Coldplay, They're great!
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Coldplay, They're great!
pyost |
Apr 21 2008, 06:40 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
56 dana do albuma
14 dana do radio premijere prvog singla, "Violet Hill" The song does not start with the jagged guitar Rolling Stone said, but with an atmospheric intro of about 15-20 seconds very Eno-esque. Then the guitar and piano begin to sound. Their riffs are heavier, faster and louder than ever. I don't think I've heard Buckland studio work this hard (live you always hear it louder and lower), but it's very attractive combined with the piano. Chris voice is his low voice of the Parachutes era, but seems to be just stronger, muscular, not delicate till the end of the song. Not a single falsetto note here. Also, the bass and drum sound different from general past Coldplay songs. Here they define the whole rhythm by themselves, especially Will's work. It's very distinctive and it has an intense effect between verses, and especially after every chorus. You think the drums are going to end, but they follow and remark these moments. You'll recognise very well this part of the song: bam, bam, bam, bam, bam, bam, bam, bam (six or seven times I think). There's an intermediate guitar bridge before the final chorus, a continued riff, in which sometimes I thought of a Pink Floyd Dark Side or Pulse era, atmospheric soundful but at the peaks of the guitar distorted. After the final chorus, there's the end, a coda of 35-40 with Chris only on the piano and singing low. Here his voice is delicate but not mellow. Seems to express he's broken inside, sadder and lonelier than ever, and the song slowly fades after the last word and note and dissapears into atmospheric as well, bringing you loneliness but strength. The structure of the song is very Coldplayish, but the general sound is different, in the way of being more mature, stronger and epic without pretending it (unlike some X & Y songs). The instruments are very well integrated, much better than other times, but in many parts, an instrument carries by itself the song. Eno Production makes them sound louder, stronger but not pretentious. It feels both natural evolution, and I hope for the rest of the songs, seems to announce a more adult themed work and the step beyond we were awaiting. -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
pyost |
Apr 22 2008, 07:04 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
55 dana do albuma
7 dana do radio premijere prvog singla, "Violet Hill" 1Live exclusively found out that the brandnew single by Chris Martin and Co. will have radio premiere on April 29th. The song is called "Violet Hill" and of course you will hear it at first at 1Live. The brandnew and fourth album by Coldplay will be called "Viva La Vida Or Death And All His Friends" and released on June 13th. The producer Brian Eno mixed up two songs a couple times so that there will be even more songs. -------------------- Baby, it's a violent world.
maxydelanoche |
Apr 22 2008, 07:06 PM
|
Group: Članovi Joined: 3-May 06 From: Zion Member No.: 61 Status: Van MGa |
Jao, blago tebi pyoste, kad ti vest o izlasku albuma neke grupe predstavlja razlog za radost...
-------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
pyost |
Apr 22 2008, 07:07 PM
|
Naravno da predstavlja Cak sam i upotrebio soproud emoticon po prvi put na forumu
-------------------- Baby, it's a violent world.
OGIxD |
Apr 22 2008, 08:45 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-March 08 From: Beograd Member No.: 963 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Ognjen Markovic Škola/Razred: 4D |
Pyoste ti si bas fan ovog coldplay-a... Kakvi su oni? Nikad ih nisam cuo...
|
Slovenatz |
Apr 22 2008, 08:45 PM
|
Group: Članovi Joined: 25-February 07 From: Šupak kosmosa Member No.: 454 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG-IIId |
QUOTE(maxydelanoche @ Apr 22 2008, 07:06 PM) Pa nije tu nista lose, problem je sto je ta grupa coldplay -------------------- |
maxydelanoche |
Apr 22 2008, 09:17 PM
|
QUOTE(OGIxD @ Apr 22 2008, 09:45 PM) Neko ce biti banovan zbog (boldirane) bogohulne izjave -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
Nista nije nemoguce. Za nemoguce je samo potrebno malo vise vremena. I'm doing the best I ever did, I'm doing the best that I can. www.viva-fizika.org |
OGIxD |
Apr 22 2008, 09:30 PM
|
Group: Članovi Joined: 15-March 08 From: Beograd Member No.: 963 Status: Učenik MGa Ime i prezime: Ognjen Markovic Škola/Razred: 4D |
E ako je toliki fan bolje ja da menjam pre nego sto vidi
|
pyost |
Apr 22 2008, 09:32 PM
|
QUOTE(OGIxD @ Apr 22 2008, 09:45 PM) Full on. QUOTE(OGIxD @ Apr 22 2008, 09:45 PM) Najbolji QUOTE(OGIxD @ Apr 22 2008, 09:45 PM) Cuo si, samo sto ne znas da si ih cuo http://www.youtube.com/watch?v=c9j_RZDqYc4 Ovu pesmu si 100% jesi. -------------------- Baby, it's a violent world.
estranged |
Apr 22 2008, 10:40 PM
|
Group: Članovi Joined: 21-February 08 Member No.: 904 Status: Učenik MGa |
Hehe to si i meni dao da slusam kad sam rekla da nisam cula za njih.... al sad sam se malo obrazovala poskidala neke pesme sa bearshare-a
-------------------- Born to be wild
|
maxydelanoche |
Apr 22 2008, 10:46 PM
|
QUOTE(pyost @ Apr 22 2008, 10:32 PM) HHAHAHAHHA. Bouzou, jel' se secas kad si meni isto to rekao? I onda mi poslao sekvence za desetak pesama? I na kraju zakljucili da zaista nikad nisam cula nista njihovo??? i ja sam se edukovala od tada -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
LoshMeeBre |
Apr 23 2008, 11:06 AM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
Daaaaaaajte ljudi... U kojim to pecinama zivite?? Nisete CULI za CP..
Pazi ovo UOPSTE nije ironicno... Ozbiljan sam.. -------------------- |
estranged |
Apr 23 2008, 11:14 AM
|
Group: Članovi Joined: 21-February 08 Member No.: 904 Status: Učenik MGa |
QUOTE(LoshMeeBre @ Apr 23 2008, 11:06 AM) Daaaaaaajte ljudi... U kojim to pecinama zivite?? Nisete CULI za CP.. Pazi ovo UOPSTE nije ironicno... Ozbiljan sam.. ja u pecini kraj beograda u selu zvanom vidikovac hmm...meni i dalje zvuci ironicno al ae -------------------- Born to be wild
|
pyost |
Apr 23 2008, 11:15 AM
|
Da znas da jeste pecina ako nisu cula
LoshMeeBre |
Apr 23 2008, 11:18 AM
|
Neko mudo Group: Članovi Joined: 28-January 06 From: MunZe Member No.: 3 Status: Bivši učenik MGa Ime i prezime: Milos Vucenovic Škola/Razred: Student ETFa |
Nope, ovog puta se slazem sa bozom . . . OK, ne slusas, ne volis to.. (ni ja ih ne slusam, ali su mi OK) Ali nisi cula?? Nikada ih nisi videla na TVu, niko u tvom okruzenju ih ne slusa, nikad na net-u nisi naletela na njih, nikad u novinama nisi procitala bar ime... Mislim malo je . . .
-------------------- |
pyost |
Apr 23 2008, 11:20 AM
|
QUOTE(LoshMeeBre @ Apr 23 2008, 12:18 PM) Ali nisi cula?? Nikada ih nisi videla na TVu, niko u tvom okruzenju ih ne slusa, nikad na net-u nisi naletela na njih, nikad u novinama nisi procitala bar ime... Mislim malo je . . . U ovo i nije tesko poverovati -------------------- Baby, it's a violent world.
LoshMeeBre |
Apr 23 2008, 11:20 AM
|
Daj bozo, sta se ti zalis, znas koliko ljudi stvarno slusa Hop...
-------------------- |
pyost |
Apr 23 2008, 11:28 AM
|
Malo Isto kao i indie/alternativu
maxydelanoche |
Apr 23 2008, 02:09 PM
|
QUOTE(LoshMeeBre @ Apr 23 2008, 12:06 PM) Upravo si mi dao ideju kako da nazovem svoju sobu ja jesam bila cula za njih samo nisam bila cula nista od njih P.S. A koliko malo ih slusa reggae? jos manje This post has been edited by maxydelanoche: Apr 23 2008, 02:09 PM -------------------- Mi znamo sta se desava sa ljudima koji zastanu nasred puta. Bivaju pregazeni.
LoshMeeBre |
Apr 23 2008, 06:50 PM
|
QUOTE(maxydelanoche @ Apr 23 2008, 02:09 PM) Upravo si mi dao ideju kako da nazovem svoju sobu ja jesam bila cula za njih samo nisam bila cula nista od njih P.S. A koliko malo ih slusa reggae? jos manje Pa tu je negde.. Jako malo ljudi stvarno slusa Hop (ne racunam klince koji slusaju samo фифти цента i ne racunam ljude koji slusaju samo bad copy ili samo BS).. A ja sam se iznenadio koliko je regge festival bio pun (doduse bile su i komsije) ali opet je bio PUN.. Kod nas dodju Das Efx-i i dodje 100 ljudi na njih.. I to 60 neko dovede... Sta mislis zasto OVE godine na EXIT-u nece biti H od Hop-a.. Zato sto je prosle godine prodato mnooogo manje karata, jer je bio PRETEZNO hip-hop festival (jeebote cim dovedu vise od jednog poznatog vezanog za Hop, ODMA je hop festival . . AL dobro.. Inace bila su 4 Hip-Hop izvodjaca ) -------------------- |