Opštinsko takmičenje iz matematike, Školska 2006/2007
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Opštinsko takmičenje iz matematike, Školska 2006/2007
Turgon |
Feb 4 2007, 09:43 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
Ma to je sarena laza, sa ovakvim rezultatim sa opstinskog prolaz je 150+++++, tako da ima da bude opasno na tom gradskom
-------------------- |
Iva |
Feb 5 2007, 07:26 AM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
QUOTE Ma zali se... nemas sta da izgubis Da, da, bash! Tako sam i ja razmisljala prosle godine na republickom iz hemije, kao mozda jos i dobijem, a ono... ... ja se zalim.. skinushe mi 2 poena! Priznali su mi, u stvari, potpuno netachan zadatak -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
jeele |
Feb 5 2007, 08:40 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
e...je l' uopste ima republckog???
mislim...KOJE republike... to je valjda sad odma' drzavno... hehe - treba oko 160 onda -------------------- |
Turgon |
Feb 5 2007, 10:12 AM
|
Group: Članovi Joined: 3-February 07 From: Cambridge, UK Member No.: 424 Status: Van MGa Ime i prezime: Nikola Mrksic Škola/Razred: Trinity College, Cambridge 2014 |
Heh , pa nek treba , imacu valjda 80
-------------------- |
maxydelanoche |
Feb 5 2007, 06:46 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
He he, kad se setim samo kako su me cudno posmatrali jednom prilikom ljudi kad sam im rekla da se zalim za dva poena (a imala sam 98 lol)...
Evo doneo je nama iz RG Ognjanovic rezultate. Ja sam imala 100! Ha ha... Viva B kategorija... -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
Iva |
Feb 5 2007, 06:56 PM
|
LOL
Kod mene je prva imala 73, drugi 57... tako neshto. Pa sve manje i manje... -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Turgon |
Feb 13 2007, 08:27 PM
|
Dobio sam +10 na zalbi, sad imam 92
-------------------- |
pyost |
Feb 13 2007, 08:40 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Haha, svaka cast
-------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
Iva |
Feb 13 2007, 08:45 PM
|
Kod nas na žalbi se najčešće poeni - gube.
Ofc još je to veliki psihički pritisak... -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
Anchi |
Feb 15 2007, 03:55 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
QUOTE Kod nas na žalbi se najčešće poeni - gube. Mislim da se to retko desava... Mada vredi zaliti se. Ja sam u osmom na opstinskom iz fizike imala 4 poena na POTPUNO tacnom zadatku.. I onda se zalila, posle imala 85 i bila prva. |
maxydelanoche |
Feb 15 2007, 11:56 PM
|
'Ajde otvoricu novu temu o zalbama na takmicenjima
This post has been edited by maxydelanoche: Feb 16 2007, 12:10 AM -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
mitric |
Feb 20 2007, 12:16 PM
|
Group: Članovi Joined: 20-February 07 Member No.: 451 Ime i prezime: x Škola/Razred: x |
Potrebna pomoć za ovaj zadatak:
Neka su m i n uzajamno prosti brojevi. Poznato je da se razlomak 3n - m ______ 5n + 2m može skratiti nekim prirodnim brojem. Naći broj kojim se ovaj razlomak može skratiti. Unapred hvala. |
maxydelanoche |
Feb 20 2007, 07:14 PM
|
@mitric: imas podforum Pomoc, trebalo je da tamo otvoris novu temu
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.