Danas Nam Je Divan Dan.., Srecan rodjendan!
Dragi clanovi i posetioci foruma,
Mozda ce vam ova brojka zvucati neverovatno, ali Forum Matematicke gimnazije postoji vec vise 6 godina - od januara 2006. godine, ako zelimo da budemo precizni.
Sa vise od 1.000 clanova, 4.000 tema i 100.000 poruka predstavlja najvecu zajednicu orijentisanu ka Matematickoj gimnaziji i ucinio je nase srednjoskolske dane barem iole zanimljivijima. Ne samo da je bio mesto za visokointelektualne razgovore ucenika Matematicke gimnazije, vec i forum na koji smo dolazili da se druzimo sa ljudima iz cele Srbije, pa i regiona. Verujem da ne govorim samo u nase ime kada kazem da su ovde nastala mnoga poznanstva koja su se kasnije dalje razvijala u "pravom svetu".
Nazalost, ta idilicna vremena su sada iza nas. Tokom poslednjih nekoliko godina Internet u regionu je doziveo vrtoglav razvoj, i potreba za ovakvim forumima vise ne postoji. Pojavile su se socijalne mreze kao sto su Facebook i Twitter, i komunikacija je na mnogo visem nivou. Forum, iako pun korisnih informacija, vise ne sluzi svojoj prvobitnoj nameni.
Iz tog razloga, teska srca smo doneli odluku da Forum Matematicke gimnazije prestane sa radom. Od danas registracije na forumu nece biti moguce, ali ce sve poruke i dalje biti dostupne za pregled. Takodje, od prvog septembra forum vise nece biti dostupan na adresi mg-forum.net, ali ce se arhivi i dalje moci pristupiti preko adrese bozidarevic.com/mgforum . Takodje bismo zeleli da iskoristimo priliku i da uputimo sve bivse ucenike na Alumni Matematicke gimnazije - almagi.mg.edu.rs.
Hvala svima koji su ucestvovali u diskusijama i koji su pomogli da ovaj forum bude jedno prijatno mesto.
Administratorski tim MG Foruma
Danas Nam Je Divan Dan.., Srecan rodjendan!
pyost |
Jan 25 2007, 12:20 AM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
Stvarno je zadivljujuće kako vreme brzo prolazi. Pre samo godinu dana, dva ambiciozna učenika Matematičke gimnazije u Beogradu osnovali su forum iste te obrazovne ustanove - Forum Matematičke gimnazije, ili, jednostavnije, MG Forum. I zato se danas ne slavi samo Sveti Sava, već i prvi rođendan MG Foruma!
Tokom prva tri dana forum je brzo napredovao, s obzirom da smo imali čak dva aktivna člana! Šalu na stranu, moramo priznati da nikada nije bilo lako. Kako smo krenuli sa besplatnim serverom i besplatnim domenom (www.mgforum.co.nr), nismo ni očekivali veliku popularnost, ali nismo hteli da odustanemo. Sve koje znamo smo redovno "smarali" da se prijave na forum, i tako smo završili sa 11 članova u januaru. Tokom nekoliko sledećih meseci vreme je teklo (što je i bilo očekivano, pa neće valjda da stoji), a zajednica je polako rasla. Iako bez reklame, MG Forum su počeli da posećuju i učenici drugih škola u Beogradu, a i šire. Tu i tamo su izbijale svađe, ali je osoblje foruma, koje broji dva administratora i dva moderatora, sve uspelo da reši mirnim putem. Za vreme daljeg razvoja MG Foruma napravili smo još dva velika koraka. Prvi od njih bila je kupovina "pravog" domena koji bi bio lepši i povoljniji za razne internet pretraživače - iako naizgled nevažan, on igra veliku ulogu u dovođenju novih članova. Tako smo završili sa trenutnom adresom foruma, www.mg-forum.net (uzeli bi mi bez crtice, ali je vec bio zauzet). Druga stvar koju smo kupili bio je kvalitetan server, jer je na pređašnjem bilo dosta problema, od kojih je najveći bio to što je forum prečesto bio nedostupan. Naravno, kod obe stvari akcenat je na kupovini. Baš zbog toga smo počeli da primamo donacije od članova, što nam je dosta pomoglo - ne zaboravite, mogućnost doniranja i dalje postoji! Naravno, osim radikalnih promena, tu su uvek bile i neke finese koje su doprinosile atmosferi i lakšoj komunikaciji. Na primer, još na samom startu smo uveli dodatak za ispisivanje LaTeX formula, i pretpostavljam da je očigledno zašto je ovo potrebno na matematičkom forumu. Takođe, krenuli smo sa relativno jadnom slikom na vrhu strane, a za njenu promenu je zaslužan naš saradnik/grafički dizajner. Sve u svemu, ova godina života MG Foruma je bila dobra. Na našu veliku radost, završili smo je sa 147 članova, koji su napisali 16802 poruke u 901 temi. I da, tu je uračunat i spam. Međutim, ne mogu da završim ovaj tekst a da se prvo ne zahvalim svima koje se setim - pa idemo redom. Prvo bih hteo da se zahvalim Andreju, tj. Eli0tu, pošto ja sam sve ovo ne bih mogao da napravim. Dalje, moram se zahvaliti i našim moderatorima, Ljubi (ser_fanky Lj@ i Luki (MrGood), jer su oni ti koji su u nekoliko navrata dizali forum iz mrtvih. Posle njih ide još jedan važan član MG porodice (bez komentara na poslednje dve reči molim), Dejan, odnosno Dex, naš grafički dizajner i odličan crtač (sprema se nov strip, siguran sam da će vas zanimati). I na kraju (last but not least, što bi rekli Englezi), želim da se zahvalim svim članovima koji su pomogli da MG Forum postane ono što jeste. Zbog toga zaslužujete da vam se milion puta kaže hvala! Ali čekajte, nije gotovo. Kakav bi to rođendan bio bez ikakvih poklona? Realno, mi smo ti koji bi trebalo da ih primaju, ali je ipak obrnuto. Bez daljeg odugovlačenja, uvod, i na neki način opis poklona je sledeća slika (autor je, naravno, naš grafički dizajner): Tačno tako - otvaramo još jedno moderatorsko mesto. Verovatno se pitate koji su preduslovi, ali njih nema. Može da se prijavi bilo ko! Ali nemojte očekivati čuda, jer ćemo ipak detaljno razmotriti ko najviše odgovara. Ukoliko želite da se prijavite (a ništa vas ne košta), dovoljno je samo da pošaljete PM (poruku) nekom od administatora, u kojoj treba da navedete zašto mislite da ste vi najpovoljniji za to mesto. Ništa lakše! I sada, kada smo stvarno stigli do kraja, ostala je samo jedna stvar da se kaže: Srećan nam rođendan!!! -------------------- Baby, it's a violent world.
Registrovani korisnik Linuxa broj 460770 [Ubuntu 7.10] |
jeele |
Jan 25 2007, 10:53 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
srecan nam rodjendan
a za upitnik jAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!! :trep trep: -------------------- |
pyost |
Jan 25 2007, 01:29 PM
|
Deus Ex Makina Group: Administratori Joined: 25-January 06 From: Beograd Member No.: 2 Status: Bivši učenik MGa Škola/Razred: RAF |
QUOTE(pyost @ Jan 25 2007, 12:20 AM) Ukoliko želite da se prijavite (a ništa vas ne košta), dovoljno je samo da pošaljete PM (poruku) nekom od administatora, u kojoj treba da navedete zašto mislite da ste vi najpovoljniji za to mesto. Ništa lakše! -------------------- Baby, it's a violent world.
Eli0t |
Jan 25 2007, 02:09 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
A jel mogu ja da se prijavim za mesto moda?
Srecan nam rodjendan! |
ex-paydoman |
Jan 25 2007, 04:21 PM
|
Moderator Group: Članovi Joined: 21-February 06 Member No.: 23 Status: Učenik MGa |
shto sma lep
i cigaru imam! eeeeeee! ja imam najwetje shanse za moda sretjan i nama rodj! -------------------- ode..
|
Anchi |
Jan 25 2007, 07:27 PM
|
Group: Članovi Joined: 27-July 06 Member No.: 76 Status: Učenik MGa Škola/Razred: MG |
Srecan nam rodjendan
|
aphr0 |
Jan 25 2007, 09:22 PM
|
Group: Članovi Joined: 29-August 06 Member No.: 81 Status: Van MGa Škola/Razred: I bg gimnazija |
Sretjan vam (nam? roooodj
Ako ne dobijem mesto upitnika, mogu bar tortu? -------------------- |
pyost |
Jan 25 2007, 09:42 PM
|
Razmislicemo o tome
-------------------- Baby, it's a violent world.
Iva |
Jan 25 2007, 09:54 PM
|
Group: Članovi Joined: 30-June 06 Member No.: 71 Status: Van MGa |
Mesto upitnika?
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
milija |
Jan 26 2007, 07:39 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-March 06 Member No.: 38 Ime i prezime: Milija Jovicic |
Srecan rodjendan
-------------------- Izadji i bori se
Zivot je kuchka, i ja sam makro. |
^_NiN0_^ |
Jan 26 2007, 04:04 PM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
E srecan nam rodjendan , ziveli bili
-------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Puzzler |
Jan 26 2007, 10:35 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Srećan nam rodjendan!!!
Svaka čast pyostu i Eli0tu za forum, hvala moderatorima, hvala svima! Nisam mogao ranije da čestitam, znate u kakvim uslovima živimo... BTW Ovo za mesto moderatora, pretpostavljam da to neću biti ja, jer koliko znam, imam samo Ljubu na svojoj strani... Šteta. -------------------- |
Iva |
Jan 27 2007, 08:59 AM
|
potcenjujes malo Ljubu, a? jk
Nego, u kakvim uslovima zivimo? This post has been edited by Iva: Jan 27 2007, 09:01 AM -------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
jeele |
Jan 27 2007, 10:26 AM
|
Group: Članovi Joined: 6-September 06 From: van sebe Member No.: 89 Status: Van MGa Ime i prezime: Jelena Dimov Škola/Razred: MG, IVe |
nego priblizava li se to izvlacenje?
nezivesnost je gora od smrti -------------------- |
Laza_91 |
Jan 27 2007, 11:19 AM
|
Group: Članovi Joined: 20-May 06 Member No.: 63 |
Da,kada ćemo da saznamo???
|
^_NiN0_^ |
Jan 27 2007, 11:27 AM
|
Moderator Group: Moderatori Joined: 29-January 06 Member No.: 4 Status: Učenik MGa |
QUOTE(Puzzler @ Jan 26 2007, 10:35 PM) Srećan nam rodjendan!!! Svaka čast pyostu i Eli0tu za forum, hvala moderatorima, hvala svima! Nisam mogao ranije da čestitam, znate u kakvim uslovima živimo... BTW Ovo za mesto moderatora, pretpostavljam da to neću biti ja, jer koliko znam, imam samo Ljubu na svojoj strani... Šteta. Mogu ja da promenim misljenje! -------------------- Yo!hambin,
Yo!hambina, Yo!hambin Yo-yo, yo-yo, yo Yo!hambin, Yo!hambina, Yo!hambiiina (Mala matura deca kokaina® Velika matura deca Yo!hambina) |
Iva |
Jan 27 2007, 12:26 PM
|
LOL, izvlacicete? ozbiljno? haha
-------------------- When life throws you lemons... genetically re-engineer the lemon tree to eliminate taste compatibility issues, using the profits to increase personal gain and eventually dominate the citrus market.
|
pyost |
Jan 27 2007, 12:50 PM
|
Ma nije izvlacenje.. Cekamo da se sakupi odredjeni broj prijava (koje se obavljaju preko PM-a, ne zaboravite).. And then we'll delegate Nece biti nikakvo glasanje u pitanju, vec dogovor izmedju trenutnih clanova osoblja.
-------------------- Baby, it's a violent world.
Puzzler |
Jan 28 2007, 03:56 PM
|
Group: Članovi Joined: 2-July 06 Member No.: 74 Status: Van MGa Škola/Razred: MG/IIb (proud of it) |
Recite kad će biti rezultati...
Mada, već se zna pobednik. Računam da će to biti Hristina, da ne bi opet pobesnela, i forum ponovo završio sa adminima kojima je Personal Photo gomila sranja... Ali, stvarno, ne bi bilo u redu posle svega... Znam da neću biti ni ja, pošto nisam nešto stekao utisak da bi se to moglo desiti. Tako da, odlučite što pre, i nemojte džabe davati nadu. -------------------- |
Eli0t |
Jan 28 2007, 04:05 PM
|
Voodoo People Group: Administratori Joined: 25-January 06 Member No.: 1 Status: Bivši učenik MGa |
QUOTE Računam da će to biti Hristina, da ne bi opet pobesnela, i forum ponovo završio sa adminima kojima je Personal Photo gomila sranja... Ti bas oces ban? |