niti verovanje u apsurd..
sekta nije nista lose..
takodje, sekta nije tek neka grupa ljudi od 10-10000.. nego je to skup ljudi koji veruju u jednu stvar..
na taj nacin, i hriscanstvo jeste sekta, i jeste nastalo iz sekte, ali se prosirilo.. ako ces tako, i ti si sektas, a ti se vredjaj ovom recenicom koliko god hoces.. ljudi takodje pogresno misle da hrisanstvo, islam, budizam i sl, nisu sekte.. e pa jesu..
*

Egzekli. Upravo tako wink.gif

This post has been edited by maxydelanoche: Mar 3 2007, 11:31 PM

--------------------
Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena.

I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can.

www.viva-fizika.org
+Quote Post
^_NiN0_^
post Mar 3 2007, 11:27 PM
Post #87

Moderator
Group Icon

Group: Moderatori
Member No.: 4

OPOMENA cika mlekce :

Mislim da malo preterujes , i da si previse napadan. Ako neko ne deli tvoje misljenje ne moras da kontriras odmah.

Hvala na razumevanju smile.gif

--------------------
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin
Yo-yo, yo-yo, yo
Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambiiina
(Mala matura deca kokaina®
Velika matura deca Yo!hambina)
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Mar 4 2007, 12:28 AM
Post #88

QUOTE(ser_fanky Lj@B @ Mar 4 2007, 01:57 AM)
OPOMENA cika mlekce :

Mislim da malo preterujes , i da si previse napadan. Ako neko ne deli tvoje misljenje ne moras da kontriras odmah.

Hvala na razumevanju  smile.gif
*

blink.gif mad.gif mad.gif
Prvo i drugo : Ovo ne zelim da pretvorim u licnu raspravu! Eto kako neki razumeju! Sto se mene tice - slobodno me banujte ili shta god - mogu i sam da odem sa foruma kada se vec postavlja tolika frka.
Trece : Vise necu obracati paznju na ono shto maxy pishe(ne, ja nju nisam prozivao, a nisam ni prozivao nekoga sa strane)
Cetvrto - dzaba ti je opomena.

Peto : NISAM iznosio argumente koji su OPRAVDAVALI astrologiju. Davao sam linkove kao i puteve koji mogu dovesti do toga da se poneko uputi u astrologiju.
Ako je za tebe ''napad'' objashnjavanje nekorektnosti nechijih post-ova, odnosno njihove sadrzine - onda tebi nije mesto MOD-a ili shta vec da je tvoja uloga.

Shesto i zadnje : Nikoga nisam vredjao niti bilo shta ostalo da bih zasluzio ''opomenu'' i trenutno me jako nervira GLUPOST koju necu trpeti niti nekoga shtedeti zbog iste - Razumi to!

--------------------
user posted image
+Quote Post
c1k4_ml3kc3
post Mar 4 2007, 12:35 AM
Post #89

PRiznajem da mi fali diplomatichnost, ali vec sam NAPISAO, a duznost moderatora jeste da PROCITA sve napisano pre nego li donese neku odluku.

Napomena od: Ljuba
da nisam citao ne bih saznao o cemu se pise ovde wink.gif

@-Maxy - Ne morash da uchestvujesh u ovoj ''raspravi''(za tebe je ovo vishe oblik svadjanja, koliko primecujem)
P.S. - Napisala si da pratish svaki od mojih post-ova, ali takodje ne verujem ni tebi na tome. Astrologija jeste istinita i NEMASH nikakvo pravo da kazesh da nije zbog toga shto i ne znash o chemu pishesh.

Ja se trudim da iole pomognem nekima da dodju do nechega shto bi im pomoglo u zivotima, ali ti, poshto imash lichne sumnje ili nedoumice, me u tome sprechavash (jer ja se trudim da pomognem svima, pa i tebi).

Ko to ne moze da primeti, neka mi se i ne obraca.

Mene argumenti u korist astrologije nisu ubedili

Prvo : Ja zaista ne znam gde si ti nashla argumente. Necu tolerisati ovako odvaljenu GLUPOST obzirom da nisi prouchavala astrologiju. Navedi mi knjige (i pisce) koje si chitala, a vezani su za astrologiju. mad.gif kao i koliko si horoskopa nekome izradila? ( OVO JE JEDINA MOGUCNOST ARGUMENTACIJE ASTROLOGIJE wink.gif I MUKA MI JE OD TOGA DA PONAVLJAM ISTO )
DRUGO :Takodje sam NAPISAO da ja nisam osoba koja na NAJadekvatniji nachin MOZE dokazati korektnost astrologije, ali znam DA JE ISTINITA.

Trece :Problem je jedini shto niko nece da se potrudi da je malo bolje upozna i zbog toga sam ja kriv kada neko odvali neku glupost + to ce biti ljudi koji ce se sutra baviti nekim naukama?
Jadne buduce generacije!

Cetvrto : Uspeli ste da me izritirate do te mere da sam morao da pripalim cigaru.

P.P.P.P.P.S
A ako ti nikada nisi proucavao fiziku, astrofiziku i astronomiju i filozofiju do kraja, onda ti nemas prava da kontriras mojim stavovima.

Ja sam apsolutni filozof wink.gif
Fizika sama nije izuchena do kraja. Astrofizika josh manje. Astronomija je druga polovina Astrologije.
Ne bih rekao da si ti dala ikakav doprinos temi, osim svojim lichnim ubedjenjima ili potvrdom o raznoraznim ''sajtovima koje si posetila'' - Daj mi naziv tih sajtova. Budi preciznija kada vec neshto kazesh poput ''Astrologija nije istinita'', morash da imash JAKO dobre razloge da isto i kazesh(A da ne spada u potpuni oblik filozofije u vidu ''Nothing matters''). Ja ti svime ukazujem da greshish. Takodje sam i naveo shta je potrebno kako bi se dokazala istinitost astrologije i ZAO MI JE shto TI cekash da ja postavim ''neshto novo'' - ne radi se ovde o tome koliko cu argumenata ja prikupiti u korist astrologije vec da li ce iko naici na samu problematiku, odnosno reshavanje problema oko horoskopa-astrologije i sl(obzirom da je istinita i da se vrlo lako moze potvrditi)
Zamolicu da od sada NIKO vishe ne kaze da je astrologija neistinita, a da pritom NEMA korektne dokaze o tome da je IZUCHAVAO/LA pomenutu oblast. U protivnom cu se JA zaliti moderatorima za spamovanje teme wink.gif moze i tako, zar ne? :lol2:

This post has been edited by ser_fanky Lj@B: Mar 4 2007, 04:35 PM

--------------------
user posted image
+Quote Post
maxydelanoche
post Mar 4 2007, 02:20 AM
Post #90

A jel' moze da te sada bannuju??? Ja sam navela sijaset razloga zbog kojih ne verujem u prokletu astrologiju. TRAZIM ZAKLJUCAVANJE TEME. Ovo je vise prevrsilo svaku meru. Ja sam ti se fino obratila sa namerom da ne pocinjemo svadju na ovoj temi. Ako mi ne verujes na tome da sam procitala svaki tvoj post, to je tvoj problem. Da ne mislis da cu da te ubedjujem u tako nesto? Apsolutno se zalazem da neko od modova sada lepo zakljuca temu. Ne pada mi na pamet da vise trpim ovakav nacin razgovora! Nadam se da ce moderatori uvideti da nema apsolutno nikakvog smisla da se takvi postovi poput tvojih dozvole. Iako sam bila jedna od naj open-minded u toku cele teme i trudila se da te pratim, ti nastavljas da prozivas i vredjas. LOCK molim!!!

--------------------

www.viva-fizika.org
+Quote Post
milija
post Mar 4 2007, 09:17 AM
Post #91

Member No.: 38
Ime i prezime: Milija Jovicic

Opa, fight fight.

Ajde smirite strasti.

Pazi moras da me ubedis da astrologija nije dogma. Jer nije u verovanju. Nauka se ne moze zasnivati u verovanju, to nikako. Kada bi tako bilo pa nasi sateliti bi padali po kucama, ljude bi struja ubijala. Telefona ne bi bilo....

Znaci ponudi konkretne dokaze, pisanje po forumu nije dokaz. Izvedi naucni dokaz, korelacije me ne zanimaju eto toliko. A ova smorna svadja, mrzelo me da citam...

Cisto sumnjam da je dokaz pisanje na forumu radiosvastare neki dokaz niti moze da ubedi nekoga u nesto.

cheers.gif

Maxy, smiri strasti smile.gif

cool.gif

This post has been edited by milija: Mar 4 2007, 09:18 AM

--------------------
Izadji i bori se

Zivot je kuchka, i ja sam makro.
+Quote Post
RZA
post Mar 4 2007, 10:53 AM
Post #92

Njeno Ljubičanstvo

Ae, ***, stvarno ko da niste citali nijedan njegov post!
Lepo covek kaze:
Navedi mi knjige (i pisce) koje si chitala, a vezani su za astrologiju. mad.gif kao i koliko si horoskopa nekome izradila? ( OVO JE JEDINA MOGUCNOST ARGUMENTACIJE ASTROLOGIJE I MUKA MI JE OD TOGA DA PONAVLJAM ISTO )

Ja sam lichno procitao oko sedamnaest astroloshkih knjiga i nakon toga sam se bacio na izradjivanje natalnih horoskopa - Shvatio sam da i posle stotinak uradjenih horoskopa, to je bio tek pochetak mog lichnog dokazivanja istinitosti astrologije(A ti zelish da se uverish tek tako odjednom!? I ukoliko ne mozesh, onda to nije istina?

tj.. ako niste shvatili:
Nije ni on procitao negde dokaz da je astrologija istinita!
Alp bas ocete da je uporedjujete sa drugim naukama:
Ne mozes ni ti da dokazes da je matematika istinita! Isto kao sto ne mozes da dokazes da dve prave koje se seku imaju zajednicku tacku! E, da li, ako je to neistina, znaci da matematika ne vazi?!
Znaci, vi ste na tom nivou da mu zahtevate da vam dokaze nesto tako? Pa, znas, moras u nesto da verujes kako bi se bavio matematikom, nije svaka stvar dokazana, a i dokazane stvari su dokazane preko onih u koje verujes!
Pa eto, izvoli pa mi dokazi to, ili mi dokazi da prava cije je rastojanje od centra kruznice manje od poluprecnika sece kruznicu u tacno dve tacke..
E, kad mi to dokazes ja cu da verujem u istinitost matematike.. smile.gif

p.s. ovo sve, ne znaci da ja verujem, ali mi je vise muka zaguljenosti u celoj Srbiji, ako ne verujete u nesto, pustite druge da veruju.. i neka napreduju.. sta mislite, kada se Euklid bavio matematikom, da je to bilo kao danas? Ne! To je bilo kao danas astrologija.. To moze znaciti da ce se razviti i "dokazati", ali i ne mora..
p.p.s. takodje mi je muka netolerancije.. i to.. da ako imas neku moc, da znaci da si bolji.. i da imas neko pravo glasa.. e.. to kazem, zato sto sam juce napisala da vi preterujete, a da cika mlekce samo brani svoje stavove, i rekla sam mu da samo nastavi sa tim, jer tako treba, da svi verujemo i radimo isto, gde bi nam kraj bio?.. E, i onda je odgovor na taj post bio tipa "ko si ti da mu to kazes?" i post je bio obrisan, zato sto sam vratila istim takvim drskim odogovorom..

This post has been edited by Spužva: Mar 4 2007, 11:08 AM

--------------------
cold
+Quote Post
maxydelanoche
post Mar 4 2007, 12:49 PM
Post #93

Niko ovde njemu ne brani da on brani svoje stavove, ali ne vidim ko mu daje za pravo da napada mene licno i da mi govori kako nemam pojma. Ja se ne secam da sam ja i u jednom trenutku rekla:hey, ti verujes u astrologiju, ti si glup... Cak sam ga branila u tom smislu i trazila i od drugih clanova da citaju njegove postove. Zamolila sam

Mlekce, ti si taj koji ne shvata. Ti tvrdis da planete uticu na nas. Ja tvrdim da ne uticu, bar ne na nase zivote u pogledima koje dodiruje astrologija. Da bih podrzavala svoj stav, ja ne moram da znam na koji nacin navodno planete uticu na moj dorucak, odlazak u skolu, sedenje za kompom i astmu. Iz jednostavnog razloga jer tvrdim da nikakve veze sa mojim mozgom nema to da li se Sunce projektovalo tamo ili vamo u trenutku mog rodjenja. Nikada nisam rekla da sam se bavila astrologijom. Ali sam citala sta pisu astrolozi po tim forumima. I smatram mnoge od tih stvari... Necu bas da kazem da su glupe, ali ako neko tvrdi da moze da odredi da li ce neko biti homoseksualac ili ne iz datuma, vremena i mesta rodjenja, onda... Da ne pricam o odredjivanju pola deteta preko astroloskih uticaja. Na forumu radio svastare, sta vise, vredjaju doktorsku titulu Cirkovica. Pri tom je neko pisao kako Suncev vetar utice na geomagnetsko polje, pa samim tim i Sunce utice na nas. A nije razmisljao o tome da Suncev vetar ne deluje na nas u zavisnosti od toga u kom sazvezdju je Sunce vec u zavisnosti od toga gde se nalazila aktivna oblast na Suncu u trenutku kada je putem hromosferske erupcije izbacen veliki broj protona i elektrona relativistickim brzinama. A to zavisi od Sunceve rotacije, kao i od dnevnog prividnog kretanja Sunca, a ne od godisnjeg prividnog kretanja Sunca. Dalje necu ni da komentarisem...

A sto se tice tebe Spuzva, "Pustila bih ja njega, ali nece on mene." Ja sam lepo htela da pustim coveka da veruje u sta hoce i da ja verujem u sta hocu, ali on ocigledno nema nameru da odustane od prepirke.

--------------------

www.viva-fizika.org
+Quote Post
RZA
post Mar 4 2007, 03:12 PM
Post #94

Njeno Ljubičanstvo

ma.. ono sam rekla za sve.. to sto sam quote-ovala, slucajno se zadesilo da se tebi obracao, ali inace..

nego..
meni nije jasno..
kod blizanaca..
rode se istog dana.. u isto vreme.. a opet su totalno razliciti ljudi i dnajverovatnije ce se baviti potpuno razlicitim stvarima u zivotu.. ne verujem da razlika od 2 minuta moze bas toliko da promeni coveka.. wink.gif..
hocu da kazem, da bi po astorlogiji trebalo da budu slicni po karakteru, i po desavanjima u zivotu.. ali to u 90% slucajeva nije tacno..
jer da je tako, onda, boze, koliko precizno mora da se odredjuje za svakoga.. mislim.. svaka sekunda.. ako shvatate sta hocu da kazem?..

p.s. nisam citala bas ovaj topic, tako da ne znam da li ste spomenuli ovaj slucaj..wink.gif

This post has been edited by Spužva: Mar 4 2007, 03:13 PM

--------------------
cold
+Quote Post
Eli0t
post Mar 4 2007, 03:42 PM
Post #95

Voodoo People
Group Icon

Group: Administratori
Member No.: 1

p.p.s. takodje mi je muka netolerancije.. i to.. da ako imas neku moc, da znaci da si bolji.. i da imas neko pravo glasa.. e.. to kazem, zato sto sam juce napisala da vi preterujete, a da cika mlekce samo brani svoje stavove, i rekla sam mu da samo nastavi sa tim, jer tako treba, da svi verujemo i radimo isto, gde bi nam kraj bio?.. E, i onda je odgovor na taj post bio tipa "ko si ti da mu to kazes?" i post je bio obrisan, zato sto sam vratila istim takvim drskim odogovorom..

O kakvom glasanju ti pricas? Vec sam ti bio odgovorio, ali sam obrisao i svoj post sa svim onim offtopicom.. Ljuba je opomenuo coveka, a ti si se napravila pametna da mu kazes nesto tipa "slobdno ti nastavi, ignorisi Ljubu, on prica gluposti".. Na to sam morao da reagujem..
+Quote Post
Puzzler
post Mar 4 2007, 05:13 PM
Post #96

Member No.: 74
Škola/Razred: MG/IIb (proud of it)

Evo ovako...
Sam ću svoju reč prekršiti, i ispasti glup, ali opet se javljam u ovoj temi kako bih rekao da će najveći dokaz astrologije biti da mi iz ovih podataka kažeš nešto o meni što je sigurno tačno, bar jednu činjenicu!!!

Nenad Popović
24. V 1991. 20:15
prevremeno rođen (2 meseca)

Pošto je to obično ono što se traži, samo toliko ću ostaviti... wink.gif

Znaš dobro kako se kaže šta je razlika između nauke i religije.
Nauka - Pokaži, pa ću verovati.
Religija - Veruj, pa ću pokazati.

Dosad si želeo ovo drugo da prihvatimo (hm, religija?), a ja sad očekujem prvo... wink.gif
I molio bih te da mi malo rastumačiš natalnu kartu wink.gif

Natalna karta

BTW Ako ti uspe, kunem se da više ništa neću protivrečiti, i malo više ću se baviti astrologijom... sleep.gif Možda budemo kolege, ko zna. XD.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
NeverMore21
post Mar 4 2007, 05:29 PM
Post #97

From: 21. блок
Member No.: 115
Ime i prezime: Bojan Zukic
Škola/Razred: Matematicka gimnazija IVb

Nenade, sad tju ti je ja protumaciti wink.gif... Hokus pokus...hm...widim da ces dobiti 3-jku i 2-jku iz informatike... Swe skupa 3+2=5... Ih, dobices 5-cu u 3. mesecu gospodske 2007. !!! Veruj, pa ces videti, ako ne werujesh, pitaj djuru... tongue.gif

--------------------
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
+Quote Post
Laza_91
post Mar 4 2007, 05:33 PM
Post #98

Member No.: 63

Već je dobio...
+Quote Post
RZA
post Mar 4 2007, 05:35 PM
Post #99

Njeno Ljubičanstvo

Malo ste nisko pali da se podsmevate necijim uverenjima.. rolleyes.gif.. ne mogu da verujem, necu ni da komentarisem (a imam sta da kazem)..

edit:
ne svi.. ali nevermore..

This post has been edited by Spužva: Mar 4 2007, 05:35 PM

--------------------
cold
+Quote Post
Laza_91
post Mar 4 2007, 05:37 PM
Post #100

Member No.: 63

Ko kaže!!??...........
+Quote Post

16 Pages « < 3 4 5 6 7 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members: